ΠΑΟΚ: Ο Κοτάρσκι που «μεγάλωσε» και ο συνδυασμός ταχύτητας – ποιότητας

EUROKINISSI

Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι έβαλε την υπογραφή του στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ,ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν και άλλες… υπογραφές για να νικήσει και ο Αντώνης Τσακαλέας εξηγεί τον συνδυασμό ταχύτητας και ποιότητας

Το φινάλε της αναμέτρησης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» βρήκε τον ΠΑΟΚ και τον Άρη να έχουν πετύχει τον πρωταρχικό τους στόχο. Καμία από τις δυο δεν ήθελε να χάσει και ο Άρης φοβόταν περισσότερο την ήττα από τον ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να σπαταλήσει ένα ημίχρονο περιμένοντας τους «ασπρόμαυρους».

Μπράντον Τόμας, μια κατηγορία μόνος του

Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ είδε τον Άρη να μην τον πιέζει στην πρώτη πάσα και αυτό του έδωσε το δικαίωμα να ελέγξει τον ρυθμό. Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ πίεζε με τον Μπράντον Τόμας να τα δίνει όλα και να κάνει δυο για δυο και τρεις ψηλά. Ο Ισπανός είναι ο ορισμός του συμμετοχικού επιθετικού. Ευχή και κατάρα για έναν φορ αυτή η ταμπέλα. Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς είχε κάποτε δηλώσει πως «οι επιθετικοί χωρίζονται σε δυο κατηγορίες. Αυτοί που σκοράρουν και αυτοί που δεν σκοράρουν».

Ο Μπράντον Τόμας, που ανήκει; Θα μπορούσε να έχει δυο σχεδόν παρόμοια γκολ στο πρωτάθλημα. Το έβαλε τον Παναιτωλικό, δεν σκόραρε με τον Άρη. Δεν τον λες ότι το «έχει», δεν τον ξεγράφεις κιόλας. Είναι μια κατηγορία μόνος του Τουλάχιστον, δεν… ψεύδεται. Καταλαβαίνεις αμέσως το τι θα πάρεις.

Μέχρι το 45′, ο ΠΑΟΚ είχε ταχύτητα και έλειπε η ποιότητα

Ο ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου είχε ταχύτητα και δεν είχε την ποιότητα που χρειάζεται για να την αξιοποιήσει στο έπακρο. Θα ταίριαζε ο Ολιβέιρα στην αρχική 11άδα; Μπορεί αλλά κάποιος θα έπρεπε να κάνει μέρος της… χαμαλοδουλειάς του Μπράντον.

Μετά το 60′ ο ΠΑΟΚ είχε ποιότητα και έλειπε η ταχύτητα

Στο τελευταίο τρίτο του αγώνα, ο ΠΑΟΚ με Μπίσεσβαρ, Καντουρί και Ολιβέιρα είχε την ποιότητα και του έλειπε η ταχύτητα για να την αξιοποιήσει στο έπακρο. Θα ταίραζε ο Ντάντας μαζί με τον Μπίσεσβαρ. Μπορεί αλλά κάποιος θα έπρεπε να δίνει αυτά που δίνουν Κούρτιτς και Αουγκούστο.

Ο Λουτσέσκου ψάχνει τρόπο να τα συνδυάσει

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου το έχει πάρει απόφαση πως δε θα γίνει μεταγραφή. Το ζήτησε, το φώναξε, πίστεψε ότι ίσως γίνει κάτι αλλά τελικά, γιοκ. Το έχει πάρει απόφαση πως θα πάει με αυτούς που έχει και ψάχνει τις ισορροπίες. Τη δεδομένη στιγμή έχει στήσει έναν κορμό 15-16 παικτών.

Περιμένει και όσους δεν έχει «δει»

Στο «Βικελίδης» ο Λουτσέσκου έστησε το πλάνο του, έκανε τις τρεις αλλαγές που είχε στο μυαλό του και τέλος. Αυτούς θα χρησιμοποιούσε, το είχε προαποφασίσει. Και πλέον, όσο θα περνάει ο καιρός, περιμένει να δει ποιοι άλλοι μπορούν να του δώσουν πράγματα. Ο Νάσμπεργκ, ο Κουαλιάτα, οι δυο Σοάρες φτιάχνουν μια τετράδα ποδοσφαιριστών που πρέπει να βγουν μπροστά το προσεχές διάστημα.

Ο Κοτάρσκι έδειξε την πάστα του στην Βουλγαρία

Τον Κοτάρσκι, τον άφησα τελευταίο. Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι έδειξε το ποιόν του όσον αφορά την αντιμετώπιση καταστάσεων, στο πρώτο του ματς, στη Βουλγαρία. Σε εκείνο, δέχθηκε γκολ στο 45ο δευτερόλεπτο και συνέχισε σα να μη συνέβη ποτέ αυτή η στραβή. Στο «Βικελίδης» έδειξε το… υπόλοιπο. Έπιασε το πέναλτι και συνέχισε σα να μη συνέβη ποτέ αυτή η μεγάλη στιγμή. Ούτε τον πλάκωσε η «μαυρίλα» ενός γκολ, ούτε έκανε τον μάγκα μετά το πιασμένο πέναλτι. Τέτοιες συμπεριφοράς σε μεγαλώνουν.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News