ΠΑΟΚ: Ένα deja vu με μεγάλες διαφορές…

EUROKINISSI

Όπως στην πρώτη του σεζόν, έτσι και τώρα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου βλέπει τον ΠΑΟΚ να… βρίσκει τρόπο να μην κερδίζει μακριά από την Τούμπα στο ξεκίνημα της περιόδου, αλλά αυτή είναι η μόνη ομοιότητα με τότε. Ο Αντώνης Τσακαλέας σχολιάζει

Τη σεζόν 2017-18, την πρώτη του Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο του ΠΑΟΚ, ο Δικέφαλος μέτρησε έξι σερί εκτός έδρας αγώνες  χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα. Ήταν μάλιστα οι έξι πρώτοι της σεζόν, στο πρωτάθλημα. Τότε, ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε έρθει ισόπαλος με Λεβαδειακό, Απόλλωνα Σμύρνης και ΑΕΛ, έχασε από Ολυμπιακό και ΑΕΚ, και ακολούθως ήρθε ισόπαλος με τον Πανιώνιο.

Τώρα, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τη «λευκή» ισοπαλία με τον Άρη και με αυτή στο 102′ με τον ΟΦΗ. Η αδυναμία του ΠΑΟΚ να πάρει τρίποντο μακριά από την Τούμπα και ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι τα μόνα κοινά σημεία. Είναι ένα deja vu ως προς την αδυναμία νίκης και τίποτα περισσότερο, καθώς οι διαφορές είναι πολλές. Και το λέω αυτό διότι υπάρχουν και εκείνοι που στην προσπάθειά τους να βρουν από κάπου να κρατηθούν, μπορεί να φτάσουν στο σημείο να ψάξουν να βρουν κάποιες ομοιότητες.

Αυτά έχει το «μισό – μηδέν»

Όπως στις αναμετρήσεις με Παναιτωλικό και Ατρόμητο, έτσι και σε αυτή με τον ΟΦΗ, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ μέχρι το 15′. Ωραία μέχρι εδώ. Μετά; Κοινός παρονομαστής και των τριών αγώνων είναι η αδυναμία εύρεσης ενός δεύτερου τέρματος μέχρι το 90′. Με τον Παναιτωλικό, ο Κοτάρσκι μπλόκαρε το σουτ που έγινε στις καθυστερήσεις. Ο Ατρόμητος των δέκα παικτών ισοφάρισε στο 92′ αλλά το ματς είχε χρόνο και ο ΠΑΟΚ βρήκε γκολ στο 96′. Με τον ΟΦΗ, το ματς πήγε στο 102′ και στην τελευταία φάση οι Κρητικοί βρήκαν το γκολ.

Την ιστορία τη γράφουν οι παρόντες

Αν θέλει κάποιος να αρχίσει τα «αν είχε πάρει ο ΠΑΟΚ δεκάρι» ή «αν είχε αλλάξει επιθετικό», ας το κάνει χωρίς εμένα. Όπως και το αν είχε κάνει εκείνη ή την άλλη αλλαγή. Πάντα οι καλύτεροι παίκτες είναι αυτοί που δεν έχουν παίξει. Όμως, αυτό που δε θα βαρεθώ να λέω είναι πως την ιστορία τη γράφουν πάντα οι παρόντες. Ο Ιβάν Σαββίδης έκανε την επιλογή του τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών, πάει και τελείωσε.

Τι μπορεί να αλλάξει μέχρι τον Ιανουάριο;

Αυτή είναι η μοναδική ερώτηση που έχει νόημα να τεθεί. Τι μπορεί να παρουσιάσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου, με το υλικό που έχει, μέχρι τον Ιανουάριο; Έναν ΠΑΟΚ που να μάθει να διαχειρίζεται τα ματς στα οποία προηγείται. Έναν ΠΑΟΚ πιο πειστικό, πιο σταθερό. Ο Οκτώβριος είναι ο πλέον απαιτητικός μήνας, καθώς έχει τις αναμετρήσεις με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Μέχρι τότε, υπάρχουν ακόμα δυο δύσκολες εβδομάδες. Διότι πάντα η τελευταία αγωνιστική γεύση είναι αυτή που μένει. Και ο συνδυασμός της ισοφάρισης στο 102 με τη μη μεταγραφή ενίσχυση έστω και στο 90φεύγα των μεταγραφών, τα κάνει όλα ζόρικα…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News