ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τα πήγε όλα βάσει πλάνου

ΠΑΟΚ Παναθηναϊκός 2-0: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ολοκλήρωσε την εφαρμογή του πλάνου που είχε ετοιμάσει εδώ και τρεις εβδομάδες

Ο ΠΑΟΚ έφτασε σε μια νίκη που την είχε ανάγκη, αλλά πάνω από όλα, οπ Ραζβάν Λουτσέσκου ολοκλήρωσε το πλάνο που είχες καταστρώσει. 

Ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά» άκουσε πολλά, και δικαιολογημένα, διότι ο ΠΑΟΚ έκανε διαδοχικές ήττες, έμοιαζε κουρασμένος και άδειος σωματικά και ψυχολογικά. Ναι, είχε σωρεία απουσιών, αλλά οι απαιτήσεις υπάρχουν πάντα όταν μιλάμε για τον ΠΑΟΚ.  

Το πλάνο του Ραζβάν Λουτσέσκου 

Από τη μια πλευρά, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε αυτό που ήθελε στα πλέι οφ, που ήταν το ευρωπαϊκό εισιτήριο, και στο στάδιο Τούμπας παρέταξε μια ενδεκάδα και έναν σχηματισμό που δύσκο,λα θα ξαναδούμε από τους «πράσινους». Από την άλλη πλευρά, ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε την αναμέτρηση ως την τελευταία ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που του έλειψαν. Οι Μπίσεσβαρ και Λύρατζης πήραν φανέλα βασικού, με τον πρώτο να παίζει για δεύτερη φορά μετά από τρεις εβδομάδες και τον δεύτερο να επιστρέφει μετά από δυο εβδομάδες. Ο Κρέσπο έμεινε εκτός αποστολής, ενώ στον πάγκο βρέθηκαν οι Βιεϊρίνια και Ζαμπά.  

Βρήκε και τα έκανε 

Ο Παναθηναϊκός έδωσε χώρο στον ΠΑΟΚ, οι «ασπρόμαυροι» είπαν ευχαριστώ, «χτύπησαν» από την πλευρά που έπαιξε ως τρίτο στόπερ ο Κουρμπέλης και έκαναν ένα γεμάτο πρώτο ημίχρονο. Η στατιστική υπηρεσία μέτρησε 7-0 τελικές μέχρι το 35’, με τον ΠΑΟΚ να έχει και τις επτά τελικές του εντός εστίας! Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έπαιζε μπροστά στο κοινό του. Μπροστά στο ξενερωμένο, τελευταία, κοινό του. Είχε ανάγκη από ένα σημείο αναφοράς. Όλοι ξέρουν πως ο τελικός δεν θα έχει καμία, μα καμία σχέση με αυτό το ματς. Την παραμικρή. Ο ΠΑΟΚ είχε πολλά περισσότερα να χάσει από όσα να κερδίσει. Και δεν ήθελε να τα χάσει.  

Ο Βιεϊρίνια είναι εδώ 

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, 34 μέρες μετά τον τραυματισμό του στην αναμέτρηση με τη Μαρσέιγ, στην Τούμπα. Οι περίπου 9000 φίλοι του ΠΑΟΚ χάλασαν τον κόσμο στην είσοδο του αρχηγού, που επέστεψε λίγες ημέρες πριν από τον τελικό. Ο Βιεϊρίνια αντικατέστησε τον Λύρατζη και έπαιξε για ένα 20λεπτο στα δεξιά, με τον Σίντκλεϊ να παίρνει όλο το 90λεπτο. Μήπως αυτό είναι ένα προμήνυμα για την παρουσία Βιεϊρίνια και Λύρατζη στα δυο άκρα της άμυνας στον τελικό; Δεν αποκλείεται. 

Η αναγνώριση στον Μαουρίσιο 

 Λίγα λεπτά μετά το χειροκρότημα στον Βιεϊρίνια, η Τούμπα σηκώθηκε ξανά όρθια. Αυτή τη φορά αποθέωσε τον Ζοσέ Μαουρίσιο, τον οποίο αντικατέστησε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Βραζιλιάνος είναι κομμάτι του αήττητου πρωταθλήματος, οι δρόμοι με τον ΠΑΟΚ χώρισαν ομαλά. Ο Μαουρίσιο το άξιζε αυτό, και η Τούμπα του το έδωσε απλόχερα.  

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News