ΠΑΟΚ Preseason: Ένα φιλικό, δυο ΠΑΟΚ, και ένα πρώτο συμπέρασμα στο 4-0 με τους Γκο Αχέντ Ιγκλς

ΠΑΟΚ PRESEASON: ο «Δικέφαλος του Βορρά» νίκησε με 4-0 τους Γκο Αχέντ Ιγκλς με τις δυο ενδεκάδες του Ραζβάν Λουτσέσκου να παίρνουν τα πρώτα εύσημα για την εικόνα τους

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 4-0 των Γκο Αχέντ Ιγλς στο πρώτο φιλικό της σεζόν, με τις δυο ενδεκάδες που χρησιμοποίησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου να δείχνουν θετικά στοιχεία και να παίρνουν τα πάνω τους από μια νίκη που μπορεί να μη σημαίνει τίποτα αλλά ρίχνει τον πρώτο σπόρο.

Κατα την προσφιλή του τακτική στα φιλικά προετοιμασίας, ο Ραζβάν Λουτσέσκου σχημάτισε δυο ενδεκάδες, με τη κάθε μια να αγωνίζεται για 45 λεπτά. Η πρώτη εικόνα που προκύπτει αφορά τα δυο σύνολα και τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν ως σύνολο και όχι ατομικά.

Μετρημένος, επίμονος, ουσιαστικός για 45 λεπτά

Ο ΠΑΟΚ του πρώτο ημιχρόνου, ως σύνολο, είχε ένα κύριο σημαντικό στοιχείο. Έπαιξε ως ομάδα. Και για μια πειραματική ενδεκάδα, αυτό είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να καταγραφεί. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου σχημάτισε από την προηγούμενη μέρα τις δυο ενδεκάδες που θα χρησιμοποιούσε και τις είδε αγωνιζόμενες μεταξύ τους σε οικογενειακό δίτερμα. Η ενδεκάδα του πρώτου ημιχρόνου έπαιξε κοντρολαρισμένα, σεταρισμένα. Κανείς δεν ξέφευγε από το πλάνο που έχει μέχρι τώρα δουλευτεί. Σίγουρες πάσες, στρωτό ποδόσφαιρο, και ένας ΠΑΟΚ μετρημένος, επίμονος και ουσιαστικός. Μετρημένος καθώς κανείς δεν έψαχνε την έξτρα ενέργεια. Επίμονος καθώς ακόμα και αν δεν έβγαινε το χτίσιμο επίθεσης από πίσω, η μπάλα γύρισε για να αρχίσει ξανά από την αρχή. Ουσιαστικός καθώς η πρώτη μεγάλη φάση, έγινε γκολ από τον Ολιβέιρα. Ο ΠΑΟΚ έκανε πολλά περισσότερα από τα δεξιά, από όπου και ήρθε το γκολ στο 29′ με τον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος έκανε μια σεντερφορίσια κίνηση, αξιοποιώντας τη σέντρα του Φιλίπε Σοάρες. Στο πρώτο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Παναγιώτου, Κάργας, Ράφα Σοάρες, Ντάντας, Αουγκούστο, Φιλίπε Σοάρες, Λάμπρου, Κουαλιάτα, Ολιβέιρα.

Άλλη ενδεκάδα, ίδια εικόνα στο δεύτερο μέρος

Ο ΠΑΟΚ άλλαξε στο 100% στο δεύτερο ημίχρνο, αλλά εμφάνισε ίδια εικόνα στο γήπεδο, με κάποια έξτρα στοιχεία. Η ενδεκάδα του δεύτερου μέρους άρχισε να πιέζει ψηλά, είδε πως αυτό λειτουργεί, πήρε θάρρος και κράτησε αυτό το στοιχείο μέχρι το 70′, όταν και η Ολλανδική ομάδα έφτασε για πρώτη φορά στην εστία του Ταλιχμανίδη. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να εφαρμόσει όλα όσα δούλεψε τις τελευταίες ημέρες. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αυτογκόλ των Ολλανδών μετά από σέντρα του Λύρατζη στο 47′, ενώ ακολούθησαν το γκολ του Αντρέ Ρικάρντο με κεφαλιά (μετά από σέντρα Ελ Καντουρί) στο 63′ και αυτό του Σβαμπ στο 73′ μετά από ατομική ενέργεια του Κωνσταντέλια. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Ταλιχμανίδης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Καντουρί, Κωνσταντέλιας, Ρικάρντο (80′ Τζίμας), Τσόλακ.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News