Ολυμπιακός: Η έκπληξη του Μεντιλίμπαρ και αυτά που ετοιμάζει

Ολυμπιακός: Οι δύο κινήσεις του Μεντιλίμπαρ που άλλαξαν τα πάντα!

Ο 63χρονος Βάσκος τεχνικός έχει στο βιβλίο του πολλά ακόμη κεφάλαια για να τα μεταφέρει στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.

O Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πήρε επίσημα θέση στον πάγκο του Ολυμπιακού στις 11 Φεβρουαρίου. Ουσιαστικά, μόλις προχθες έκλεισε έναν ολόκληρο μήνα στο «κόκκινο» τιμόνι. Μέσα σε αυτό το διάστημα κλήθηκε να οδηγήσει την ομάδα του σε 9 αγώνες για το πρωτάθλημα και το Κόνφερενς Λιγκ. Ο απολογισμός με τον Βάσκο τεχνικό είναι επτά νίκες και δύο ήττες, ενώ τα γκολ ήταν 21-11. Αν ψάξουμε για τον μέσο όρο, οι «ερυθρόλευκοι» πετυχαίνουν δύο γκολ ανά ματς και δέχονται ένα.

Οπως γίνεται εύκολα κατανοητό, η νέα τεχνική ηγεσία δεν είχε σχεδόν καθόλου χρόνο να δουλέψει ως τώρα με την ομάδα. Μετά από κάθε αγώνα υπήρχε αποθεραπεία, μία προπόνηση και πάμε για τον επόμενο. Τηρουμένων των αναλογιών, η ομάδα του Πειραιά πήρε πολύ καλό βαθμό αυτό το  διάστημα.

Μπορεί να ηττήθηκε στο Φάληρο απ’ τον Παναθηναϊκό και τη Μακάμπι, ωστόσο, κόντρα στους Ισραηλινούς κατάφερε να πάρει μία ανεπανάληπτη πρόκριση, ενώ στο πρωτάθλημα αυτή της η στραβή ήταν η πρώτη έπειτα από έξι νικηφόρους αγώνες, μεταξύ των οποίων κι η μάχη της Τούμπας.

Είναι προφανώς ότι η δουλειά που μπόρεσε να κάνει ο Μεντιλίμπαρ ως τώρα αφορούσε ουσιαστικά τον επόμενο αντίπαλο. Ο νέος κόουτς κι οι συνεργάτες του εστίασαν στο νέο στυλ που θέλουν να αγωνίζεται η ομάδα, αλλά δεν βρήκαν χρόνο γι’ άλλες πινελιές. Μέσα σε αυτό το διάστημα, έχει σημασία πως πήραν χρόνο συμμετοχής όλοι όσοι ανήκουν στο ρόστερ, ενώ βρήκαν δίχτυα έξι διαφορετικοί ποδοσφαιριστές, με τον Ελ Καμπί να απολαμβάνει τη μερίδα του λέοντος έχοντας πετύχει 12 από τα γκολ της ομάδας σε αυτό το διάστημα.

Σκόραραν επίσης οι Ποντένσε (3), Γιόβετιτς (2), Φορτούνης, Ναβάρο, Ελ Αραμπί, ενώ σημειώθηκε κι ένα αυτογκόλ (Τορεχόν, Παναιτωλικός).

Πολλές φορές η ουσία κρύβεται στις λεπτομέρειες. Λίγοι ασχολήθηκαν με το οικογενειακό διπλό ανάμεσα στους εναπομείναντες της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού (λόγω της απουσίας των διεθνών) και της Β’.

Ισως είναι τυχαίο γεγονός, ίσως όχι, αλλά ο Μεντιλίμπαρ δούλεψε για πρώτη  φορά με τριάδα στην άμυνα! Τοποθέτησε στην ευθεία τους Μπιανκόν, Ντόη και Βέζο, έδωσε τη δεξιά πλευρά στον Κίνι και την αριστερή στον Ρίτσαρντς.

Σε αυτή την αναμέτρηση προπονητικού χαρακτήρα, δεν χρησιμοποίησε καθόλου όσους παίκτες του ήταν φορτωμένοι το τελευταίο διάστημα (Φορτούνης, Ποντένσε, Ροντινέι, Τσικίνιο, Ορτα, Εσε) ή είναι ανέτοιμοι (Αλεξανδρόπουλος, Ζέλσον), ωστόσο, φανέρωσε τη σκέψη του να δουλέψει κι αυτή τη διάταξη, για όποτε χρειαστεί στο άμεσο ή απώτερο μέλλον.

Παράλληλα, ενώ είδε τους Μαντί Καμαρά και Ιβάν Μπρίνιτς να παίρνουν χρόνο συμμετοχής με τη β’ ομάδα, υπό τις οδηγίες του Αριέλ Ιμπαγάσα, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει ως βασικό τον πιτσιρικά Μουζακίτη, ενώ έδωσε χρόνο και σε Κεϊτά, Κουτσογούλα, Μπαγκαλιάνη.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, είναι ξεκάθαρο ότι ο 63χρονος τεχνικός έχει στο βιβλίο του πολλά ακόμη κεφάλαια για να τα μεταφέρει στη νέα του ομάδα, ενώ σε επιμέρους θέματα τακτικής προσέγγισης, η δουλειά ουσιαστικά τώρα αρχίζει.

Αναμένεται, λοιπόν, με μεγάλο ενδιαφέρον η συνέχεια, όχι μόνο μέχρι το φινάλε της τρέχουσας περιόδου σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και τι σχεδιάζει από τώρα για την επόμενη περίοδο, έχοντας ήδη εξασφαλίσει όχι μόνο τα «κλειδιά», αλλά και το «πράσινο φως» απ’ τη διοίκηση…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News