Ολυμπιακός: Τα 100 λεπτά που ο Μεντιλίμπαρ έδωσε ρεσιτάλ!

Η επίδραση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Ολυμπιακού φάνηκε όχι μόνο στις αρχικές του επιλογές, αλλά σε όλες του τις κινήσεις από τον πάγκο απέναντι σε μια τεράστια δόξα του παρελθόντος όπως είναι ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς.

Το πόσο σημαντικό είναι για μία ομάδα να έχει στον πάγκο της έναν σπουδαίο προπονητή, δεν χρειάστηκαν παρά 90 λεπτά για να φανεί στο Φάληρο. Εκεί που ο Ολυμπιακός υπό τη μαεστρική καθοδήγηση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, κατάφερε να σπάσει το σκληρό καρύδι που είχε απέναντί του και να αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης, ανεβάζοντας στροφές σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι άλλη ομάδα μπήκε στο γήπεδο κι άλλη βγήκε νικήτρια από τον αγωνιστικό χώρο. Μέσα στα 100 αγωνιστικά λεπτά που παίχθηκαν χθες, ο νέος προπονητής κατάφερε με απλές και σοβαρές κινήσεις να παρουσιάσει άλλη ομάδα στο τερέν!

Μια ομάδα που μπήκε αγχωμένη και μουδιασμένη στο γήπεδο, κουβαλώντας τα κουσούρια του παρελθόντος. Μια ομάδα που από τύχη δεν βρέθηκε πίσω στο σκορ από το δεύτερο λεπτό, καθώς ο Βάργκα που βρήκε δίχτυα με δυνατή κεφαλιά, υποδείχθηκε τελικά οφσάιντ μέσω VAR.

Η επίδραση του νέου κόουτς φάνηκε όχι μόνο στις αρχικές του επιλογές, αλλά σε όλες του τις κινήσεις από τον πάγκο απέναντι σε μια τεράστια δόξα του παρελθόντος όπως είναι ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς. Στα πρώτα λεπτά, η εικόνα που έδινε το ματς ήταν εντελώς διαφορετική απ’ ότι είδαμε στη συνέχεια.

Ο Ολυμπιακός ψαχνόταν απέναντι σε ένα καλοδουλεμένο σύνολο, αλλά όσο περνούσε η ώρα, πατούσε όλο και καλύτερα στο τερέν, περιόρισε τα λάθη, σταμάτησαν οι βαθιές μπαλιές από την άμυνα στην επίθεση και ο ρυθμός ανέβαινε διαρκώς.

Και μόνο το γεγονός ότι όλοι όσοι πάτησαν το χορτάρι, κατέθεσαν ψυχή, ο καθένας στον τομέα του, δάγκωναν σαν τα σκυλιά στις προσωπικές μονομαχίες και είχαν δυνάμεις ακόμη κι όταν η Φερεντσβάρος κλάταρε, δείχνει το μέγεθος της βελτίωσης, της διάθεσης, της αισιοδοξίας που ξεκινά η επόμενη μέρα.

Πολύς κόσμος αναρωτήθηκε βλέποντας στην τριάδα της μεσαίας γραμμής δύο νέα πρόσωπα, τον Αλεξανδρόπουλο και τον Καρβάλιο αντί του Τσικίνιο και του Ποντένσε, αν αυτή η σημαντική διαφοροποίηση θα επιδράσει ευεργετικά. Μετά από τα πρώτα λεπτά, ωστόσο, η συνταγή του Μεντιλίμπαρ άρχισε να αποδίδει με τον Ολυμπιακό να γίνεται καλύτερος σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού.

Ακόμη και οι αλλαγές του είχαν ουσία κι έσπρωξαν την ομάδα στην πολύτιμη νίκη, όχι μόνο επειδή έδωσε προβάδισμα για την πρόκριση, αλλά κι επειδή ήταν μια πρώτης τάξης τονωτική ένεση για τη δύσκολη συνέχεια σε όλα τα επίπεδα. Ηξερε πότε ακριβώς έπρεπε να φρεσκάρει την ομάδα του για να της δώσει επιπλέον ώθηση, αλλά και πότε έπρεπε να ρισκάρει να παίξει με δύο καθαρόαιμους επιθετικούς και τελικά να φτάσει σε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο.

Δεν είναι τυχαίο πως ακόμη και μετά το γκολ του Ελ Καμπί στο 83ο λεπτό, η ομάδα που συνέχισε με το πόδι στο γκάζι ήταν ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» από ένα σημείο και μετά ισοπέδωσαν την ομάδα που τους έβαλε δύσκολα στο ξεκίνημα, την νίκησαν κατά κράτος και απέκτησαν πέρα από το πλεονέκτημα του ενός γκολ και ψυχολογικό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς που θα διεξαχθεί σε μία εβδομάδα στη Βουδαπέστη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News