Σταύρος Γεωργακόπουλος: Αν κάποιοι δεν πάρουν άμεσα το μήνυμα του Μεντιλίμπαρ, ο Γενάρης είναι κοντά…

Το «καμπανάκι» από τον προπονητή του Ολυμπιακού και τι περιμένουμε να δούμε στον αγώνα κόντρα στη Μάλμε.

Οσοι έχουν ζήσει από κοντά τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξέρουν ότι είναι πιο εύκολο να βγει ο ήλιος απ’ τη… Δύση, παρά ν’ αλλάξει την προπονητική του φιλοσοφία. Είναι απόλυτα ξεκάθαρος στο τι θέλει και τι ζητάει απ’ τους παίκτες του ο Βάσκος προπονητής του Ολυμπιακού. Επιμένει στα ίδια και τα ίδια, προκειμένου κάθε μέρα που περνάει, η ομάδα να τα εφαρμόζει καλύτερα στο γήπεδο.

Στη διάρκεια των προπονήσεων, μάλιστα, θυμίζει λίγο Μπαρτζώκα, καθώς αν δει ότι κάτι δεν πάει καλά έχει εύκολα τα… γαλλικά!

Οι ποδοσφαιριστές, ωστόσο, επειδή ξέρουν ότι έχει δίκιο σ’ αυτά που ζητάει, τον σέβονται και τον εκτιμούν, οπότε όταν κάτι δεν πάει καλά σε ένα παιχνίδι, έχουν έναν λόγο παραπάνω να νιώθουν στενοχώρια.

Μία απ’ τις βασικές αρχές του «Μέντι» είναι να βλέπει διάθεση στις προπονήσεις. Θέλει απ’ τους «ερυθρόλευκους» να τα δίνουν όλα κι ανάλογα με τις επιδόσεις τους στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη, αποφασίζει σε ποιον θα δώσει φανέλα και για πόσο, ανάλογα πάντα με τις απαιτήσεις του ματς που ακολουθεί.

Πριν απ’ το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, λοιπόν, ο κόουτς του Ολυμπιακού σκέφτηκε το αυτονόητο. Ηξερε ότι η ομάδα του αντιμετώπιζε στο σπίτι της και μπροστά στον κόσμο της την ουραγό της βαθμολογίας και γι’ αυτό τον λόγο προτίμησε ν’ αφήσει εκτός 20άδας τους Γουίλιαν, Ρέτσο και Ζέλσον Μαρτίνς. Απ’ τη στιγμή, άλλωστε, που διαθέτει τριάντα παίκτες στο ρόστερ, αν δεν δώσει ευκαιρίες και σ’ αυτά τα ματς που δεν ανήκουν στα πιο δύσκολα, πότε θα δώσει;

Βλέποντας, ωστόσο, την εξέλιξη του αγώνα και το επιβλητικό 2-0 των πρώτων 20 λεπτών να μετατρέπεται στο εφιαλτικό 2- 2, αντιλήφθηκε ότι το αρχικό πλάνο πήγε στα… σκουπίδια, καθώς ορισμένοι από εκείνους που εμπιστεύτηκε δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του παιχνιδιού.

Από εδώ και πέρα, λοιπόν, είναι αποφασισμένος να μην κάνει ξανά το ίδιο λάθος. Θα συνεχίσει να δίνει ευκαιρίες, αλλά θα φροντίσει να έχει τον πάγκο του περισσότερο γεμάτο, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Ηταν ένα ρίσκο απ’ την πλευρά του ότι πήγε στο συγκεκριμένο παιχνίδι με μόλις δύο παίκτες για τα «φτερά», ωστόσο, πόνταρε πολλά και στ’ ανεβάσματα του Ροντινέι, ο οποίος ομολογουμένως δεν βρέθηκε σε καλή μέρα ως μπακ, με αποτέλεσμα να εκτεθεί σε ορισμένες φάσεις κι ο Ντόη. Κάπως έτσι (δεν) λειτούργησε το ντόμινο στο συγκεκριμένο ματς, με τον έμπειρο τεχνικό να πηγαίνει από εδώ και πέρα στα πιο σίγουρα.

Είναι γεγονός ότι οι περισσότερες από τις μεταγραφές του καλοκαιριού δεν έχουν αποδώσει ως τώρα τα αναμενόμενα, παρά τις ευκαιρίες που έχουν πάρει. Κάποιοι, μάλιστα, πήραν ως τώρα περισσότερο χρόνο απ’ όσο θα έπρεπε με βάση την εικόνα τους στο γήπεδο.

Εν όψει του αγώνα της Πέμπτης με τη Μάλμε, στη Σουηδία, θα πρέπει ν’ αναμένονται σημαντικές αλλαγές. Μ’ άλλα λόγια, ο αγώνας με τον Λεβαδειακό θα πρέπει να αποτελέσει «καμπανάκι» για όλους.

Οσοι πάρουν το μήνυμα κι ανεβάσουν στροφές έχει καλώς. Οσοι δεν το κάνουν θα πρέπει να αρχίσουν να μετρούν αντίστροφα εν όψει Ιανουαρίου, καθώς είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν ανακατατάξεις. Κάποιοι απ’ τους νεοφερμένους ήδη άρχισαν να μη νιώθουν άνετα, είτε βρίσκονται πάνω στο χορτάρι, είτε (συνήθως) στον πάγκο…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News