Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Με πέντε χαμένες ευκαιρίες, δεν παίρνεις τελικό

Παναθηναϊκός ΠΑΟΚ Ο ΠΑΟΚ έχασε ούτε μια, ούτε δυο αλλά πέντε ευκαιρίες να ισοφαρίσει σε έναν τελικό που κρίθηκε στο VAR

Το ζήσαμε και αυτό. Ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου ηττήθηκε σε τελικό. Για την φάση που το έκρινε μπορούμε να πούμε πολλά. Ας μείνουμε σε όσα έγιναν πριν και με αφορμή αυτό.

Στο πολύ πολύπαθο πρώτο ημίχρονο, όπως παίχτηκε ποδόσφαιρο, ο Παναθηναϊκός είχε καλύτερη αγωνιστικό εικόνα. Αυτό που παρουσίαζε ήταν πιο κοντά σε αυτό που ήθελε ο Γιοβάνοβιτς από ότι αυτό που παρουσίαζε ο ΠΑΟΚ σε σχέση με αυτό που ζητούσε ο Λουτσέσκου. Ο ΠΑΟΚ απείλησε ελάχιστα, και κυρίως στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, στον αγώνα που παίχτηκε από τη στιγμή που έκανε τη σέντρα για το 1-0 των «πράσινων».

Το μόνιμο λάθος του Άκπομ

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ χάθηκε από τον Άκπομ, με τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του. Μια κεφαλιά στην οποία ο Άκπομ έκανε ένα λάθος που το έχει επαναλάβει. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν στο τάιμινγκ στο οποίο ο Άγγλος πάτησε για να σηκωθεί για την κεφαλιά. Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Άκπομ πηδάει μεν πιο ψηλά από όλους αλλά το κάνει σε τέτοιο χρόνο που «αναγκάζεται» να μην πιάσει μια «γεμάτη» κεφαλιά.

Ο Λουτσέσκου έκανε πέντε αλλαγές πριν ο ΠΑΟ κάνει την πρώτη

Αφού έγιναν όσα έγινα, στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε ποδόσφαιρο. Ή μάλλον, είδαμε τελικό. Και μιας και υπήρχε σκορ από το πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός με αυτό το πέναλτι που πήρε και ο Αϊτόρ ευστόχησε, ήταν σε θέση να το διαχειριστεί. Στους τελικούς, είναι σημαντικό για έναν προπονητή να αναγκάζει τον αντίπαλό του να φέρει πρώτος στο γήπεδο το plan b του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΠΑΟΚ έκανε και τις πέντε αλλαγές του μέχρι το 66′, λεπτό στο οποίο ο Παναθηναϊκός έκανε την πρώτη του.

Το πειραγμένο μυαλό που τον πήγε πίσω

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδωσαν πολλά φάουλ μετά από απώλεια κατοχής ή αποτυχημένη ατομική προσπάθεια. Και δεν ήταν από εκείνα τα φάουλ που τα βαφτίζεις «χρήσιμα» διότι αν δεν γίνουν, ο αντίπαλος μπορεί να βγει στην αντεπίθεση. Ήταν καθαρά φάουλ εκνευρισμού, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει χρόνο. Πόσο; Λίγο, αλλά του έφτανε για να ανασκουμπωθεί. Για μια ομάδα που θέλει να κρατήσει σκορ, κάθε τέτοιο φάουλ είναι χρήσιμο.

Έψαξε το γκολ αλλά δεν το βρήκε

Οι ευκαιρίες με τους Μπίσεσβαρ, Μιτρίτσα, Σβαμπ, αλλά και αυτή στην οποία ο Κώτσιρας έδιωξε πάνω στη γραμμή, χάθηκαν για τον ΠΑΟΚ. Και είναι πολλές χαμένες ευκαιρίες για να φτάσεις να πάρεις κάτι από έναν τελικό. Ο ΠΑΟΚ πάλεψε να βρει την ισοφάριση, αλλά αυτή δεν ήρθε ποτέ. Και σα να μην έφτανε αυτό, χάθηκε και η ευκαιρία στο 92′. Και κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News