Χάντερσφιλντ – Νότιγχαμ Φόρεστ: Στην Premier League οι «κόκκινοι» του Μαρινάκη!

Η Νότιγχαμ θριάμβευσε με 1-0 επί της Χάντερσφιλντ στον τελικό των playoffs της Championship στο Γουέμπλεϊ και πανηγυρίζει την ιστορική άνοδό της στην Premier League! 

Πέρασαν 23 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που η θρυλική κόκκινη φανέλα της Νότιγχαμ Φόρεστ έκανε την εμφάνισή της στα γήπεδα της Premier League. Τα «πέτρινα χρόνια», όμως ανήκουν από το απόγευμα της Κυριακής.

Η ομάδα που έγραψε «χρυσές σελίδες» δόξας στα τέλη της δεκαετίας του ’70 με την κατάκτηση δύο διαδοχικών Κυπέλλων Πρωταθλητριών επέστρεψε ξανά εκεί που ανήκει, στη φυσική της θέση. Ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του αγγλικού ποδοσφαίρου. Και το έπραξε με έναν Έλληνα να βάζει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο θαύμα της μεγάλης επιστροφής.

Η ιστορική άνοδος της Νότιγχαμ μέσα σε μια πενταετία Μαρινάκη

Με τη νίκη επί της Χάντερσφιλντ (με 1-0) στον τελικό των playoffs της Championship στο Γουέμπλεϊ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ολοκλήρωσε έναν στόχο που πριν από λίγα χρόνια έμοιαζε σχεδόν απραγματοποίητος για τους χιλιάδες φίλους της Φόρεστ.

Όταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αναλάμβανε τα ηνία του συλλόγου τον Μάιο του 2017, ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της Φόρεστ μπορούσε να ελπίζει σε επιστροφή στην Premier League μέσα σε μια πενταετία. Κι όμως, είναι πλέον γεγονός!

Η τεχνογνωσία πρωταθλητισμού και η πρόσληψη-κλειδί του Κούπερ

Με την τεχνογνωσία πρωταθλητισμού της διοίκησης Μαρινάκη και την πρόσληψη – κλειδί του Στιβ Κούπερ στις 21 Σεπτεμβρίου, όταν η Νότιγχαμ είχε ξεκινήσει εφιαλτικά τη σεζόν και βρισκόταν στη ζώνη του υποβιβασμού, οι πάλαι ποτέ πρωταθλητές Ευρώπης πραγματοποίησαν έναν ιστορικό καλπασμό έξι μηνών και το απόγευμα της Κυριακής ολοκλήρωσαν με μια πειστική εμφάνιση το όνειρο της ανόδου, απέναντι στην εξαιρετικά ισχυρή Χάντσερφιλντ που είχε ολοκληρώσει την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην τρίτη θέση.

Τι κι αν το «χρυσό» γκολ που άνοιξε διάπλατα το μονοπάτι της ανόδου στο Γουέμπλεϊ σημειώθηκε από… πόδια ποδοσφαιριστή της Χάντερσφιλντ;

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε ο επίλογος μιας θρυλικής διαδρομής της Νότιγχαμ προς τα σαλόνια της Premier League. Με πρωγταγωνιστές, εκτός των άλλων, παιδιά όπως ο Τζεντ Σπενς που το 1999 (στην τελευταία παρουσία της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια) δεν είχαν γεννηθεί. Η ιστορία, όμως, της θρυλικής Φόρεστ γράφεται ξανά και το μελάνι που τη γράφει είναι ελληνικό! Και γράφεται από την πένα του Βαγγέλη Μαρινάκη, τον οποίο οι τηλεοπτικές κάμερες απαθανάτισαν να κάνει το σταυρό του πέντε λεπτά πριν το τέλος του ιστορικού αγώνα, λίγο πριν χαράξει το όνομά του με ανεξίτηλα γράμματα στην βίβλο ενός τεράστιου κλαμπ! 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News