ΠΑΟΚ: Ο Ραζβάν πλήγωσε τον Ολυμπιακό με φόντο... την επόμενη σεζόν!

ΠΑΟΚ: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πλήγωσε τον Ολυμπιακό όχι μόνο για φέτος αλλά με φόντο… την επόμενη σεζόν!

Ο ΠΑΟΚ ετοιμαζόταν για έναν «τελικό» στο «Γ. Καραϊσκάκης», για ένα ματς που όλοι καταλάβαιναν πως δεν παίζεται απλά μια πρόκριση στον φετινό τελικό του κυπέλλου. Ήταν ένα ματς – κριτήριο και για την επόμενη σεζόν, και ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφερε ένα πλήγμα που φτάνει μέχρι το εσωτερικό των «ερυθρόλευκων».

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης του δεύτερου ημιτελικού του κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, στο «Γ. Καραϊσκάκης» βρήκε τον Ραζβάν Λουτσέσκου να βγάζει μια κραυγή νίκης, καθώς οδήγησε την ομάδα του σε τρίτο τελικό κυπέλλου, στην τρίτη σεζόν στην οποία βρίσκεται στο τιμόνι της. Σε διπλούς αγώνες, δεν βρέθηκε ομάδα να την αποκλείσει, ούτε τη σεζόν 2017-18, ούτε τη σεζόν 2018-19, ούτε και τη σεζόν 2020-21. Το περίεργο της φετινής σεζόν; Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε συνολικά τρεις προκρίσεις με δυο νίκες. Έχει σημασία; Στο τέλος της ημέρας, καμία. Η πρόκριση επί του Ολυμπιακού δεν είναι μια απλή πρόκριση. Ποτέ μια πρόκριση επί του Ολυμπιακού δε θα είναι μια απλή πρόκριση.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου βρήκε τον Πέδρο Μαρτίνς στα σκοινιά και… τον άφησε εκεί

Αυτή είναι η δεύτερη σεζόν στην οποία Ραζβάν Λουτσέσκου και Πέδρο Μαρτίνς συνυπάρχουν στην Ελλάδα. Και στο τέλος της χρονιάς, είναι πιθανό σε αυτά τα δυο χρόνια, ο Λουτσέσκου να μετρά ένα πρωτάθλημα και δυο κύπελλα, και ο Μαρτίνς ένα πρωτάθλημα. Ακόμα και αν ο ΠΑΟΚ δεν τα καταφέρει στον φετινό τελικό, ο Λουτσέσκου θα έχει αυτη την πρόκριση και ο Μαρτίνς ένα πρωτάθλημα που κινδυνεύει να μην το πανηγυρίσει όπως θα ήθελε. Η αίσθηση πως ο Πορτογάλος είναι «στα σκοινιά» δεν ήρθε… ουρανοκατέβατη, και ο Ρουμάνος… τον άφησε δεμένο εκεί.

Τελικά, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είναι μόνο mind games

Ας τα βάλουμε κάτω όλα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει μεγάλο στόμα. Και έχει κάνει επιστήμη τα mind games. Αλλά, να πούμε και κάτι; Έχετε δει κανέναν να επιβιώνει μόνο με τα mind games; Ναι, ο Λουτσέσκου είναι ο master των mind games, αλλά είναι και μέγας καταφερτζής. Σε μια χρονιά στην οποία  Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα από αρχές Δεκεμβρίου, πάει να βγει από πάνω τον Μάιο! Πως; Ο Ολυμπιακός ήθελε νταμπλ, του το στέρησε. Ο Ολυμπιακός ήθελε Ευρωπαϊκή πορεία, ο Λουτσέσκου πήγε την ομάδα του στους «8» Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Τι μένει; Να κάνει χαλάστρα και στη φιέστα του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα, την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, στο «Καραϊσκάκης». Ένας τύπος που είναι «μανούλα» στα mind games, αν δεν κάνει νίκες, μπορείς να τον αγνοήσεις και να μην ασχοληθείς μαζί του. Τελικά, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είναι μόνο ένας τύπος που κάνει mind games. Κερδίζει, παίρνει προκρίσεις, «είναι η γεύση του μένους, κρατάει ακόμα, παίρνεις λίγη και σου μένει μια για πάντα στο στόμα»…

Ο Λουτσέσκου είχε «φτιαγμένους» τους «φευγάτους». Το έχει κάνει ο Μαρτινς;

Τη σεζόν 2018-19, ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει στο «Καραϊσκάκης» με 0-1, με αυτογκολ του Βούκοβιτς, σε ένα ματς μονόλογο του Ολυμπιακού, με μεγάλες αποκρούσεις του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Στον ημιτελικό της Τετάρτης, ο ΠΑΟΚ έπαιξε στα ίσια τον Ολυμπιακό. Είχε ίδιες τελικές, παραπάνω κόρνερ, είχε μεγάλες ευκαιρίες, και είχε και κατοχή της μπάλας. Μέσα στο «Καραϊσκάκης». Ο ΠΑΟΚ, στο «Καραϊσκάκης» έπαιξε μπάλα απέναντι στον εν δυνάμει πρωταθλητή Ολυμπιακό. Σκόρερ ήταν ο Τσόλακ, που το καλοκαίρι θα ψάχνει ομάδα, και δημιουργός της φάσης ο Σβαμπ, που και αυτός θα ψάχνει ομάδα το καλοκαίρι. Και ξέρετε ποιος έτρεξε πρώτος να πανηγυρίσει το γκολ με τον Τσόλακ; Ο Βαρέλα, που ψάχνει ομάδα από τον Δεκέμβριο. Αυτό το έχει κάνει ο Μαρτίνς;

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News