Σταύρος Γεωργακόπουλος: Ο Ολυμπιακός ξέχασε τα βασικά

Η… πόρνη μπάλα έκανε όλα τα χατίρια της Μακάμπι Τελ Αβίβ και ο Ολυμπιακός το πλήρωσε ακριβά.

Hταν πολύ σκληρό το μάθημα που δέχτηκαν οι «ερυθρόλευκοι». Η νύχτα ήταν μαύρη, η προσγείωση ανώμαλη, ωστόσο, θα ήταν υπερβολή να μιλήσουμε για ήττα ντροπή. Μπορεί το σκορ να είναι βαρύ, μπορεί η πρόκριση ουσιαστικά να χάθηκε, ωστόσο, η εικόνα δεν δικαιολογεί αυτό το 1-4, απ’ όποια πλευρά κι αν το εξετάσει κάποιος.

Ναι, ο Ολυμπιακός δεν μπήκε όπως έπρεπε στο γήπεδο. Είχε μεγάλα θέματα να αντιμετωπίσει στο αμυντικό τρανζίσιον, δέχτηκε τον απόλυτο αιφνιδιασμό, πλήρωσε ακριβά το κάθε λάθος. Η πόρνη… μπάλα, ωστόσο, έκανε κι όλα τα χατίρια της ομάδας του Ρόμπι Κιν. Εξι τελικές στον στόχο είχε η Μακάμπι κι έβαλε τέσσερα γκολ! Εξι τελικές στον στόχο είχε κι ο Ολυμπιακός βάζοντας μόλις ένα, ενώ ο Ελ Καμπί έχασε τεράστια ευκαιρία να μειώσει το 52’, με τον Καρβάλιο λίγα λεπτά αργότερα (89’) να σημαδεύει το δοκάρι!

Σε ένα παιχνίδι με την κατοχή μπάλας υπέρ των «ερυθρολεύκων» στο 58%, τις τελικές στο 21-11, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ δεν είχε καθόλου ουσία, αφού τη μάζεψε όλη το συγκρότημα του Ρόμπι Κιν.

Είναι αλήθεια ότι οι γηπεδούχοι δεν μπήκαν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, είχαν το μυαλό τους περισσότερο στην επίθεση, πιθανότατα υποτίμησαν και τη δυναμική του αντιπάλου, θεωρώντας ότι το παιχνίδι θα θυμίζει το κυνηγητό της γάτας με το ποντίκι. Οι δύο πλάγιοι μπακ Ροντινέι και Ορτέγκα αντιμετώπισαν τεράστια προβλήματα στην πλάτη τους. Ρέτσος και Κάρμο είχαν κακές επιλογές, αλλά και τοποθετήσεις στις φάσεις των γκολ, ο Τσικίνιο δεν υπήρχε πουθενά στο γήπεδο, ο Φορτούνης πέρα απ’ την ασίστ στο 1-2 έκανε το ένα λάθος πίσω απ’ το άλλο, ο Ποντένσε δεν μπήκε ποτέ στο πετσί του ρόλου του.

Τα δύο γκολ στο δεκάλεπτο έκοψαν τα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού, ενώ παρότι μείωσαν στο σκορ σχετικά γρήγορα, δεν είχαν το καθαρό μυαλό να πιέσουν ορθόδοξα και συντονισμένα, αναλώθηκαν σε προβλέψιμες σέντρες, κυρίως από δεξιά με τον Ροντινέι και στόχο τον Ελ Καμπί.

Με τον Ζάχαβι να βρίσκεται πάντα εκεί που πρέπει και να σκοράρει με χαρακτηριστική άνεση, οι «ερυθρόλευκοι» πάλεψαν, έβγαλαν εγωισμό, αλλά στο πνευματικό σκέλος αποδείχτηκαν θολωμένοι. Δεν είναι τυχαίο ότι στις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν εκατέρωθεν, ο κίπερ της ομάδας απ’ το Ισραήλ είχε πέντε σωτήριες επεμβάσεις, ενώ ο Πασχαλάκης, στον ίδιο αριθμό ευκαιριών, μόλις δύο.

Ο Μεντιλίμπαρ είναι ξεκάθαρο πως δεν έχει βρει ακόμη τον ιδανικό παρτενέρ του Κάρμο στο κέντρο της άμυνας, γι’ αυτό και κάνει τις αλλαγές σαν τα πουκάμισα, ωστόσο, θα είναι άδικο να τα ρίξουμε όλα στην αμυντική τετράδα απ’ τη στιγμή που και η τριάδα των χαφ μάρκαρε με τα μάτια, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο.

Επιμένω ότι το σκορ αδικεί την προσπάθεια του Ολυμπιακού και τη συνολική εικόνα των δύο μονομάχων, ωστόσο, είναι η τρίτη φορά που απέναντι σε αντιπάλους με σφιχτή ζώνη άμυνας κι επιθέσεις στο ξέφωτο, υπάρχουν μεγάλα κενά και τα γκολ έρχονται εύκολα.

Να θυμίσω ότι οι «ερυθρόλευκοι» δέχτηκαν γκολ στην κόντρα απ’ τον Αστέρα Τρίπολης και τον Παναιτωλικό, χρειάστηκε να κάνουν υπερβάσεις για να υπάρξουν ισάριθμες ανατροπές, ωστόσο, στο χθεσινό ματς ήταν άλλο το επίπεδο κι η Μακάμπι τσίμπησε σαν την κόμπρα.

Ο Μεντιλίμπαρ ξεκαθάρισε πως ο ίδιος κι οι συμπαίκτες του πρέπει να αλλάξουν σελίδα και να βγάλουν αντίδραση κόντρα στον Παναθηναϊκό, το ζητούμενο, ωστόσο, είναι το χθεσινό πάθημα να γίνει (άμεσα) μάθημα και να επαναφέρει (ξανά) τις εργοστασιακές ρυθμίσεις…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News