ΠΑΟΚ: Το επικοινωνιακό αυτογκόλ και η ώρα του ρόστερ

Ο ΠΑΟΚ, όχι μόνο δεν προχώρησε σε μεταγραφή, αλλά πληγώθηκε επικοινωνιακά από λάθος χειρισμούς. Το θέμα όμως είναι το τι γίνεται στο γήπεδο. Ο Αντώνης Τσακαλέας σχολιάζει…

Η αυλαία της μεταγραφικής περιόδου έπεσε και ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν προχώρησε σε μεταγραφή αλλά βγήκε και χαμένος επικοινωνιακά, με το αυτογκόλ της υπόθεσης Πάολο Φερνάντες.

Μέχρι τώρα, στις μεταγραφικές υποθέσεις τις οποίες χειρίστηκε ο Ζοσέ Μπότο, ακολούθησε έναν συγκεκριμένο δρόμο. Συμφώνησε πρώτα με τον ποδοσφαιριστή και ακολούθως προχώρησε τις συζητήσεις με την ομάδα, σε όποιες περιπτώσεις ήταν αυτό απαραίτητο.

Το πήγε ανάποδα με Φερνάντες και βγήκε διπλά χαμένος

Στην υπόθεση του Πάολο Φερνάντες, ο ΠΑΟΚ δεν είχε ποτέ το «ναι» του ποδοσφαιριστή και προσπαθούσε να βγάλει άκρη με την ομάδα. Το αυτογκόλ μπήκε και μέτρησε… διπλό από τη στιγμή που ο ποδοσφαιριστής κατέληξε στην ΑΕΚ. Σε τέτοιες περιπτώσεις, για αρχή μετράει το επικοινωνιακό του πράγματος. Το αν ο Φερνάντες θα «πιάσει» στην ΑΕΚ είναι άλλο θέμα.

Φτάσαμε να έχει ανάγκη μια μεταγραφή και «επειδή έκαναν όλοι»

Ο Φάμπιο Μαρτίνς σερβιρίστηκε στον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος δεν ενέκρινε αυτή την κίνηση. Με τις κινήσεις που έγιναν από Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ έφτασε να έχει ανάγκη την απόκτηση Μαρτίνς περισσότερο για επικοινωνιακούς λόγους. Έχει αυτό ποδοσφαιρική λογική; Όχι, καμία. Στις αρχές Αυγούστου, έγραψα ένα μπλογκ με τίτλο «ένα Ευρωπαϊκό πλάνο με Ελληνική διαχείριση». Και όλο αυτό, το βρήκα μπροστά μου. Για να εξηγούμαστε όμως, για να μην παρεξηγηθούμε.  Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήθελε, περίμενε, χρειαζόταν μια ακόμα μεταγραφή ενός δεκαροεξτρέμ. Αυτό που λέω είναι πως στο τέλος της ημέρας, μοιάζει να πειράζει περισσότερο που αυτή δεν έγινε ενώ όλοι οι άλλοι ενισχύθηκαν, παρά για την ουσία της μεταγραφής.

Το ματς στο Ηράκλειο είναι κομβικό

Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στο Ηράκλειο για να αντιμετωπίσει την Κυριακή τον ΟΦΗ. Ένα ματς κομβικό για όλο τον οργανισμό. Η γκρίνια για τη μη μεταγραφή δε θα σβήσει με μια νίκη. Αντίθετα, ο συνδυασμός μη νίκης στο Ηράκλειο, μη μεταγραφής, και διακοπής πρωταθλήματος για δυο εβδομάδες είναι εφιαλτικός. Ο ΠΑΟΚ ήδη πέρασε τρεις δύσκολες εβδομάδες, από τον αποκλεισμό από τη Λέφσκι Σόφιας μέχρι την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Αυτές οι τρεις εβδομάδες, έμοιαζαν αιώνας, και κανείς δεν θέλει έναν ακόμα… αιώνα.

Τελικά, το ρόστερ είναι γεμάτο;

Για φινάλε, ας πάμε στην ουσία. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, το τελευταίο διάστημα περίμενε μια μεταγραφή αλλά λειτουργούσε και σχεδίασε τα πάντα με γνώμονα ότι αυτή δε θα γίνει. Όχι επειδή ήταν σίγουρος πως δε θα συμβεί. Ο Ρουμάνος τεχνικός προετοιμάστηκε εξ’ αρχής για το κακό σενάριο και πλέον περιμένει απαντήσεις από τους παίκτες που έχουμε δει ελάχιστα λόγω και της κακής αρχής που έκαναν. Οι Ράφα Σοάρες και Νίκο Κουαλιάτα αγνοούνται. Ευκαιρίες θα πάρουν ξανά και οφείλουν να τις αξιοποιήσουν. Στην ίδια λίστα παραμένει και ο Φελίπε Σοάρες…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News