Ολυμπιακός Μεταγραφές: Έρχεται και ο Πετρούσεφ! – Το «ναι» για Μήτρου-Λονγκ και το «όχι» για Ντόρσεϊ

Το SportDay.gr αποκαλύπτει την πλήρη συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Πετρούσεφ, το γιατί προτιμήθηκε ο Μήτρου-Λονγκ από τον Πάγκος, τον ρόλο του Ραζνάτοβιτς και γιατί οι «ερυθρόλευκοι» δεν δείχνουν θετικοί -σε αυτή τη φάση- σε πιθανή επιστροφή Ντόρσεϊ.

Ο Ολυμπιακός των αδερφών Αγγελόπουλων και του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι έτοιμος να προσθέσει σήμερα – αύριο στη μηχανή του τον 23χρονο Σέρβο Πετρούσεφ! Πριν από μερικές μέρες έγινε μόνιμος κάτοικος Πειραιά ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ. Την ίδια διαδρομή θέλει να ακολουθήσει και ο παλιόφιλος Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος έχει προταθεί εκ νέου στους «ερυθρόλευκους».

Το Sportday.gr έχει όλες τις απαντήσεις. Γιατί ο κορυφαίος κόουτς της Ευρώπης αποφάσισε να προχωρήσει σε ενίσχυση της ομάδας, ενώ το σκεφτόταν μέχρι τελευταία στιγμή. Γιατί επιλέχθηκαν οι Μήτρου-Λονγκ και Πετρούσεφ, τι θα δώσουν στην ομάδα και τι περιμένει το τεχνικό σταφ, ποιες είναι οι προσδοκίες για τη φετινή σεζόν και γιατί σε αυτή τη φάση η πόρτα των αποδυτηρίων του ΣΕΦ δεν θα ανοίξει για τον φευγάτο από τη Φενέρ, Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Το πρώτο και σημαντικότερο είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός αυτών των δύο κινήσεων. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε πρόσφατα ότι δεν πρόκειται να «πουλήσει» κανέναν από τους παίκτες που έφεραν την ομάδα έως εδώ και είναι αποφασισμένος αυτή του τη δέσμευση να την τηρήσει ως το τέλος. Μαζί τους μπήκε στη μάχη, μαζί τους θα τελειώσει τον… πόλεμο εντός κι εκτός συνόρων, όπως ένας σωστός διοικητής οφείλει να κάνει.

Με τις ευλογίες του Ραζνάτοβιτς

Πως προέκυψαν, λοιπόν, ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ, αλλά και ο Πετρούσεφ, τον οποίο στέλνει με… κορδέλα στον Πειραιά ο πολύς Μίσκο Ραζνάτοβιτς; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Η ομάδα του Ολυμπιακού χτυπήθηκε από το ξεκίνημα της σεζόν από διαδοχικούς τραυματισμούς. Υπήρξαν παιχνίδια που έλειψαν δύο και τρεις παίκτες από την ίδια θέση της πεντάδας.

Κατόπιν ώριμης σκέψης, λοιπόν, ο κόουτς με τη σύμφωνη γνώμη των προέδρων της ΚΑΕ, αποφάσισε να δώσει περισσότερο βάθος στο ρόστερ, χωρίς να ακυρώνει κανέναν από τους παίκτες που έφεραν την ομάδα έως εδώ. Ακόμη και οι πιο μπαρουτοκαπνισμένοι, ωστόσο, χρειάζονται ανάσες για να μπορούν να αποδίδουν σε τόσο ψηλές στροφές μέχρι το φινάλε της διαδρομής, άρα με τις νέες προσθήκες θα είναι καλύτερη και η διαχείριση.

Οι νεότερες πληροφορίες για τον Πετρούσεφ, καθώς το ρεπορτάζ προηγείται, αναφέρουν ότι πρόκειται για μία τελειωμένη μεταγραφή! Είναι τα πάντα συμφωνημένα και δρομολογημένα, με τις δύο πλευρές να έχουν συμφωνήσει για πολυετές συμβόλαιο! Αν δεν προκύψει, λοιπόν, κάποιο συγκλονιστικό απρόοπτο, ο Σέρβος διεθνής ψηλός (2.11) θα προστεθεί ως νέο… πετράδι στο στέμμα των νταμπλούχων Ελλάδας μέσα στις επόμενες ώρες. Το μόνο που απομένει ουσιαστικά είναι να ταξιδέψει ο Φίλιπ από τις ΗΠΑ στην πατρίδα μας για τα διαδικαστικά και τις υπογραφές. Όσοι αναρωτιούνται γιατί τον επέλεξε ο Γιώργος Μπαρτζώκας η απάντηση είναι πολύ απλή:

Ο Πετρούσεφ είναι ένας 23χρονος ψηλός, με πολύ μοντέρνα χαρακτηριστικά, πλήρους μέλλοντος. Μπορεί να παίξει και στο «5» για να δώσει ανάσες σε ΜιλουτίνοφΦαλ που σε κάθε αγώνα παίζουν… ξύλο με τους αντιπάλους, αλλά και στο «4», ενώ είναι κι ένας πολύ αξιόπιστος σουτέρ. Επίσης, είναι παίκτης ομάδας, καλός συμπαίκτης και χαρακτήρας, προαπαιτούμενα όλα αυτά για να ενταχθεί κάποιος στην «ερυθρόλευκη» μηχανή.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι για τον Πετρούσεφ δεν εξέφρασε ενδιαφέρον μόνο ο Ολυμπιακός! Υπήρξαν κι άλλες ομάδες της Ευρωλίγκας που έκαναν κίνηση προς το μέρος του, ωστόσο, ο εκπρόσωπός του Μίσκο Ραζνάτοβιτς, τον συμβούλεψε ότι σε αυτή τη φάση της καριέρας του ο καλύτερος προορισμός είναι ο Ολυμπιακός και οι λόγοι είναι ευνόητοι…

Ο Μήτρου-Λονγκ, ο Πάνγκος και ο ρόλος Γκος, Μπραζντέικις

Πριν από μερικές ημέρες, οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν την απόκτηση του Ναζ Μήτρου-Λονγκ. Είναι αλήθεια ότι προτάθηκε και συζητήθηκε και η περίπτωση Πάνγκος. Οι αρμόδιοι κατέληξαν στον Μήτρου-Λονγκ, όχι μόνο επειδή έχει το πλεονέκτημα να παίζει ως Έλληνας, καθώς σε μερικές μέρες θα γίνει κάτοχος του απαραίτητου διαβατηρίου. Για όσους δεν το γνωρίζουν ο Ναζ ήταν πρώτος σκόρερ στο ιταλικό πρωτάθλημα, όσο ήταν παίκτης της Αρμάνι.

Από ένα σημείο και μετά, ωστόσο, φορτώθηκε με πολύ χρόνο συμμετοχής, λόγω τραυματισμών παικτών που έπαιζαν στην ίδια θέση, με αποτέλεσμα να βγάλει κι αυτός πρόβλημα, το οποίο τον κράτησε πίσω. Στη Ζαλγκίρις είχε ρόλο πίσω από τον Έβανς, ωστόσο, θεώρησε και ο ίδιος ότι στον Ολυμπιακό θα κουμπώσει καλύτερα και θα του δοθούν περισσότερες ευκαιρίες. Το να πεισθεί να έρθει, πάντως, δεν είναι τόσο εύκολο, όσο παρουσιάζεται…

Χρειάστηκε να αναλάβουν δράση ο Γουίλιαμς-Γκος και ο Ίγκι Μπραζντέικις. Με τον πρώτο, ο Μήτρου-Λονγκ ήταν συμμαθητές και από τότε έχουν πολύ φιλικές σχέσεις. Όσο για τον Μπραζντέικις, ήταν γείτονας με τον Ναζ στο διάστημα που έπαιζαν στη Ζαλγκίρις, με αποτέλεσμα σχεδόν καθημερινά ο ένας να είναι στο σπίτι του άλλου οικογενειακά. Μόλις, λοιπόν, οι δύο «ερυθρόλευκοι» επικοινώνησαν μαζί του για να συζητήσουν την προοπτική του Ολυμπιακού, ο Μήτρου-Λονγκ δεν είχε πολλά να σκεφτεί.

Και καλά έκανε δηλαδή, επειδή στο πλάνο των Πειραιωτών κουμπώνει καλύτερα από τον Πάνγκος. Διαθέτει δύναμη στην προσωπική μονομαχία, παίζει με ένταση, ενώ είναι εξαιρετικός σουτέρ, κάτι χρήσιμο σε μια ομάδα που παίζει με πολλές αλλαγές, έξτρα πάσα που βγάζει αρκετά ελεύθερα σουτ.

Και κάτι ακόμη που πρέπει να το βάλουμε στη ζυγαριά. Ο Μπραζντέικις για τον οποίο όλοι μιλούν ήδη με τα καλύτερα λόγια, ενώ βρίσκεται ακόμη σε διάστημα προσαρμογής, είναι στα 24, ο Πετρούσεφ στα 23. Με άλλα λόγια, ο Ολυμπιακός διατηρεί έναν βασικό κορμό έμπειρων αθλητών, αλλά παράλληλα χτίζει και την ομάδα για τα επόμενα χρόνια… Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης, ότι ο Μήτρου-Λονγκ, όπως και οι άλλοι δύο νεοφερμένοι είτε παίξουν μερικά λεπτά, είτε όλο το παιχνίδι, θα σεβαστούν απόλυτα τις εντολές του κόουτς και δεν θα φέρουν καμία αντίρρηση.

Γιατί είναι… όχι τώρα για Ντόρσεϊ

Κάπου εδώ κουμπώνει και το τελευταίο κομμάτι του ρεπορτάζ, το οποίο αφορά τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο διεθνής άσος είναι φευγάτος από τη Φενέρ, ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και σύμφωνα με πληροφορίες το όνομά του τέθηκε ξανά στα υπόψη του Ολυμπιακού. Στην παρούσα φάση, ωστόσο, έτσι όπως είναι δομημένη η ομάδα, η άποψη των αρμόδιων είναι ότι ο Ντόρσεϊ δεν κουμπώνει.

Υπό την έννοια πως αν έρθει θα έχει την απαίτηση να του δοθεί βασικός ρόλος, η ομάδα έχει χτιστεί φέτος με άλλο σκεπτικό, άρα υπάρχει κίνδυνος να διαταραχθούν οι ισορροπίες κι αυτό είναι κάτι που δεν θέλει να το ρισκάρει κανείς στον Πειραιά. Ο Ντόρσεϊ μπορεί να απασχολήσει ξανά, καθώς είναι ένας παίκτης που δεν περνά απαρατήρητος, αλλά δύσκολα θα συμβεί κάτι τέτοιο στο διάστημα της σεζόν που διανύουμε…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News