Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Τελικός ντροπής από την ΕΠΟ, πόλεμος χουλιγκάνων στο ΟΑΚΑ, στα αποδυτήρια οι παίκτες

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Τελικός ντροπής από την ΕΠΟ, πόλεμος χουλιγκάνων στο ΟΑΚΑ, στα αποδυτήρια οι παίκτες | Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος | Επεισόδια

Η ΕΠΟ διαφήμιζε εδώ και εβδομάδες έναν τελικό γιορτή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά για πολλοστή φορά η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποδείχτηκε ανίκανη να διοργανώσει με ασφάλεια το μοναδικό μεγάλο παιχνίδι της σεζόν για το οποίο είναι υπεύθυνη.

Εκτός από τις εξέδρες που μεταβλήθηκαν σε πεδίο μάχης πριν από την έναρξη του αγώνα, οπαδοί του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ εισέβαλλαν ακόμη και στο ταρτάν του σταδίου, ανταλλάσσοντας φωτοβολίδες και παλεύοντας σώμα με σώμα με τους άνδρες των ΜΑΤ που πάλευαν να αποσοβήσουν τα χειρότερα. 

Οι ρίψεις δακρυγόνων έκαναν αποπνηκτική την ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα ο Λαόθ, ο διαιτητής της αναμέτρησης να ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές να φύγουν άρον άρον για τα αποδυτήρια. Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά; Δείτε την εικόνα που εμφάνιζε το Ολυμπιακό Στάδιο τη στιγμή της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου με τους παίκτες και τους διαιτητές παρατεταγμένους στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. 

Τι να κάνουν και οι ποδοσφαιριστές; Ακόμη και το ζέσταμά τους είχαν σταματήσει λίγα λεπτά νωρίτερα και χάζευαν τον πόλεμο των χουλιγκάνων των ομάδων τους στις εξέδρες…

H εικόνα του Ολυμπιακού Σταδίο την ώρα που ο Λαόθ έπρεπε θεωρητικά να ξεκινήσει το παιχνίδι παρέπεμπε περισσότερο σε τοπίο πολεμικής ταινίας και λιγότερο σε ποδοσφαιρικό γήπεδο. Τα καπνογόνα και τα δακρυγόνα είχαν σκεπάσει τα πάντα στο ΟΑΚΑ και το σκηνικό ήταν απλά θλιβερό.

Βγήκαν μαζί διαιτητές, αρχηγοί, προπονητές με φόντο… φλόγες στις εξέδρες

Ένα τέταρτο μετά την άρον άρον αποχώρηση ποδοσφαιριστών και διαιτητών στα αποδυτήρια, ο Λαόθ και οι συνεργάτες του επέστρεψαν στο χορτάρι συνοδευόμενοι από τους δύο προπονητές, τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους δύο αρχηγούς Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, τον Φραν Βέλεθ και τον Αντελίνιο Βιεϊρίνια, σε μια κίνηση να ηρεμήσουν τα αγριεμένα πλήθη και να ξεκινήσει ο τελικός. 

Η εικόνα απλά ντροπιαστική και θλιβερή με τους εκπροσώπους των δύο ομάδων να χειροκροτούν τους οπαδούς τους σε μια προσπάθεια να τους… παρακαλέσουν να τους αφήσουν για να παίξουν ποδόσφαιρο. Κι όλα αυτά με φόντο τις πυρκαγιές που είχαν ανάψει στις κερκίδες του ΟΑΚΑ από τις φωτοβολίδες! 

O τελικός ξεκίνησε τελικά με μισή ώρα καθυστέρηση (20.31) και άλλη μια σελίδα ντροπής για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είχε μόλις γραφτεί… 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News