Ολυμπιακός: Η έξυπνη ντρίμπλα του Κάρλος Καρβαλιάλ στο «Βικελίδης»

Ο Ολυμπιακός έφτασε σε μια νίκη-δήλωση προθέσεων επί του Αρη στη Θεσσαλονίκη και ο Στ. Γεωργακόπουλος γράφει για το σχέδιο Καρβαλιάλ να αξιοποιήσει Ζέλσον, Ορτα, Τσικίνιο, το πως «ανέστησε» άλλους δύο παίκτες και τις επόμενες -κρίσιμες- κινήσεις.

Ανεξάρτητα από την άποψη που έχει σχηματίσει καθένας από εμάς για τον προπονητή Κάρλος Καρβαλιάλ, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι το έργο του Πορτογάλου προπονητή μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί απ’ όποια πλευρά κι αν εξετάσουμε το θέμα. Πήρε τη μεγάλη ευθύνη να αναλάβει σε μια περίοδο που η ομάδα και ο σύλλογος γενικότερα, δεχόταν πυρά από διάφορες κατευθύνσεις, δούλεψε με ένα ρόστερ που δεν είναι «δικό» του, ενώ είχε να διαχειριστεί και διάφορες ανορθογραφίες που υπήρξαν στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πέρα, λοιπόν, από τα βασικά, το να περάσουν δηλαδή οι αρχές του στο γήπεδο και τα αποδυτήρια, έπρεπε να εκμεταλλευθεί το γκρουπ που είχε στα χέρια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέχρι να έρθουν οι ενισχύσεις που φέρουν τη δική του υπογραφή.

Από τις 14 του Δεκέμβρη που κλήθηκε να καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο της ομάδας, στον επαναληπτικό με τη Μπάτσκα Τόπολα, παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός εξασφάλισε επιβλητικά την παρουσία του στο Conference League (5-1), ο 58χρονος τεχνικός επιχείρησε να βάλει τα «θέλω» του στην ομάδα, κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι, έχοντας να αντιμετωπίσει και μια σειρά τραυματισμών που έπληξαν βασικά την καρδιά της άμυνας.

Στις περίπου 40 ημέρες που βρίσκεται στο τιμόνι των «ερυθρολεύκων», δεν υπήρξε κάποιου είδους εκτόξευση, ωστόσο, σταδιακά μπαίνουν πινελιές που βελτιώνουν την απόδοση, ενώ η εικόνα ήταν τουλάχιστον ανταγωνιστική κόντρα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, παιχνίδια που η νίκη δεν ήρθε είτε λόγω εξώφθαλμων διαιτητικών αποφάσεων, είτε λόγω ατυχίας. Μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό στο Κύπελλο από τους «πράσινους» στη διαδικασία των πέναλτι, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που «ζητούσαν» το… κεφάλι των δύο παικτών που απέτυχαν να σκοράρουν από τα έντεκα βήματα.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ στις αντίστοιχες δηλώσεις του πήγε κόντρα στο ρεύμα, υποστήριξε ότι πέναλτι έχουν χάσει ακόμη κι ο… Μαραντόνα με τον Μέσι, ενώ πρόσθεσε ότι δεν σκοπεύει να σταυρώσει κανέναν ποδοσφαιριστή του. Αυτά τα λόγια, ακολούθησαν και πράξεις, καθώς ο Ζοάο Καρβάλιο ήταν βασικός στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη, ενώ και ο Μαντί Καμαρά που κάποιοι βιάστηκαν να… αφήσουν εκτός αποστολής, αγωνίστηκε ξανά έστω κι ως αλλαγή, στο τελευταίο 20άλεπτο.

Την ίδια στιγμή, ο έμπειρος τεχνικός δεν δίστασε σε ένα πολύ απαιτητικό και κρίσιμο παιχνίδι να αφήσει εκτός ενδεκάδας ορισμένα από τα πιο βαριά κι αποτελεσματικά του όπλα, όπως είναι οι Φορτούνης, Ποντένσε, Ορτέγκα, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την ομάδα να πάρει το τρίποντο και μάλιστα από το πρώτο ημίχρονο.

Με αυτή του την απόφαση, το να στηρίξει στην πράξη Καρβάλιο και Καμαρά, δεν του επέτρεψε απλά να «κερδίσει» δύο ποδοσφαιριστές. Εστειλε πολύ ισχυρό μήνυμα σε όλη την ομάδα ότι αποτελεί ομπρέλα και ασπίδα για όλους όσους ανήκουν στην «οικογένεια». Παράλληλα, παρότι συμπεριέλαβε στην αποστολή για το «Κλεάνθης Βικελίδης» τους Ορτα και Τσικίνιο, με τους δύο νεοφερμένους να έχουν από μισή προπόνηση ο καθένας στο νέο επαγγελματικό περιβάλλον, δεν ρίσκαρε να τους χρησιμοποιήσει.

Πέρασε ένα ακόμη μήνυμα τύπου «όλοι οι καλοί χωράνε», χωρίς, όμως, να διαταράξει τις ισορροπίες, ακυρώνοντας παίκτες επειδή έφτασαν τα… δικά του παιδιά. Οσο σταδιακά μπήκε στο κόλπο ο Ζέλσον Μαρτίνς, έτσι θα συμβεί και με τους επόμενους. Ολα αυτά μπορεί να φαντάζουν λεπτομέρειες, ωστόσο, αποτελούν μικρά κομμάτια ενίσχυσης των δεσμών της ομάδας και καλούς οιωνούς ενόψει της ακόμη πιο κρίσιμης συνέχειας.

Υ.Γ.: Γράφαμε προχθές στη SportDay για το… σπρώξιμο που χρειάστηκε ο Πέδρο Αλβες για να τελειώσουν οι υποθέσεις των Ορτα και Τσικίνιο. Λίγες ώρες αργότερα ο νέος αντιπρόεδρος Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι για να ολοκληρωθούν αυτές οι δύο μεταγραφές, χρειάστηκε να βάλει το χέρι του ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο νέος αθλητικός διευθυντής χρειάστηκε το σπρωξιματάκι του και στα θέμα τα Κάρμο, Γκαστόν Ερνάντες, υπό την απλή έννοια του να δοθεί κάτι παραπάνω να τελειώνουμε…

Υ.Γ.2: Το θέμα του 27χρονου Αλ Μουσράτι δείχνει να έχει παγώσει για τώρα, αλλά δεν είναι καθόλου… παγωμένο για το καλοκαίρι με τον θηριώδη Λίβυο αμυντικό μέσο να μένει ελεύθερος.

Υ.Γ.3: Ο Σέρβος διεθνής Ράντονιτς της Τορίνο είναι πολύ καλή περίπτωση, καθώς παίζει όχι μόνο αριστερά, αλλά και δεξιά, καθώς κι ως δεκάρι. Στα 27 του, χρησιμοποιεί με την ίδια άνεση και τα δύο του πόδια, ενώ είναι 44 φορές διεθνής με 5 γκολ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News