Ο τελικός της ντροπής: Η πιο ανίκανη και επικίνδυνη ΕΠΟ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Γράφω τώρα τις σκέψεις μου, για άλλη μια σελίδα ντροπής που ζει απόψε το ελληνικό ποδόσφαιρο στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, γιατί για πολλοστή φορά όταν τελειώσει (αν τελειώσει) ο τελικός, όλοι μας θα ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο και τον κυπελλούχο, θαρρείς και θα έχουμε ζήσει ένα κανονικό παιχνίδι.

Όχι ρε γαμώτο, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να προσποιούμαστε ότι το ποδόσφαιρο μας λειτουργεί έστω και με μια στοιχειώδη κανονικότητα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν διοικείται απλά από ανίκανους, αλλά και από επικίνδυνους παράγοντες.

Διοικείται από «αλεξιπτωτιστές» αυτοκτονίας που τοποθετούνται στις ηγετικές θέσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, μόνο και μόνο για να φέρουν εις πέρας… νομικές και πάσης φύσεως αποστολές που τους αναθέτουν τα εκάστοτε αφεντικά τους.

Τα θύματα είναι πάντα οι απλοί υγιείς φίλαθλοι, που έφυγαν άρον άρον από το ΟΑΚΑ πνιγμένοι στα καπνογόνα και τα δακρυγόνα

Κι αυτοί που την πληρώνουν πάντα είναι οι απλοί υγιείς φίλαθλοι. Γιατί πήγαν και τέτοιοι απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο. Πήγαν, αλλά δεν κατάφεραν να δουν την αγαπημένη τους ομάδα να διεκδικεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό τρόπαιο. Όσοι είχαν μαζί τους μικρά παιδιά, εγκατέλειψαν άρον άρον τις θέσεις τους, παίρνοντας πρόωρα το δρόμο της επιστροφής για το σπίτι, πνιγμένοι στα δακρυγόνα και τα καπνογόνα της βίας, του μίσους και της θλιβερής ανικανότητας όσων τους είχαν εγγυηθεί (όχι απλά υποσχεθεί) τη διεξαγωγή ενός αγώνα γιορτή.

Ειλικρινά, ποτέ δεν ήμουν φίλα προσκείμενους στους παράγοντες της ΕΠΟ, είτε παλιότερα στα γραφεία της Συγγρού, είτε τώρα στο Πάρκο Γουδή. Ειλικρινά, όμως, ποτέ στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν έχει υπάρχει πιο επικίνδυνη διοίκηση από αυτή του Βαγγέλη Γραμμένου και τη… μετεξέλιξή της, με τον Παναγιώτη Δημητρίου στο τιμόνι! Ποτέ!

Ανέκαθεν υπήρχαν διοικήσεις που είχαν στενές σχέσεις με διάφορες ΠΑΕ, ποτέ όμως δεν υπήρξαν διοικήσεις τόσο επικίνδυνες, που αδυνατούσαν να φέρουν εις πέρας ακόμη και τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους.

Ένα σοβαρό παιχνίδι έχουν να διοργανώσουν κάθε χρόνο οι «φωστήρες» της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας – τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος – και τον έχουν μετατρέψει την τελευταία πενταετία σε αγώνα ντροπής, στην αναμέτρηση της απόλυτης ξεφτίλας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις; Να ξεκινήσεις από το αιματοκύλισμα του Πανθεσσαλικού και να φτάσεις στον αποψινό πόλεμο του ΟΑΚΑ;

Εδώ αδυνατούσαν να υπογράψουν τα στοιχειώδη έγγραφα παραχώρησης του Σταδίου, μόλις 48 ώρες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα. Για ποια ασφάλεια, για ποια οργάνωση να συζητήσουμε, όταν αδυνατούσαν να φέρουν εις πέρας ακόμη και τις πλέον απλές διαδικασίες.

Κάποιος να επέμβει, γιατί ο πάτος του βαρελιού φαίνεται ότι είναι ακόμη μακριά… 

Ειλικρινά, δεν γνωρίζω τι πρέπει να γίνει για να απαλλαγεί το ελληνικό ποδόσφαιρο από την ανικανότητά τους. Κάποιος, όμως, οφείλει να προστατεύσει, επιτέλους, τον υγιή Έλληνα φίλαθλο που θέλει να ζει ποδοσφαιρικές γιορτές, σαν αυτές που ζουν εκατομμύρια φίλαθλοι και οπαδοί σε κάθε πολιτισμένη γωνιά του πλανήτη.

Πρέπει να επέμβει Εισαγγελέας, πρέπει να επέμβουν FIFA και UEFA, πρέπει να επέμβει η ίδια η Κυβέρνηση, πρέπει να επέμβουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των ομάδων να μας απαλλάξουν από την παρουσία τόσο επικίνδυνων, πλέον, παραγόντων; Κάποιος, όμως, πρέπει να επέμβει…

ΥΓ: Ούτε τη μνήμη του Άλκη Καμπανού δεν καταφέραμε να τιμήσουμε. Ούτε η δολοφονία ενός παιδιού δεν ήταν αρκετή για να βάλουμε μυαλό. Και φοβάμαι ότι αν δεν κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για να αναλάβουν τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου άνθρωποι με τεχνογνωσία και όραμα που θα είναι σε θέση να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για όλους μας, πολύ σύντομα θα θρηνήσουμε κάποιον άλλον Άλκη να πέφτει αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο, επειδή θα έχει απαντήσει λάθος στην ερώτηση «τι ομάδα είσαι»…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News