Ολυμπιακός: Μια ματιά του μόνο φτάνει αεροπλάνα να τους κάνει!

Ο Φορτούνης και η παρέα του πέρασαν ένα είδος εξετάσεων μπροστά στον Μεντιλίμπαρ. Γράφει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος.

Θα ήταν κρίμα κι άδικο να μην αποδοθούν τα εύσημα στον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο για το εντυπωσιακό ξέσπασμα του Ολυμπιακού σε βάρος του ΟΦΗ. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν… αφιονισμένοι στο γήπεδο, έκαναν το καλύτερό τους πρώτο ημίχρονο, πέτυχαν τρία γκολ, έχασαν άλλα τόσα κι έδειξαν τι μπορούν να πετύχουν όταν είναι συγκεντρωμένοι κι έχουν διάθεση.

Τεράστιο κίνητρο, ωστόσο, για να δούμε την ομάδα του Πειραιά να βγάζει… φλόγες από το πρώτο  έως το τελευταίο λεπτό, ήταν αναμφίβολα η παρουσία του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στις σουίτες του Καραϊσκάκη. Ο Φορτούνης κι η παρέα του αντιμετώπισαν αυτό το παιχνίδι σαν ένα είδος εξετάσεων. Ηθελαν να δώσουν καλή εντύπωση στον νέο τους προπονητή, του οποίου η φήμη προηγήθηκε της άφιξης και το έκαναν με τον πιο εμφατικό τρόπο.

Πόσο σημαντικό είναι αλήθεια να μπορεί να εμπνεύσει τόσο πολύ μια ομάδα ένας προπονητής χωρίς καν να καθίσει στον πάγκο της…

Με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο, ουδείς μπορεί να αράξει. Ουδείς μπορεί να κοροϊδέψει. Ολοι γνωρίζουν πως υπό την καθοδήγηση του συγκεκριμένου κόουτς, ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει το μεγάλο comeback και να κυνηγήσει όχι μόνο τον τίτλο, αλλά και μια αξιόλογη πορεία στο Κόνφερενς Λιγκ.

Αυτή είναι εν ολίγοις η βασική διαφορά τού να βρίσκεται στον πάγκο ένας προπονητής επιπέδου Μεντιλίμπαρ κι ένας επιπέδου Καρβαλιάλ. Ο,τι κατάφερε ο πρώτος με μία… ματιά στο γήπεδο, δεν το κατάφερε ο δεύτερος σε δύο μήνες παρουσίας στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη. Γι’ αυτό κι αντικαταστάθηκε άμεσα, μαζί με τον άνθρωπο που εισηγήθηκε την απόκτησή του, τον Πέδρο Αλβες.

Είναι απλό άθλημα το ποδόσφαιρο. Ο,τι δίνεις, παίρνεις. Τι έδωσε χθες ο Ολυμπιακός; Απίστευτη διάθεση, πάθος, ένταση, πείσμα, ταχύτητα. Ο Συλαϊδόπουλος ήξερε ποια… κουμπιά να πατήσει, ο Μεντιλίμπαρ χρειάστηκε απλώς να είναι στο γήπεδο, ο Κοβάτσεβιτς επέστρεψε στον πάγκο κι όλα έγιναν μονομιάς πολύ καλύτερα. Τέσσερα γκολ, το ένα καλύτερο απ’ το άλλο, τέσσερις διαφορετικοί σκόρερ, ατελείωτη προσπάθεια, καμία διάθεση χαλάρωσης, κανένα ίχνος αδιαφορίας ή βαρεμάρας.

Πριν καν γίνει η πρώτη προπόνηση υπό τις οδηγίες του νέου κόουτς, οι ίδιοι οι παίκτες κατάλαβαν  πόσα μπορούν να πετύχουν, αν θέλουν! Χθες έμοιαζαν… σεληνιασμένοι στο γήπεδο. Πάτησαν γκάζι απ’ το πρώτο λεπτό, είχαν ένταση και σκληράδα στο παιχνίδι τους, έπαιξαν γρήγορα, δημιούργησαν συνδυασμούς, «έπνιξαν» τον αντίπαλο. Εστειλαν την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα τέσσερις φορές, ενώ θα μπορούσαν να το έχουν κάνει άλλες τόσες αν δεν τους σταματούσε ο Μπάουμαν.

Πού καταλήγουμε; Το restart για τον Ολυμπιακό μόλις ξεκίνησε. Χθες πήραμε μία πρώτη γεύση απ’ τα προσεχώς. Είναι δεδομένο ότι η νέα τεχνική ηγεσία θα βοηθήσει άμεσα και σε όλους τους τομείς. Στην ψυχολογία, την πειθαρχία, την πνευματική ετοιμότητα, το αυξημένο κίνητρο, τον ανταγωνισμό, το μοντέρνο παιχνίδι. Ο Μεντιλίμπαρ δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν. Το βιογραφικό του τα λέει όλα. Εκείνοι που θα πρέπει να δείξουν από εδώ και πέρα, αλλά και να θυμηθούν τι μπορούν να πετύχουν, είναι οι ίδιοι οι παίκτες του Ολυμπιακού. Δεν ξέχασαν το ποδόσφαιρο, αυτό είναι σίγουρο. Οπως είναι δεδομένο πως ήρθαν και σημαντικές ενισχύσεις στη διάρκεια του Ιανουαρίου. Το είδαμε και χθες κυρίως από Τσικίνιο και Κάρμο. Το θέμα είναι να μπουν όλα τα κομμάτια του παζλ στη  σωστή σειρά κι αν αυτό συμβεί, ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News