Ολυμπιακός Σταύρος Γεωργακόπουλος: Απ’ το βορρά μέχρι το νότο!

Η μαγική κίνηση Μαρινάκη με έναν τεράστιο και μπαρουτοκαπνισμένο προπονητή όπως ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και το γκολ του Φραν Ναβάρο την ώρα που η ομαδάρα του Γιώργου Μπαρτζώκα στο μπάσκετ σήκωνε μία ακόμη κούπα!

Τη λες και βραδιά απόλυτης ηδονής για τους φίλους του Ολυμπιακού. Η αγαπημένη τους ομάδα έριξε κόκκινο στη νύχτα σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο, για να προκληθούν ξέφρενοι πανηγυρισμοί από την Τούμπα μέχρι την Κρήτη.

Ηταν μία μέρα αποδείξεων και… ρεβάνς η χθεσινή. Στο δύο Αοράκια της Κρήτης η ομαδάρα του Γιώργου Μπαρτζώκα πανηγύρισε έναν ακόμη τίτλο απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο. Με απόλυτη συγκέντρωση, ελάχιστα λάθη, τρομερή βοήθεια από τον πάγκο και κυριαρχία κάτω από τα καλάθια, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ξανά τα δόντια τους σε μία σεζόν που πολλοί περίμεναν ότι το ακριβοπληρωμένο ρόστερ του Παναθηναϊκού θα κάνει εμφατικό comeback.

Χωρίς μεγάλα λόγια και παχιές κουβέντες, αλλά με μνημειώδη ομαδικότητα η ομάδα του Πειραιά έδειξε για μία ακόμη φορά το DNA της στα δύσκολα και έστειλε μήνυμα για τη συνέχεια σε Α1 και Euroleague.

Το φοβερό της ιστορίας, το λες και σημάδι της μοίρας, είναι ότι το φινάλε του τελικού Κυπέλλου ήρθε ακριβώς τη στιγμή που ο Φραν Ναβάρο έβαλε την ομάδα του Μεντιλίμπαρ μπροστά στο σκορ στην αναμέτρηση της Τούμπας. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός πήρε παλικαρίσια ρεβάνς πληρώνοντας το συγκρότημα του Λουτσέσκου με το νόμισμα του πρώτου γύρου.

Με τον Βάσκο τεχνικό να δίνει για μία ακόμη φορά ρεσιτάλ από τον πάγκο, οι «ερυθρόλευκοι» παρατάχθηκαν με πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα συγκριτικά με τον αγώνα της προηγούμενης  Πέμπτης. Αυτό δεν εμπόδισε τον αναγεννημένο Θρύλο όχι απλά να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του, αλλά να βάλει και τρία γκολ, το ένα ωραιότερο από το άλλο, την ώρα που διαιτητής και VAR επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να ισοφαρίσει με γκολ-σκάνδαλο!

Ακόμη κι έτσι, όμως, οι μάγκες Πειραιώτες με μία συγκλονιστική εμφάνιση, φώναξαν ένα τεράστιο «παρών» στη διεκδίκηση του τίτλου κι έβαλαν… φωτιά στην κορυφή της βαθμολογίας. Με έναν εκπληκτικό Ποντένσε να πετυχαίνει ένα γκολ-οβίδα και να δίνει άλλο ένα… έτοιμο στον Ελ Καμπί, ο Ολυμπιακός έκανε παρέλαση στον Λευκό Πύργο κι έκανε την Τούμπα που γέμισε μετά από καιρό, να σιγήσει!

Αυτή κι αν ήταν ηχηρή απάντηση και δήλωση προθέσεων! Κόντρα σε όλους και σε όλα, οι «ερυθρόλευκοι» με τον προπονητή του να μην φοβάται τίποτα και να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον εαυτό του και την ομάδα του, απέδειξαν ότι είναι πολύ σκληροί για να πεθάνουν στη μάχη του τίτλου. Παράλληλα, πέρασαν πάνω κι απ’ όλους εκείνους που πήγαν να τους κλέψουν τη νίκη για μία ακόμη φορά, όπως έγινε για παράδειγμα στο πρόσφατο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Φάληρο.

Η μαγική κίνηση Μαρινάκη να φέρει στην πιο κρίσιμη καμπή της περιόδου, έναν τεράστιο και μπαρουτοκαπνισμένο προπονητή όπως ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έφερε τα πάνω-κάτω μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας. Από εδώ και πέρα, κανείς δεν πρόκειται να παίξει με τον Ολυμπιακό.

Οπως φάνηκε και χθες, από τη στιγμή που αυτή η ομάδα μπήκε σε μία σωστή σειρά, απέκτησε αρχές στο παιχνίδι της και βρέθηκε ένας καθοδηγητής στον πάγκο της, είναι ικανή να τους τρελάνει όλους! Δεν είναι τυχαίο ότι η άμυνα του Ολυμπιακού για δεύτερη φορά απέδωσε θαυμάσια, αν εξαιρέσει κανείς το γκολ του Ντεσπόντοφ που δεν έπρεπε να μετρήσει, η μεσαία γραμμή με την παρουσία δύο  νέων προσώπων (Ορτα και Τσικίνιο), έμοιαζε με καλοκουρδισμένη μηχανή, ενώ όσο περνούσε η ώρα και η επίθεση εξελίχθηκε σε… πολυβόλο.

Οσο για τις αλλαγές και μόνο που ο Ελ Καμπί ερχόμενος από τον πάγκο πέτυχε δύο γκολ μέσα σε λίγα λεπτά τα λέει όλα. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά, αλλά ο Μεντιλίμπαρ έχει κάνει σίγουρα τα… μαγικά του!

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News