Ολυμπιακός: Η καλύτερη 11άδα και τα balls του Μαρτίνς

Η λήξη του αγώνα με τον ΟΦΗ για την 25η αγωνιστική της Super League βρήκε μερικούς, ελαφρά τη καρδία, να λένε / γράφουν επιεικώς αφελή (για να μην γράψω κάτι «βαρύτερο») πράγματα όπως: αν ο Μαρτίνς έπαιζε με τη συγκεκριμένη 11άδα κόντρα στην Αταλάντα θα είχε τύχη η ομάδα. Ότι ο ΟΦΗ είχε πολλές και σημαντικές απουσίες δε μειώνει τη νίκη του Ολυμπιακού αλλά αναμφίβολα μείωσε τη δυνατότητα αντίστασης των Κρητικών.

Αλλά και πλήρης να ήταν η ομάδα του Ηρακλείου, τι σχέση έχει η ελληνική Super League με τη συγκεκριμένη ποιοτική στάθμη και τον ρυθμό με την ιταλική ομάδα των 400 εκατ.ευρώ και που είναι στο Νο25 της ΟΥΕΦΑ; Τι σχέση μπορεί να έχει ο ρυθμός και η ένταση ενός νοκ-άουτ ματς του Europa League με μια αγωνιστική της ελληνικής λίγκας και δη με αντίπαλο τον ελλιπή ΟΦΗ; Μέχρι όπου «φτάνει» το μυαλό του καθενός βεβαίως.

Με τον ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος 

Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός έκανε ένα από τα καλύτερα ματς του φέτος συνολικά και ένα από τα καλύτερα α’ ημίχρονα. Δεν θα πω το καλύτερο γιατί μετράει και ποιόν είχε απέναντί του. Π.χ. για μένα ήταν καλύτερο το α’ ημίχρονο (η πρώτη ώρα γενικά) κόντρα στον ΠΑΟΚ στο Γ.Καραϊσκάκης γιατί συνυπολογίζεται και η δυναμικότητα του αντιπάλου. Ο Ολυμπιακός είχε κυριαρχήσει και είχε σκοράρει δύο γκολ κόντρα στον δικέφαλο που αναγκάστηκε σε παθητικό ρόλο. Για να μην ξεχνιόμαστε επίσης, κόντρα σ’ έναν πιο πλήρη ΟΦΗ ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός και στο Ηράκλειο στον α’ γύρο και ειδικά από το πρώτο μισάωρο και μετά και κυρίως στο β’ ημίχρονο.

Για να μην το κουράζουμε, έχει αξία η νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στον ΟΦΗ κυρίως γιατί ήρθε στο συγκεκριμένο δύσκολο τάιμινγκ όπου οι παίκτες που έπαιξαν, όπως σωστά επεσήμανε και ο Μαρτίνς, είχαν ένα έξτρα βάρος. Για μένα η καλύτερη 11άδα του Πορτογάλου τεχνικού είναι οι 11 παίκτες της ακαδημίας που επί των ημερών του έχουν ντεμπουτάρει στην πρώτη ομάδα.

Αγκιμπού και σύντομα Φαντιγκά

Ο Μαρτίνς έχει τα balls να τολμάει να βάλει τον Κίτσο βασικό κόντρα στον ΟΦΗ μετά από μια βαριά ήττα και έναν δύσκολο αποκλεισμό από την Αταλάντα. Είχε τα balls να καθιερώσει ως βασικό από το… πουθενά τον Αγκιμπού (αυτός βέβαια δεν είναι γέννημα θρέμμα της ακαδημίας του Ολυμπιακού) και σύντομα θα κάνει το ίδιο και με τον Φαντιγκά. Γι’ αυτό είναι σπουδαίος προπονητής ο Μαρτίνς, πέρα από τα προφανή που έχουν να κάνουν με τα αποτελέσματα και απεφάνθη γι’ αυτό ο πλέον αρμόδιος, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ανανεώνοντας το συμβόλαιό του για άλλα δύο χρόνια. Είναι σπουδαίος ο Μαρτίνς και επειδή βάζει πάντα το ποδόσφαιρο και τη δικαιοσύνη σε πρώτο πλάνο. Όλα τα υπόλοιπα είναι για τα καφενεία, κανονικά και διαδικτυακά.

ΥΓ: Ο Ολυμπιακός επί της ουσίας δεν είχε παίκτη που υστέρησε κόντρα στον ΟΦΗ. Για μένα πολύ καλός στο απίθανο πρώτο ημίωρο ήταν και ο Μπουχαλάκης που έπαιζε διαρκώς κάθετα. Ανάλογη ήταν η εμφάνιση και του Εμβιλά και νομίζω πως αλληλοσυμπληρώθηκαν και «τράβηξαν» προς τα πάνω την προσωπική τους απόδοση και γενικώς της ομάδας.

ΥΓ2: Ούτε τον Γκάρι τον μάθαμε τώρα. Είναι πάντα καλός όταν αγωνίζεται αφού βάζει στοιχεία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού που δεν έχουν οι άλλοι εξτρέμ του. Το σημαντικό ωστόσο είναι να βρει τη φυσική κατάσταση και τις αντοχές που πρέπει ώστε να μην πηγαίνει στα… πιτς με μυϊκό κάθε φορά που ανεβάζει ένταση.

ΥΓ3: Παλιάς κοπής και πολύ μοντέρνος ταυτόχρονα είναι ο Καρβάλιο. Υπέροχος συνδυασμός…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαργωμένος: Παίκτες, ψυχολογία και +13

Μαρτίνς: Κουράγιο στην Ουκρανία, έπρεπε κι άλλα γκολ

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-0

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News