Σταύρος Γεωργακόπουλος: Ορτα, Πάλμα και Μπρούνο ήρθαν για να παίξουν

Υπάρχει κάποιος που δεν θέλει να γράψει το όνομά του μαζί με των υπολοίπων όταν έρθει η ώρα να δρέψει ο Ολυμπιακός τούς καρπούς αυτής της προσπάθειας κατάκτησης και των τριών στόχων;
Οπως συχνά συμβαίνει σε ομάδες που έχουν υποχρεώσεις σε πολλά μέτωπα, οι αναποδιές κι οι απουσίες έρχονται μαζεμένες. Σήμερα ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ολυμπιακός, η μοναδική ομάδα που συνεχίζει με αξιώσεις και στα τρία μέτωπα, υποδέχεται τον ενισχυμένο και θαρραλέο Αστέρα Τρίπολης, που έχει διαγράψει το δικό του εντυπωσιακό σερί από τότε που κάθισε στον πάγκο του ο έμπειρος Σάββας Παντελίδης.
Υπό άλλες συνθήκες, οι «ερυθρόλευκοι» θα ήταν το ξεκάθαρο φαβορί της αναμέτρησης, όχι ότι τώρα δεν είναι, απλώς ο βαθμός δυσκολίας έχει ανεβεί για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Πρώτα απ’ όλα, είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι οι «ερυθρόλευκοι» με ένα κοντό ρόστερ, επιλογή του προπονητή, έχει δώσει οκτώ σερί πολύ δύσκολα παιχνίδια το τελευταίο διάστημα και σε λίγες ώρες ξεκινά το ένατο. Παράλληλα, ο «Μέντι» θα χρειαστεί να αλλάξει τουλάχιστον τα 3/5 της αμυντικής του γραμμής, καθώς ο Ροντινέι με τον Κάρμο είναι τιμωρημένοι κι ο Ρέτσος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στην ποδοκνημική. Κάτι που σημαίνει ότι απ’ τις λεγόμενες βασικές επιλογές, διαθέσιμοι είναι ο Τζολάκης κι ο Ορτέγκα, ενώ για τις άλλες τρεις θέσεις, θεωρείται δεδομένη η χρησιμοποίηση των Κοστίνια, Μπιανκόν και Πιρόλα.
Αυτός είναι, άλλωστε ο λόγος για τον οποίο ο κόουτς του Ολυμπιακού αποφάσισε να συμπεριλάβει στην αποστολή του ματς δύο ακόμη πιτσιρικάδες αμυντικούς, τον Πρεκατέ και τον Τανούλη.
Κάπου εδώ καλό είναι να βάλουμε στην εξίσωση και τα τρία νέα πρόσωπα που αποκτήθηκαν τον προηγούμενη μήνα. Πάλμα, Ονιεμαέτσι και Ορτα δεν ήρθαν απλώς για να συμπληρώσουν το ρόστερ ή να αντικαταστήσουν στην ευρωπαϊκή λίστα κάποιους από εκείνους που αποχώρησαν. Ηρθαν ως έτοιμοι από κάθε άποψη, για να μπουν άμεσα στο πετσί του ρόλου τους και να ανταποκριθούν άμεσα.
Ο Ορτα ήδη πήρε φανέλα βασικού στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό κι η συμμετοχή του είχε θετικό πρόσημο στην περίπου μία ώρα που βρέθηκε στο γήπεδο. Ο Πορτογάλος χαφ έχει αγωνιστεί απ’ το ξεκίνημα της σεζόν σε 23 παιχνίδια, κάτι που σημαίνει ότι δεν ζορίστηκε ιδιαίτερα να πάρει την ερυθρόλευκη και να μπει στο γήπεδο. Αν εξαιρέσουμε την περσινή θητεία του Αντρέ στον Πειραιά, απ’ την ίδια σχεδόν αφετηρία ξεκινούν οι άλλοι δύο νεοφερμένοι, Μπρούνο και Πάλμα. Ο πρώτος έχει την ικανότητα να αγωνιστεί όχι μόνο ως αριστερός μπακ-χαφ, αλλά και ως εξτρέμ, αλλά κι ως στόπερ. Με τη φανέλα της Μποαβίστα πρόλαβε να παίξει 18 παιχνίδια πρωταθλήματος, με συγκομιδή τρία γκολ και μία ασίστ. Διαθέτει, δηλαδή, όλο το πακέτο για να παίξει ακόμη και βασικός, αρκεί ο «Μέντι» να πειστεί ότι ο Νιγηριανός έχει διαβάσει καλά το σενάριο.
Οσο για τον Πάλμα, πέρα απ’ τη θητεία του στον Αρη, που του παρέχει άριστη γνώση των συνθηκών και των απαιτήσεων, ο γεννημένος στην Ονδούρα εξτρέμ, ήρθε στον Πειραιά με 12 συμμετοχές, δύο εκ των οποίων στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με άλλα λόγια, το να αγωνιστούν αρχής γενομένης από σήμερα δεν είναι ρίσκο, είναι ευκαιρία. Φαντάζομαι ότι κι οι τρεις θα περιμένουν με ανυπομονησία να πατήσουν το χορτάρι ως μέλη μιας ομάδας που… δαγκώνει τους αντιπάλους της τον έναν μετά τον άλλον και διεκδικεί όλους τους στόχους που βρίσκονται μπροστά της.
Υπάρχει κάποιος που δεν θέλει να γράψει το όνομά του μαζί με των υπολοίπων όταν έρθει η ώρα να δρέψει ο σύλλογος τούς καρπούς αυτής της προσπάθειας; Αντίθετα, υπάρχει κίνητρο και είναι τεράστιο!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Γιοβάνοβιτς: «Σίγουρα θα έχουμε αλλαγές στην ενδεκάδα - Θέλουμε να παίζουμε επιθετικά»
- Παναθηναϊκός Παρασκήνιο: Στη βιτρίνα για πώληση ένας εκ των Τετέ, Πελίστρι
- Ολυμπιακός: Κυκλοφορεί η συλλεκτική χρυσή κάρτα μέλους! - Τα μοναδικά προνόμια για τους 200 που θα την αγοράσουν
- Πανσερραϊκός Παρασκήνιο: Ποιος είναι ο... αθόρυβος ιδιοκτήτης, Τάσος Καζίας, με την εξαιρετική δουλειά!
- ΠΑΟΚ: Ο Μίχελ αποκάλυψε τι συνέβη στις συζητήσεις με τον Λουτσέσκου και γιατί ο Ιβάν Σαββίδης ήταν επιφυλακτικός