ΠΑΟΚ: Πόσο «εξαφανισμένος» είναι ο Ιβάν και πόσο «έκλεισε η κάνουλα»

Ο Αντώνης Τσακαλέας καταπιάνεται με δυο ατάκες που ακούγονται συχνά τελευταία, από φίλους και… εχθρούς του ΠΑΟΚ για τον Ιβάν Σαββίδη βάζει όλα τα δεδομένα όλα στο τραπέζι!

Η εσωστρέφεια στον ΠΑΟΚ καλά κρατεί, και αν υπάρχει ένα θέμα συζήτησης πέρα από την μόνιμη απαίτηση για μεταγραφές, και μάλιστα σε συγκεκριμένες θέσεις, το τελευταίο διάστημα, υπάρχει ένα θέμα συζήτησης που επικρατεί σε πάσης φύσεως ασπρόμαυρα πηγαδάκια.

Στο επίκεντρο δεν βρίσκεται άλλος από τον Ιβάν Σαββίδη. Μια βόλτα σε φόρουμ, social media και ραδιοφωνικές εκπομπές με συμμετοχή κόσμου, θα σε κάνει να διαπιστώσεις πως οι δυο ατάκες που έχουν γίνει «μόδα» είναι πως ο Ιβάν Σαββίδης «είναι εξαφανισμένος» και πως «έχει κλείσει την κάνουλα».

Ο Ιβάν, το skype και το διαφορετικό πλάνο

Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, ο Ιβάν Σαββίδη έχει αποφασίσει, τόσο για προσωπικούς όσο και για λόγους που αφορούν την κατάσταση που επικρατεί στη Ρωσία, να βρίσκεται σχεδόν αποκλειστικά στην χώρα στην οποία έχει την «αυτοκρατορία» του σε επιχειρηματικό επίπεδο. Και αν ρωτήσεις τα στελέχη του ΠΑΟΚ στην Ελλάδα, θα σου εξηγήσουν πως είτε ο Ιβάν Σαββίδης είναι στην ίδια αίθουσα ως φυσική παρουσία, είτε ως εικόνα μέσω skype, αυτό που έχει να σου πει, θα σου το πει με τον ίδιο τρόπο…

Η επόμενη, μεγάλη κουβέντα, αφορά το περιβόητο «κλείσιμο της κάνουλας». Αυτή είναι η ατάκα των τελευταίων ετών διότι τα πρώτα χρόνια, η μόνιμη ατάκα ήταν το «Ιβάν, άλλαξε και τα πλακάκια». Το πως μπορεί ο Σαββίδης να «έκλεισε την κάνουλα» έχοντας δώσει 7.500.000 Ευρώ μέσα στο 2022 για μεταγραφές, και άλλα 5.000.000 Ευρώ για (μια ακόμα) αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, είναι άξιο απορίας.

Είναι άλλο το «κλείνω την κάνουλα» άλλο το «αλλάζω τρόπο προσέγγισης» και άλλο το «δεν έχουν πιάσει τα λεφτά μου τόπο». Το γεγονός που δίνει τροφή σε αυτούς που λένε πως ο Σαββίδης έκλεισε την κάνουλα δεν είναι άλλο από τα νούμερα του transfermarkt για τις αγορές και τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών τη σεζόν 2021-22. Σε αυτή υπάρχουν 3 εκ. Ευρώ έξοδα και 24,5 εκ. Ευρώ έσοδα. «Και που πήγαν αυτά τα λεφτά;»

Το πως μπορεί ο Σαββίδης να «έκλεισε την κάνουλα» έχοντας δώσει 7.500.000 Ευρώ μέσα στο 2022 για μεταγραφές, και άλλα 5.000.000 Ευρώ για (μια ακόμα) αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, είναι άξιο απορίας.

Ο ΠΑΟΚ προχωρά στην εκτέλεση ενός πλάνου διαφορετικού από αυτά που εφάρμοζε τα τελευταία χρόνια. Ενός πλάνου με τεχνικό διευθυντή, με επένδυση σε ποδοσφαιριστές με μεταπωλητική αξία και τη διαμόρφωση ενός συνόλου μέσα από το οποίου οι νεοφερμένοι θα αναπτυχθούν και θα μπορέσουν να τροφοδοτήσουν τα ταμεία της ΠΑΕ για την επόμενη φουρνιά και τη συνέχιση του πλάνου.

Σε όλη αυτή την πορεία, σίγουρα έχουν γίνει λάθη, έχουν γίνει και σωστές κινήσεις. Αν θέλετε να πάμε σε ένα παράδειγμα των άκρων, ο Χρήστος Τζόλης έφερε στα ταμεία του ΠΑΟΚ 11.000.000 Ευρώ. Νωρίτερα, 9.000.000 Ευρώ είχαν στοιχήσει οι Ζαμπα, Εσίτι και Μουργκ. Αυτό είναι το «παιχνίδι» των αριθμών.

Ο ΠΑΟΚ, οι λάθος επιλογές και έλλειψη σεβασμού σε βασικούς ποδοσφαιρικούς κανόνες

Ναι, ο Ιβάν Σαββίδης έχει κάνει λάθη σε επιλογές, και αυτά τα λάθη τα έχει πληρώσει, ένας προς ένα. Το ποδόσφαιρο τιμωρεί όποιον δεν σέβεται τους κανόνες του, αλλά τιμωρεί και όποιον δεν έχει υπομονή να τους εφαρμόσει. Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε από τον μη σεβασμό βασικών ποδοσφαιριστών κανόνων και θα πρέπει να προσέξει να μην τιμωρηθεί δείχνοντας ανυπομονησία.

Σε όλο αυτό το διάστημα, ο Ιβάν Σαββίδης προσπαθεί, με βάση την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα στην οποία δραστηριοποιείται επιχειρηματικά, να δώσει στον ΠΑΟΚ μια νέα ποδοσφαιρική προσέγγιση και παράλληλα επέλεξε να κινηθεί και για την κατασκευή νέου γηπέδου. Λάθη έχει κάνει. Και σε κινήσεις αλλά και σε πρόσωπα. Και φυσικά του γίνεται κριτική. Αλλά τουλάχιστον, όταν γίνεται αυτή, ας υπάρχουν όλα τα δεδομένα στο τραπέζι.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News