ΠΑΟΚ: Ένα φιλικό… ωδή στην αρνητικότητα

Μπορεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει κουράσει τους πάντες μιλώντας συνεχώς για την αρνητικότητα, αλλά το φιλικό με τον Πανσερραϊκό απέδειξε πως η αρνητικότητα έχει κουράσει περισσότερο. Ο Αντώνης Τσακαλέας σχολιάζει

Ο ΠΑΟΚ έδωσε ένα ακόμα «φιλικό προπονητικού χαρακτήρα», το οποίο δεν καλύφθηκε από τα ΜΜΕ. Τι σημαίνει αυτό; Η όποια εικόνα μεταφερθεί από τους δημοσιογράφους, θα είναι μέσα από τα μάτια όσων είδαν την αναμέτρηση. Σα να μην έφτανε αυτό, ο τραυματισμός του Μπράντον Τόμας, που όλα δείχνουν πως θα απουσιάσει από την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, ήρθε να ρίξει νερό στον μύλο της αρνητικότητας.

Το πραγματικό πρόβλημα του τραυματισμού του Μπράντον

Είναι τέτοια η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, που αν ο Κούτσιας δεν είχε παραχωρηθεί ως δανεικός, η ατάκα που θα επικρατούσε στα social media θα ήταν το «τι έγινε; τώρα πέσατε στην ανάγκη του Κούτσια;». Υπάρχει το ένα άκρο, στο οποίο ο,τι και να γινόταν, θα βρισκόταν μια δικαιολογία. Υπάρχει και το άλλο άκρο, αυτό της αρνητικότητας που ζει ο ΠΑΟΚ. Και, τελευταία, είναι λογικό να επικρατεί η αρνητικότητα. Το πραγματικό πρόβλημα με τον τραυματισμό του Μπράντον Τόμας είναι πως απλά βρέθηκε κάτι ακόμα για να τροφοδοτηθεί η αρνητικότητα.

Και, τι να πεις για τον καλό Κουαλιάτα;

Αυτό που προκύπτει από το ρεπορτάζ έχει να κάνει με την θετική εικόνα που είχε ο Νικολά Κουαλιάτα. Όλα συγκλίνουν στο γεγονός πως ο Ουρουγουανός έκανε καλό παιχνίδι. Αλλά, μέσα στο όλο αυτό κλίμα, για ελάτε στη θέση εκείνου που πάει να μεταφέρει αυτό το γεγονός. Βέβαια, το ότι υπάρχει μια δυσπιστία του κόσμου, θα πρέπει να προβληματίσει και όλους όσοι ασχολούμαστε με αυτό το ρεπορτάζ. Εμένα, προσωπικά, με προβληματίζει.

Η πολιτική των φιλικών κεκλεισμένων των θυρών

Θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν τα φιλικά ήταν ανοικτά, τουλάχιστον για τους δημοσιογράφους; Όπως πάντα, στις θεωρητικές ερωτήσεις, μπορείς να δώσεις μόνο θεωρητικές απαντήσεις. Δε νομίζω πως ο ΠΑΟΚ είχε κάτι να κρύψει σε αυτά τα φιλικά. Φέτος άρχισε να εφαρμόζει ο ΠΑΟΚ από την τακτική. Στο γιατί συμβαίνει αυτό, δεν έχω πάρει μια πειστική απάντηση.

Ένα ματς κομβικό από όλες τις πλευρές

Όποια και να ήταν η κατάσταση , το σίγουρο είναι πως η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, είναι κομβική. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, θα βάλει νέες συνθήκες στη συζήτηση. Ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να αναζητά ένα αποτέλεσμα με το οποίο θα βάλει πλάτη σε όλη αυτή τη συζήτηση που υπάρχει. Όσο εύκολα μπορεί να σκεφτεί κάποιος πως αν ο ΠΑΟΚ είχε κρατήσει τη νίκη με τον ΟΦΗ, θα πετούσε κορυφή με νίκη επί του Παναθηναϊκού, έτσι εύκολα μπορεί να σκεφτεί πως ο,τι πήρε στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, το έχασε στο Ηράκλειο. Με το αν δεν βγαίνει ποτέ άκρη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News