ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου πέταξε το γάντι στον Ιβάν Σαββίδη

EUROKINISSI

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου άνοιξε το θέμα των μεταγραφών τώρα που ο ΠΑΟΚ πήρε μπρος και με μια του ατάκα τα είπε όλα. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε τον πρώτο γύρο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τρεις σερί νίκες, με παθητικό 8-0, οι οποίες τον έφεραν στην τρίτη θέση, στο -4 από την δεύτερη θέση. Το ποτήρι του «Δικεφάλου του Βορρά» έχει νερό μέχρι τη μέση. Μπορεί κάποιος να το δει ως μισοάδειο διότι η απόσταση του ΠΑΟΚ από την κορυφή δεν του επιτρέπει να ελπίζει σε τίτλου. Μπορεί κάποιος να το δει μισογεμάτο διότι η απόστασή του από την δεύτερη θέση είναι στους τέσσερις βαθμούς, και όλα αυτά για έναν ΠΑΟΚ που μέτρησε μια νίκη σε έξι ματς από την 5η ως τη 10η αγωνιστική.

Ποια είναι η ουσία; Ό,τι έγινε έγινε, και δεν μπορεί να αλλάξει. Ο ΠΑΟΚ, ο καθένας στον ΠΑΟΚ, οφείλει να κοιτάξει μπροστά. Και ο πρώτος που το έκανε είναι και «επίσημα» ο Ραζβάν Λουτσέσκου, με τη δήλωσή του για τις μεταγραφές. Το «επίσημα» αφορά το γεγονός πως ο Ρουμάνος τεχνικός επέλεξε να πετάξει την ατάκα του.

Η δήλωση του Ραζβάν Λουτσέσκου

«Έχουμε ένα γκρουπ, που είναι ακόμα εύθραυστο. Δουλεύουμε την αυτοπεποίθηση μας, οπότε δεν θα ήθελα να μιλήσω δημόσια για μεταγραφές. Σίγουρα ξέρουμε πως θέλουμε έναν ποδοσφαιριστή που να μπορεί να σκοράρει γκολ. Έχουμε στην ομάδα παίκτες που μπορεί να διανύουν μια καλή περίοδο, οπότε δεν θέλω να μιλήσω για συγκεκριμένες θέσεις».

Το τι είπε…

Ραζβάν, άσε τις ντρίμπλες. Δε θες να μιλήσει δημόσια για μεταγραφές, δε θες να μιλήσεις για συγκεκριμένες θέσεις αλλά θέλεις έναν ποδοσφαιριστή που να μπορεί να σκοράρει γκολ. Την ίδια στιγμή, οι παίκτες που έχεις στα άκρα της επίθεσης έχουν συμβόλαιο για μίνιμουμ άλλα δυο χρόνια ο καθένας, την ώρα που οι φορ σου, έχουν συμβόλαια που τελειώνουν το καλοκαίρι του 2023.

Έστειλε το μήνυμα εκεί που πρέπει

Το περασμένο καλοκαίρι, ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από τη Λέφσκι και έκτοτε, δεν προχώρησε σε άλλη μεταγραφή. Ο ΠΑΟΚ ζορίστηκε, πέρασε από συμπληγάδες, πληγώθηκε και τώρα δείχνει να πατάει ξανά στα πόδια του. Και ο Λουτσέσκου έχει δίκιο. Ο ΠΑΟΚ βρήκε δημιουργούν, δείχνει καλυμμένος στα μετόπισθεν, βρήκε εναλλακτικές που του βγαίνουν στη μεσαία γραμμή, όμως στην επίθεση το πρόβλημα παραμένει. Και για να το πούμε απλά. Ο ΠΑΟΚ, στα καλά του χρόνια, είχε  καλομάθει από τον Πρίγιοβιτς των 50 γκολ σε 80 ματς.

Ο Λουτσέσκου, με τον ΠΑΟΚ που , έστω και αν ζορίστηκε, άρχισε να παρουσιάζει, ζητάει με τον τρόπο του το φορ που θα έρθει να «κουμπώσει».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News