ΠΑΟΚ – Λέφσκι Σόφιας: Πανωλεθρία Αποκλεισμός Οριακή Κατάσταση

Ο ΠΑΟΚ, μετά τη «μουτζούρα» στη Σόφια, έκανε ακόμα μια στην Τούμπα, αποκλείστηκε δίκαια από τη Λέφσκι Σόφιας, και μια ούτως ή άλλως δύσκολη σεζόν, ξεκινά με την κατάσταση να είναι οριακή! 

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη φετινή του Ευρωπαϊκή πορεία 3,5 μήνες από τότε που τελείωσε την περσινή του. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» που έδωσε τον τελευταίο του Ευρωπαϊκό αγώνα για τη σεζόν 2021-22 στις 14 Απριλίου 2022, έριξε αυλαία για τη σεζόν 2022-23 στις 28 Ιουλίου 2022. Αυτό, από μόνο του φτάνει για να περιγράψει το μέγεθος της αποτυχίας.  

Η Λέφσκι τον έστειλε «αδιάβαστο» 

Σε μια Τούμπα από την οποία έλειπε η Θύρα 4, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να μπει στο γήπεδο και να μασάει σίδερα. Είχε να ανατρέψει την ήττα του πρώτου αγώνα με 2-0 και υπήρχαν συγκεκριμένα δεδομένα. Το πρώτο ήταν ότι έπρεπε να δείξει στους Βούλγαρους ότι μπορεί. Το δεύτερο ήταν ότι δεν επιτρεπόταν το παραμικρό λάθος. Και τι είδαμε; Έναν ΠΑΟΚ να μην μπορεί να κάνει τα βασικά για δεύτερη αναμέτρηση και να δίνει ένα γκολ δώρο στη Λέφσκι. Οι Βούλγαροι έστειλαν τον ΠΑΟΚ αδιάβαστο, αλλά, για μια στιγμή… 

Ο ΠΑΟΚ, ήταν καθόλου διαβασμένος; 

Για να στείλει κάποιος αδιάβαστο, πρέπει εσύ να έχεις διαβάσει. Ο ΠΑΟΚ της Τούμπας, κατάφερε να είναι χειρότερος από ότι στη Σόφια. Έκανε φάσεις; Όχι. Ανησύχησε, έστω και λίγο, την άμυνα των Βούλγαρων; Όχι. Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να δείξει ούτε κατ’ ελάχιστον αυτά που έδειξε στην προετοιμασία. «Έβγαλε μάτια στην προετοιμασία;» θα μου πείτε. Κακός δεν ήταν. Έδειξε κάποια πράγματα. Λίγα ή πολλά, λίγη σημασία έχει. Αλλά έδειξε κάτι. Αυτό που λέμε «αρχή, μέση, τέλος». 

Για κάποια πράγματα, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία 

Για την οικονομία της συζήτησης, μπορώ να δεχθώ πολλές δικαιολογίες για έναν αποκλεισμό. Υπάρχουν όμως αποκλεισμοί και αποκλεισμοί. Αν ο αποκλεισμός είναι ένα σημαντικό πρόβλημα. Η εικόνα του ΠΑΟΚ στα δυο παιχνίδια είναι μεγαλύτερο πρόβλημα. Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε να είναι μια ομάδα άψυχη. Άνευρη. Χωρίς προσωπικότητες, χωρίς ηγέτες, χωρίς γυαλισμένα μάτια. Το να μην το έχουν κάποιοι από τους νεοαποκτηθέντες, πάει κι’ έρχεται. Το να το έχουν χάσει αυτοί που έχουν δείξει ότι το έχουν, είναι πισωγύρισμα. Και δεν υπάρχει δικαιολογία. 

Ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να πάθει ΑΕΚ 

Πριν από ένα χρόνο, η ΑΕΚ αποκλείστηκε από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League, η χρονιά στιγματίστηκε και άπαντες στην Ένωση θέλουν να την ξεχάσουν. Ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να πάθει μια από τα ίδια αν δεν καταφέρει να «περιφρουρήσει» το πλάνο του την ώρα που η κατάσταση είναι οριακή. Το τι θα γίνει από εδώ και πέρα, κανείς δεν μπορεί να το προδικάσει. Ελάχιστες Ελληνικές ομάδες έχουν λειτουργήσει με ψυχραιμία και υπομονή. Ή μήπως να πω καμία; 

Αν το πλάνο πάει από τώρα περίπατο… 

Ο ΠΑΟΚ πήρε μια απόφαση πριν από μερικούς μήνες. Τις δυσκολίες τις γνώριζαν όλοι. Τις ιδιαιτερότητες της εφαρμογής ενός τέτοιου πλάνου; Και αυτές τις γνώριζαν όλοι. Σε τέτοιες καταστάσεις, πρέπει να είσαι έτοιμος να σηκώσεις το βάρος μια πρόωρης «στραβής». Να πούμε για το αν ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να το κάνει; Στα λόγια, όλοι καλοί είμαστε, όλα εύκολα τα λέμε… 

Ραζβάν, που πήγε ο ΠΑΟΚ των τελικών; 

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τα είχε χύμα, με τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ, και του ήρθαν τσουβαλάτα και κάποια προβλήματα που τον αποσυντόνισαν. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το «φαγητό» που μας παρουσίασε ο Ρουμάνος στα δυο ματς με τη Λέφσκι. Ο κάθε προπονητής οφείλει να προσαρμόζεται στις καταστάσεις. Η εικόνα του ΠΑΟΚ συνολικά στα δυο ματς, μιλάμε για έναν 100% δίκαιο αποκλεισμό.  

Ντόουγκλας Αουγκούστο, τι έπαθες;

Ακόμα και όταν ο ΠΑΟΚ πήγε να τα παίξει όλα για όλα, και στο 1-1, με τον Λουτσέσκου να βγάζει τον Κάργα και να βάζει τον Σβαμπ, ο Αουγκούστο… βρήκε τρόπο να αποβληθεί. Αν αυτά τα κάνουν οι «παλιοί»… Ο Βραζιλιάνος κατάφερε να αποβληθεί, με την πρώτη κάρτα να είναι για διαμαρτυρία. Για να εξηγούμαστε, όχι πως ο Βιεϊρίνια έχει, καθώς και αυτός αποβλήθηκε με δεύτερη κάρτα για διαμαρτυρία. Ο Δικέφαλος του Βορρά τελείωσε ο ματς με εννιά παίκτες αλλά αυτό λίγη σημασία έχει.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News