Ολυμπιακός: Πλησιάζει η νύχτα που θα… μιλήσουν οι «στρατηγοί»

Την ώρα που η διοίκηση έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό της «επόμενης μέρας» οι παροικούντες του Ρέντη είναι υποχρεωμένοι να ορθώσουν ανάστημα, να δείξουν χαρακτήρα και προσωπικότητα τώρα που η μπάλα καίει. Κι όταν αυτό συμβαίνει, εκείνοι που καλούνται να βρουν μπροστά είναι οι… στρατηγοί.

Το Πάσχα πέρασε, αλλά σε αγωνιστικό επίπεδο ο Ολυμπιακός ψάχνει τη δική του Ανάσταση στα ματς που απομένουν μέχρι το φινάλε των PlayOffs, προκειμένου να εξαντλήσει τις πιθανότητές του για την κατάκτηση του τίτλου.

Την ώρα που σε διοικητικό επίπεδο έχουν φουντώσει οι συζητήσεις για τον κόουτς που θα κληθεί να γίνει ο νέος Πέδρο Μαρτίνς του Πειραιά, να χτίσει δηλαδή την ομάδα από την αρχή, να της δώσει ταυτότητα, φρεσκάδα και νέα κίνητρα, οι παροικούντες του Ρέντη έχουν να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις.

Το βράδυ της Κυριακής υποδέχονται ξανά την ΑΕΚ στο Φάληρο, σε ένα παιχνίδι «όλα τα λεφτά» και είναι υποχρεωμένοι να πετύχουν ό,τι πέτυχαν στο πρόσφατο παιχνίδι Κυπέλλου, αλλά και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ λίγες μέρες νωρίτερα. Η νίκη είναι μονόδρομος για τους πρωταθλητές, καθώς σε περίπτωση που τα καταφέρουν, θα βρεθούν ξανά στο τρίποντο από την Ένωση με όλες τις πιθανές ισοβαθμίες υπέρ τους, ενώ θα περιμένουν φυσικά και την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Αν στραβώσει, δύσκολα ισιώνει…

Όσοι ασχολούνται χρόνια με το ποδόσφαιρο γνωρίζουν καλά ότι αν μια χρονιά ξεκινήσει στραβά είναι από δύσκολο έως απίθανο να ισιώσει στην πορεία. Ο Ολυμπιακός παρότι το πράγμα φέτος στράβωσε από νωρίς, κατάφερε να σταθεί όρθιος και να μείνει στη μάχη μέχρι τώρα. Ο καθένας μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι ένας υπηρεσιακός τεχνικός όπως είναι ο Ζοζε Ανιγκό, όση εμπειρία κι αν έχει, δεν διαθέτει τα χρονικά περιθώρια για να αλλάξει πολλά.

Κακά τα ψέματα, ο στόχος του από εδώ και πέρα είναι να στήσει ένα ορθό αγωνιστικό πλάνο από ματς σε ματς και να διαχειριστεί όσο καλύτερα μπορεί τις απαιτήσεις που θα προκύψουν στη διάρκεια του 90άλεπτου. Το να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές τους και να τους ρίξει ορεξάτους στην αρένα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Το να τους διδάξει νέα πράγματα, να εισάγει το δικό του στιλ και να κάνει καινοτομίες Απρίλη μήνα ανήκει μάλλον στη σφαίρα της φαντασίας.

Η ομάδα του Πειραιά έχει βρεθεί κι άλλες φορές τα τελευταία χρόνια μπροστά σε αγώνες χωρίς αύριο. Όχι πολλές, αλλά έχει συμβεί στο παρελθόν. Συνήθως τα καταφέρνει και βγάζει αντίδραση όταν καλείται να αγωνιστεί με την πλάτη στον τοίχο. Όταν συμβαίνει αυτό, εκείνοι που αποφασίζουν να «μιλήσουν» στο χορτάρι και να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους δεν είναι άλλοι από τους «στρατηγούς» της. Και ο Ολυμπιακός διαθέτει αρκετούς… γαλονάτους στο ρόστερ του.

Ποδοσφαιρικός εγωισμός

Παίκτες που θα βγάλουν στο γήπεδο, την ποιότητα, την εμπειρία, αλλά πάνω απ’ όλα τον ποδοσφαιρικό τους εγωισμό. Φορτούνης, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπακαμπού, Μπιέλ, Ελ Αραμπί, Ροντινέι, Βαλμπουενά και τόσοι άλλοι, έχουν φάει τέτοια παιχνίδια με το κουτάλι, άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο. Δεν χρειάζονται κάποια ιδιαίτερα οδηγία ή νουθεσία για να μπουν στο γήπεδο και να κάνουν αυτό που πρέπει. Δεν θα είναι η πρώτη φορά, άλλωστε, που θα κληθούν να ορθώσουν ανάστημα.

Ας μην πιστέψει κανείς ότι δεν ενόχλησε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη ο αποκλεισμός από την ΑΕΚ στο Κύπελλο, με δύο αυτογκόλ, ένα πέναλτι και τραγικά λάθη στο πρώτο παιχνίδι. Μπορεί η φετινή ομάδα να έχει παρουσιάσει πολλά σκαμπανεβάσματα και… αρρυθμίες στη διάρκεια της σεζόν, ωστόσο, και το υλικό διαθέτει και την εμπειρία και τον κόσμο που ξέρει να διαχειρίζεται… ειδικές καταστάσεις.

Οι ίδιοι παίκτες απέδειξαν τι μπορούν να κάνουν στο 1-3 της Αγιάς Σοφιάς, οι ίδιοι θα κληθούν και τώρα να δείξουν ότι έχουν και βενζίνη και… δίψα στη φαρέτρα. Η δική τους δουλειά είναι να προετοιμαστούν όσο γίνεται καλύτερα για τα 90 λεπτά που έχουν μπροστά τους και δουλειά της διοίκησης να σχεδιάσει την «επόμενη μέρα».

Το μήνυμα της υπόθεσης Χάμες

Το σχετικό μήνυμα, εξάλλου, στάλθηκε προς όλους λόγω του ξαφνικού διαζυγίου με τον Χάμες Ροντρίγκες. Ο Κολομβιανός όσο μεγάλος παίκτης κι αν είναι, θεώρησε ότι κάνει… χάρη να αγωνίζεται με την ερυθρόλευκη φανέλα και απαίτησε ειδική μεταχείριση. Την ώρα που ακόμη κι ένα μικρό παιδί μπορούσε να αντιληφθεί πως δεν είναι ούτε καν σε υποφερτό επίπεδο από πλευράς φυσικής κατάστασης και στεκόταν απλά λόγω της απαρράμιλης τεχνικής του, αλλά και λόγω των παραστάσεων που έχει από τα γήπεδα, έκρινε ότι στην πιο δύσκολη καμπή της σεζόν, έπρεπε να έχει τη συμπεριφορά του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αμφότεροι, παρότι διαθέτουν όνομα βαρύ σαν ιστορία αποτέλεσαν παρελθόν και όλοι οι άλλοι πήραν το μήνυμα ουδείς πάνω από την ομάδα.

Τώρα έφτασε και η ώρα να αποδείξουν πόσο έτοιμοι και πόσοι διατεθειμένοι είναι να… ματώσουν για τη φανέλα που φορούν. Πρώτα για τον εαυτό τους και μετά για όλους τους άλλους. Αυτό προέχει τη δεδομένο χρονική στιγμή. Όλα τα άλλα, ακόμη και το θεμελιώδες θέμα του νέου προπονητή, μπορούν να περιμένουν…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News