Ολυμπιακός: Μπακαμπού και Κανός (δεν) περιμένουν τον νέο κόουτς!

Πολλά μπορούν να προκύψουν το καλοκαίρι από τη… δεξαμενή των φετινών δανεικών του Ολυμπιακού, ανάλογα με τα «θέλω» και το σχέδιο του νέου προπονητή. Για Μπακαμπού και Κανός, ωστόσο, η ΠΑΕ δεν χρειάζεται να περιμένει…

Οι μεταγραφικές περίοδοι του Ολυμπιακού, ειδικά τα τελευταία χρόνια, διαρκούν… μια αιωνιότητα και μια μέρα! Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αποκτήσει πλέον  και την ατζέντα και τις επαφές και το πορτοφόλι για να μπορούν να κάνουν  ακόμη και τρεις ή τέσσερις προσθήκες μέσα σε μία μέρα, ή να αλλάζουν ακόμη και στην ίδια μεταγραφική περίοδο, κάτι που έγινε στο ξεκίνημά της και αποδείχθηκε λανθασμένο.

Τώρα που απομένουν μόλις δύο στροφές για να ολοκληρωθούν και τα PlayOffs, λογικό είναι να μπει στην τελική ευθεία το θέμα του νέου κόουτς, ο οποίος και θα αναλάβει το γενικό πρόσταγμα για να χτίσει μια νέα ομάδα, όπως συνέβη πριν από μια τετραετία με τον Πέδρο Μαρτίνς. Είτε άρεσε, είτε όχι ο Πορτογάλος τεχνικός, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ανέλαβε μια ομάδα από τα… θεμέλια και της έδωσε ταυτότητα πρωταθλητή από την πρώτη του κιόλας σεζόν, παρότι δεν είχε… τρελό μπάτζετ στη διάθεσή του.

Καλό μάτι και εμπειρία χρειάζεται ένας σοβαρός προπονητής για να διαλέξει τα κατάλληλα κομμάτια που θα του φτιάξουν το παζλ. Ας θυμηθούμε στα γρήγορα ότι ο «El Professor» διάλεξε από την πατρίδα του τον Σα και τον Ποντένσε, είχε ξεχωρίσει τον Γκιγιέρμε από τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, της Σεγούντα Ντιβιζιόν, καθιέρωσε Μαντί Καμαρά και Σισέ, ενώ τους πλαισίωσε με καλούς Έλληνες παίκτες. Πιο νέους όπως ο Τσιμίκας και ο Μπουχαλάκης και πιο έμπειρους όπως ο Φορτούνης και ο Λάζαρος.

Ακολούθησε το πλάνο του και δικαιώθηκε

Δεν έκανε… μαγικά, ένα πλάνο είχε στο μυαλό του και το ακολούθησε σωστά με κάτω το κεφάλι και πολύ δουλειά. Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο νέος κόουτς που θα επιλέξει η διοίκηση προσεχώς, με την κατάλληλη στήριξη εντός κι εκτός αποδυτηρίων. Μία από τις πρώτες δουλειές που θα κληθεί να αναλάβει ο νέος κόουτς θα είναι να… καθαρίσει το υπάρχον ρόστερ. Όχι μόνο μεταξύ των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται φέτος στην ομάδα, αλλά και εκείνων που της ανήκουν, αλλά αγωνίζονται ως δανεικοί.

Μαντί Καμαρά και Μπουχαλάκης, για παράδειγμα, αναμένεται να επιστρέψουν από Ρόμα και Κόνιασπορ αντίστοιχα. Θα ψάξουν για άλλη ποδοσφαιρική στέγη, ή θα επιστρέψουν για νέες αρμοδιότητες στα παλιά λημέρια; Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι Χασάν, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Ζινκερνάγκελ, Κούντε, Ονιεκούρου, Λοβέρα, Φατιγκά, Κανέ, Αγκιμπού Καμαρά, Κίτσος και αρκετοί ακόμη…

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι θα επιλεγούν για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ποιοι θα… αντέξουν και θα βρουν ρόλο στο πλάνο της νέας τεχνικής ηγεσίας. Από την άλλη πλευρά, όμως, υπάρχουν και δύο παίκτες που αγωνίζονται ως δανεικοί στον Ολυμπιακό και κατά την ταπεινή μου άποψη, η διοίκηση δεν είναι απαραίτητο να περιμένει τον νέο προπονητή για να αποφασίσει αν τους χρειάζεται.

Οι δύο που έδειξαν ότι πρέπει να μείνουν και του χρόνου

Αναφέρομαι στον Σεντρίκ Μπακαμπού και τον Σέρτζι Κανός, οι οποίοι απέδειξαν, άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο, ότι είναι απαραίτητοι στο ρόστερ του Ολυμπιακού και την επόμενη σεζόν. Ο πρώτος παρότι για ένα διάστημα μοιράστηκε τη φανέλα του φορ με τον Ελ Αραμπί, κατάφερε να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (μέχρι τώρα μετράει 25 συμμετοχές ως βασικός και πέντε ως αλλαγή με συγκομιδή 18 γκολ) και ανταποκρίθηκε πλήρως στις απαιτήσεις. Στα 32 του χρόνια, έχει και την εμπειρία και την ικανότητα να προσφέρει ακόμη περισσότερα, αρκεί να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του, μιας κι έχει μείνει ελεύθερος από τη Μαρσέιγ. Αν ο ίδιος ο Σεντρίκ το αποφασίσει να μείνει, ασφαλώς και η επιθυμία του θα επηρεάσει καταλύτικά τις συζητήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Όσο για τον 26χρονο Κανός, μπορεί εδώ κι ένα μήνα να έχει τεθεί εκτός δράσης λόγω προβλήματος στο γόνατο, αλλά πρόλαβε να δείξει πολλά. Σε 8 μόλις συμμετοχές ο δανεικός από τη Μπρέντφορντ εξτρέμ, πέτυχε 4 γκολ, έδωσε τρεις ασίστ, μα πάνω απ’ όλα έκανε τα πάντα για να δείξει ότι θέλει να αγωνίζεται σε αυτή την ομάδα των τόσο μεγάλων απαιτήσεων.

Στο οικονομικό σκέλος δεν είναι συνετό να μπούμε από τη στιγμή που τις λεπτομέρειες σε τέτοιες συμφωνίες τις ξέρουν οι διοικήσεις των εμπλεκόμενων ομάδων και οι εκπρόσωποι των ποδοσφαιριστών, ωστόσο, είναι λογικό οι «ερυθρόλευκοι» από τη στιγμή που βρήκαν φόρμουλα να τους φέρουν, να έχουν και τη φόρμουλα να τους κρατήσουν…

Με αυτούς τους δύο παρόντες από την πρώτη μέρα της επόμενης σεζόν, το ρόστερ διατηρεί δύο βασικά εργαλεία σε θέσεις-κλειδιά και απλά ψάχνει για τους… επόμενους, με βάση ασφαλώς τις εισηγήσεις του νέου προπονητή…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News