Σταύρος Γεωργακόπουλος: Ο Ολυμπιακός έχασε ιστορική ευκαιρία να πάει στην Πόλη για τουρισμό

Με τη συνολική εικόνα και των δύο ομάδων στο τερέν του Καραϊσκάκη δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί ακόμη και με νίκη μέσα στο «Σουκρού Σαράτσογλου», αλλά γιατί να μην το κάνει από χθες… Γράφει στη SportDay ο Σταύρος Γεωργακόπουλος

Nα έχεις βάλει τρία γκολ στη Φενέρ των τόσων αστέρων και να φεύγεις απογοητευμένος απ’ το γήπεδο γίνεται; Με αυτόν τον Ολυμπιακό όλα γίνονται. Σε μία παράσταση αγγελικά πλασμένη οι «ερυθρόλευκοι»… πάτησαν για μία ώρα την τουρκική ομάδα, την έβαλαν στα σκοινιά και τη γρονθοκόπησαν άγρια, αλλά την ώρα που έπρεπε να την τελειώσουν με νοκ άουτ, αποφάσισαν να της δώσουν το φιλί της ζωής.

Αλλη μία γκάφα του Παναγιώτη Ρέτσου, ο οποίος κατάφερε να κάνει πέναλτι σε τελειωμένη φάση, έδωσε την ευκαιρία στον Τάντιτς και την παρέα του να ξαναμπούν στο παιχνίδι και να πάρουν βαθιά ανάσα εν όψει του επαναληπτικού της ερχόμενης Πέμπτης στο γήπεδό τους. Ο Ολυμπιακός ήταν να τον πιεις στο ποτήρι, έφερε το -μεγάλο- παιχνίδι στα μέτρα του απ’ το πρώτο δεκάλεπτο και δημιούργησε προϋποθέσεις για να τελειώσει την πρόκριση! Με γκολάρα απ’ τον Φορτούνη στο πρώτο δεκάλεπτο, δεύτερο απ’ τον Γιόβετιτς στο μισάωρο και τρίτο απ’ τον Τσικίνιο πριν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα, η ομάδα του Πειραιά είχε κάνει το παιχνίδι της ζωής της!

Το πλάνο του Μεντιλίμπαρ είχε εκτελεστεί με απόλυτη συνέπεια, οι παίκτες του σαν λυσσασμένα σκυλιά έβγαλαν τα συκώτια των Τούρκων και τους ισοπέδωσαν για να έρθει μία λάθος απόφαση να φέρει τα πάνω-κάτω. Ο Πάνος Ρέτσος, αλάνθαστος μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο, έκανε πάλι την γκάφα του και πήγε να γκρεμίσει αντίπαλο εντός περιοχής με τάκλιν, ενώ η μπάλα είχε φύγει απ’ τα πόδια του! Σε μία τελειωμένη φάση, δηλαδή, ένας διαλυμένος αντίπαλος απέκτησε απ’ το πουθενά την ευκαιρία να μειώσει το σκορ και να ξαναμπεί στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Οταν παίκτες της εμπειρίας και της ποιότητας του Τάντιτς, του Τζέκο, του Φρεντ, ακόμη και του Μπονούτσι, που πάτησε χορτάρι στα τελευταία λεπτά, μυρίσουν… αίμα δεν σταματούν. Μέσα σε έξι λεπτά το επιβλητικό 3-0 έγινε 3-2 και μία πρόκριση που φαινόταν να έχει ρίξει άγκυρα στον Πειραιά, έγινε πάλι διεκδικήσιμη στη ρεβάνς της Πόλης. Είναι κρίμα κι άδικο πρώτα απ’ όλα για την προσπάθεια και τον ιδρώτα των «ερυθρολεύκων» να έχουν κάνει το τέλειο παιχνίδι για μία ώρα και στη συνέχεια να προσφέρουν… απινιδωτή σε έναν αντίπαλο που δεν μπορούσε να πάρει ανάσα.

Με λίγη περισσότερη προσοχή θα μιλούσαμε από τώρα για τον επόμενο αντίπαλο, για την παρουσία της ομάδας στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ, για την τεράστια ευκαιρία που της ανοίγεται ώστε να διεκδικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της ευρωπαϊκή κούπα. Δεν είναι τυχαίο ότι στις διαδοχικές αλλαγές απ’ τον τουρκικό πάγκο, ο Μεντιλίμπαρ δεν είχε κάνει καμία παρέμβαση μέχρι το 82’. Τότε αποφάσισε να βγάλει από το παιχνίδι τον «καυτό» Γιόβετιτς και να τον αντικαταστήσει με τον Ορτα.

Με τη συνολική εικόνα και των δύο ομάδων στο τερέν του Καραϊσκάκη δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί ακόμη και με νίκη μέσα στο «Σουκρού Σαράτσογλου». Αρκεί να δείξει τα δόντια και τη διάθεση που έδειξε χθες απέναντι σε μια ποιοτική, αλλά όχι καλά δομημένη ομάδα που παίζει μόνο με την μπάλα και στην έντονη πίεση κάνει παιδιάστικα λάθη στην άμυνα. Απλώς μένει η απορία κι η πίκρα γιατί, ενώ ο Ολυμπιακός με τη συγκλονιστική του απόδοση έχει… σβήσει τη ρεβάνς, βάζει ξανά τους Τούρκους μέσα στο παιχνίδι…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News