Σταύρος Γεωργακόπουλος: Ο Μεντιλίμπαρ δεν φοβάται όπως οι προηγούμενοι

Το ότι ο Βάσκος δεν φοβάται, φάνηκε απ’ τις αρχικές του επιλογές στο παιχνίδι της Πέμπτης, αλλά και από το ότι ανακοινώνει αποστολή, κάτι που Καρβαλιάλ και Μαρτίνεθ είχαν καταργήσει, προφανώς λόγω ανασφάλειας.

Ενα ματς αρκούσε για να μας θυμίσει πόσο σημαντική είναι η παρουσία ενός σοβαρού προπονητή  στον πάγκο μιας ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τα πήγε μια χαρά στο παιχνίδι με τη Φερεντσβάρος, όχι μόνο επειδή τέτοια ματς τα έχει… φάει με το κουτάλι, αλλά επειδή ήταν απλώς ο εαυτός του.

Δεν έχει κάτι να φοβηθεί, δεν τον πιάνει το κύμα, που μπορεί να σηκώσει ακόμη κι ένα καράβι όπως ο Ολυμπιακός. Φάνηκε απ’ την πρώτη στιγμή, απ’ την αρχική του τοποθέτηση ότι μπορεί να πάρει το τιμόνι και να χαράξει την πορεία. Δεν τον έπιασε… θάλασσα, δεν έχασε τη γη κάτω απ’ τα πόδια του, όπως οι προκάτοχοί του. Ξέρει καλά τη δουλειά, έχει προσωπικότητα, έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και τους συνεργάτες του, γνωρίζει καλά πώς να διαχειριστεί τους ποδοσφαιριστές του.

Το ότι δεν φοβάται, φάνηκε κι απ’ τις αρχικές του επιλογές στο παιχνίδι της Πέμπτης που ξένισαν πολλούς, αλλά κι απ’ το πιο απλό, ότι ανακοινώνει αποστολή πριν απ’ τα ματς, κάτι που Καρβαλιάλ και Μαρτίνεθ είχαν καταργήσει, προφανώς λόγω ανασφάλειας.

Είναι αλήθεια ότι η βασική πρόταση των «ερυθρολεύκων» προς τον Βάσκο τεχνικό ήταν για 1,5+1 χρόνο. Είναι, επίσης, αλήθεια, ότι ο ίδιος ζήτησε να υπογράψει έως το καλοκαίρι, να δείξει τι μπορεί να προσφέρει στον σύλλογο, να τσεκάρει πρόσωπα και πράγματα, μέχρι να καθίσει ξανά στο… τραπέζι με τη διοίκηση, προκειμένου να επεκταθεί η συνεργασία, για ακόμη μία ή δύο σεζόν.

Επειδή πολύς κόσμος έχει απορία για το αν θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν, αρκεί να αναφέρουμε ότι έως τώρα είναι πολύ ευχαριστημένος κι ο ίδιος κι οι συνεργάτες του, απ’ ό,τι έχουν συναντήσει στον Πειραιά και όχι μόνο, κάτι που προκύπτει κι απ’ τη διάθεσή του…

Αν το εξετάσουμε απ’ την ανάποδη και πενταετές κλειστό να είχε υπογράψει, αν έλεγε στο τέλος της περιόδου ότι θέλει να αποχωρήσει, υπήρχε περίπτωση να τον κρατήσουν οι αρμόδιοι του συλλόγου με το ζόρι; Ούτε προπονητής, ούτε παίκτες μένουν σε μία ομάδα αν δεν θέλουν, αυτό έχει διδάξει η ιστορία, κακά τα ψέματα.

Απόψε περιμένει τον ίδιο και την ομάδα του, το πρώτο πολύ σημαντικό παιχνίδι στο πλαίσιο του πρωταθλήματος. Στην έδρα του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ, με την Τούμπα γεμάτη μετά από καιρό. Ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί σ’ αυτό το ματς, η άποψή μου δεν αλλάζει. Εκτιμώ ότι ο Μεντιλίμπαρ είναι κατάλληλος για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στα 100 χρόνια του. Για όσους έχουν ασθενή μνήμη, οι «ερυθρόλευκοι» συμπληρώνουν τον επόμενο Μάρτιο, έναν αιώνα ζωής και θέλουν ασφαλώς να πραγματοποιήσουν μία σεζόν που θα μείνει στην ιστορία.

Σε αυτό το πλαίσιο ήρθε ο Βάσκος κόουτς στην Ελλάδα, αυτός είναι ο μεγάλος στόχος. Να στηριχτεί από κάθε άποψη και τώρα και το καλοκαίρι κι όποτε χρειαστεί, προκειμένου να φτιάξει μία ομάδα που θα κάνει περήφανο τον κόσμο και τη διοίκησή της. Μία ομάδα που δεν θα επιτρέψει στους Διαμαντόπουλους, τους Φωτιάδες, τους Μανούχους κι όλους τους άλλους κατευθυνόμενους κασκαντέρ (θα λυσσάξουν από εδώ και πέρα, το μόνο σίγουρο…) να τη βλάψουν, βλέποντας τον Θρύλο να επανέρχεται στα κανονικά του κυβικά!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News