Διεθνής Τύπος: Η... Ακρόπολη των Ισπανών, το Real League του Κουρτουά και ο Αυτοκράτορας Αντσελότι

Διεθνής Τύπος: Η… Ακρόπολη των Ισπανών, το Real League του Κουρτουά και ο Αυτοκράτορας Αντσελότι | Τελικός Champions League | Λίβερπουλ – Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης μετά τη νίκη της με 1-0 στον τελικό του Champions League στο Παρίσι, κόντρα στη Λίβερπουλ. Η «Βασίλισσα» έφτασε τα 14 τρόπαια στη διοργάνωση, όσα καμία άλλη ομάδα και ο Κάρλο Αντσελότι είναι από το βράδυ του Σαββάτου, ο μοναδικός προπονητής που έχει 4 στη συλλογή του. 

Στην Ισπανία είναι… τρελαμένοι με τους Μαδριλένους και τον «ήρωα» του τελικού, Τιμπό Κουρτουά, στην Ιταλία υποκλίνονται στον δικό τους «Καρλέτο» και όλη η υπόλοιπη Ευρώπη αναγνωρίζει τη διαχρονική υπεροχή των «μερένγκες» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Την ίδια ώρα μεγάλη απογοήτευση επικρατεί στην Αγγλία. 

MARCA

«Το δεκατοτεταρτοΚουρτουά» είναι ο τίτλος κάνοντας μία… τιμητική προσαρμογή -που μάλλον θα ακολουθεί για πάντα τον Κουρτουά- της λέξης Decimocuatro (14ο) προκειμένου να τονίσουν την τεράστια συμβολή του Βέλγου τερματοφύλακα στην κατάκτηση του τροπαίου. 

Παράλληλα, έχουν φτιάξει ένα σκίτσο, όπου έχουν παρατάξει όλα τα Κύπελλα ως… «Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς». 

MUNDO DEPORTIVO

Ο Κουρτουά έδωσε το Champions League στη Ρεάλ 

INDEPENDENT 

Η Ρεάλ Μαδρίτης έβαλε τέλος στο όνειρο της Λίβερπουλ 

 

MIRROR

Πόνος στην καρδιά για το Kop 

DAILY STAR 

Κρίμα πραγματικά, καταστράφηκε το όνειρο του τρεμπλ για τους «Reds» 

LA GAZZETTA DELLO SPORT 

Τεράστιος Καρλέτο, κανένας σαν τον Αντσελότι, 4 Κύπελλα 

CORRIERE DELLO SPORT

Αυτοκράτορας Κάρλο 

 

TUTTOSPORT

Ρεάλ League 

L’ EQUIPE

Πρωταθλητές Ευρώπης η Ρεάλ, σε ένα τελικό που σημαδεύτηκε από μεγάλα προβλήματα στη διοργάνωση 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News