Σταύρος Γεωργακόπουλος: Κόουτς, έτσι δεν πάει πουθενά!

Με πέντε χαμένους βαθμούς σε δύο παιχνίδια με αντιπάλους Ατρόμητο και Λαμία, οι «ερυθρόλευκοι» απομακρύνονται απ’ τον τίτλο και με τέτοιες εμφανίσεις δεν θα τους σώσει ούτε ο… Μέσι! Γράφει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος.

Με εμφανίσεις όπως η χθεσινή, το πρωτάθλημα θα κάνει φτερά για τον Ολυμπιακό, όσοι καλοί παίκτες κι αν έρθουν στην περίοδο των μεταγραφών. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Είναι ανεπίτρεπτο κι απαράδεκτο σε ματς που οι παίκτες θα έπρεπε να μπαίνουν με το… μαχαίρι στα δόντια, να μην μπορούν να κάνουν ούτε σωστό κοντρόλ κι ο πάγκος να κοιμάται…

Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να αδικήσω τον Κάρλος Καρβαλιάλ, ο οποίος είναι ακόμη φρέσκος στο πόστο του, ωστόσο φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την εικόνα της ομάδας του, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο που οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σε άλλο γήπεδο. Οπως δήλωσε και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο Ολυμπιακός δεν έδειξε πάνω στο χορτάρι ότι θέλει το ματς περισσότερο απ’ την αντίπαλό του.

Οι παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι και να… ματώσουν και να… δαγκώσουν. Αυτό είναι θέμα νοοτροπίας και σωστής προετοιμασίας.

Η αβάσταχτη χαλαρότητα με την οποία αντιμετώπισε τον αγώνα η ομάδα του Πειραιά, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.

Μηδέν ένταση, μηδέν σκληράδα, μηδέν πάθος, μηδέν νεύρο για τουλάχιστον ένα ημίχρονο. Αυτό, όμως, είναι θέμα ομάδας κι όχι ατόμων. Αν όσοι μπαίνουν στο γήπεδο, δεν είναι έτοιμοι και κατάλληλα προετοιμασμένοι να τα δώσουν όλα για να νικήσουν, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει όσο κι αν ενισχυθεί η ομάδα στο διάστημα του Ιανουαρίου.

Με τον Κάρλος Καρβαλιάλ στο τιμόνι, ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 στις Σέρρες, αναδείχτηκε ισόπαλος (0-0) με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι κι ηττήθηκε χωρίς να σκοράρει στη Λαμία. Τρία παιχνίδια, ένα γκολ, πέντε χαμένοι βαθμοί, απ’ τους εννέα που διεκδίκησε η ομάδα. Με την απόδοση να είναι συνολικά κάτω του μετρίου, ασφαλώς και υπάρχουν πολλά που πρέπει να αλλάξουν άμεσα.

Ο Φορτούνης ακούμπησε χθες πρώτη φορά την μπάλα στο πέμπτο λεπτό, ο Ποντένσε γύρω στο 10’. Εχοντας απέναντί τους τη Λαμία, χωρίς καμία διάθεση να μειώσω την προσπάθεια των παικτών του Λεωνίδα Βόκολου. Ισα-ίσα που θα πρέπει να αποτελέσει πεδίο προβληματισμού το γεγονός ότι η κίνηση του Ελληνα τεχνικού να τοποθετήσει τον Σλίβκα σε ρόλο αριστερού χαφ, έδεσε… κόμπο το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού.

Το να χαθεί ένα πέναλτι είναι μέρος του παιχνιδιού, το να χαθούν ευκαιρίες, επίσης. Σε όλους τους επιμέρους δείκτες της συγκεκριμένης αναμέτρησης, ωστόσο, η Λαμία ήταν ανώτερη κι αυτό δεν χρειάζεται… μεταγραφές για να βελτιωθεί! Οι γηπεδούχοι είχαν 12 τελικές με τις μισές στο στόχο, ο Ολυμπιακός 9, με μόλις 2 εντός εστίας, ενώ οι αποκρούσεις ήταν στο 2-5!

Πού καταλήγουμε; Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ο Καρβαλιάλ θα πρέπει να δώσει ταυτότητα και… νεύρο στην ομάδα του άμεσα. Οφείλει να βάλει τους παίκτες στην πρίζα, ανεξάρτητα απ’ τις όποιες προσθαφαιρέσεις. Στον πόλεμο δεν πας με ανθοδέσμη…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News