ΠΑΟΚ: Σ’ αυτά, ο Λουτσέσκου είναι μανούλα….

EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ πήγε ξεκάθαρα να κλέψει το ματς. Και το έκανε. Τόσο απλά. Ζορίστηκε, πιέστηκε, υπέφερε, άντεξε, δεν έχασε το μυαλό του στη φάση της ανάκλησης του πέναλτι και έφτασε σε μια μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού, που την έψαχνε καιρό.

Ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε. Με οκτώ λεπτά καθυστερήσεις, με τρεις αναγκαστικές αλλαγές, με την ανάκληση της απόφασης για το πέναλτι που έδωσε ο Τρεϊμάνις, με, με, με. Πήγε στο «Καραϊσκάκης» γνωρίζοντας πως υπάρχουν στιγμές που θα υπέφερε, άντεξε την πίεση του Ολυμπιακού και πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη.

Πήρε το «δώρο» του Σωκράτη, και μετά ήπιε θάλασσα

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε για περίπου 10-15 λεπτά. Προηγήθηκε με το αυτογκόλ του Σωκράτη, αλλά μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, έκανε ελάχιστα πράγματα καλά. Ο Ολυμπιακός; Είχε τη μπάλα στα πόδια του, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει όσο θα μπορούσε με βάση το ποσοστό κατοχής της μπάλας. Ο Ολυμπιακός έγερνε από τη δεξιά του πλευρά και βρήκε το γκολ της ισοφάρισης από σέντρα που έγινε στα αριστερά. Ο ΠΑΟΚ ήπιε θάλασσα στο πρώτο ημίχρονο και πήγε στα αποδυτήρια με το 1-1.

Βγήκε από τα αποδυτήρια αλλαγμένος

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ μπήκε σα να… ξέχασε όσα είχαν γίνει στο πρώτο μέρος. Σα να έκανε restart. Μπήκε για να «κλέψει» το ματς. Και το δεύτερο ημίχρονο, για αυτό που ήθελε να κάνει ο ΠΑΟΚ, το πήγε σχεδόν τέλεια. Έκανε το 1-2, και θα μπορούσε να είχε φτάσει και σε τρίτο γκολ, με το πέναλτι που υποδείχθηκε αρχικά στον Ολιβέιρα, να βρίσκει κάτι το VAR  και να το ανακαλεί. Τι να πω για την ανάκληση του πέναλτι; Να πω ότι τα έχω δει όλα; Το έχω ξαναπεί, δε έπιασε…

Έβαλε καύσιμο στις μηχανές του

Ο ΠΑΟΚ πήρε μια μεγάλη νίκη, την οποία την άξιζε. Γιατί την άξιζε; Διότι, το λέω για τρίτη φορά, ο ΠΑΟΚ πήγε συνειδητά να κλέψει το παιχνίδι. Και το έκανε. Δεν είναι κακό να προσαρμόζεσαι στις συνθήκες της αναμέτρησης. Κακό είναι να μην έχεις υπομονή, να βιάζεσαι, να αλλάζεις πλάνο από τον ένα μήνα στον άλλο. Έχει πάρα πολύ δρόμο.  Αλλά έβαλε καύσιμο στη μηχανή του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News