ΠΑΟΚ: Πως γίνεται ο Λουτσέσκου να ζητάει γκολ αλλά να μη θέλει φορ;

EUROKINISSI

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δήώσε πως στον ΠΑΟΚ «λείπει το γκολ» αλλά προτιμά να πάρει τον Ιανουάριο μεσοεπιθετικό αντί για φορ. Γιατί; Ο Αντώνης Τσακαλέας εξηγεί…

Η επερχόμενη μεταγραφική περίοδος θα είναι, και πάλι, αρκετά μυστήρια, έτσι όπως φαίνεται, για τον ΠΑΟΚ και όλους όσους προσπαθούμε κάθε φορά να λύσουμε το γρίφο ΠΑΟΚ και μεταγραφές. Από τη μια, υπάρχει η καταγεγραμμένη τοποθέτηση του Ραζβάν Λουτσέσκου που αφορούσε την έλλειψη γκολ.  Από την άλλη υπάρχουν οι πληροφορίες που θέλουν τον Ρουμάνο τεχνικό να προτιμά την απόκτηση μεσοεπιθετικού αντί επιθετικού.

Η δήλωση του Λουτσέσκου

«Έχουμε ένα γκρουπ, που είναι ακόμα εύθραυστο. Δουλεύουμε την αυτοπεποίθηση μας, οπότε δεν θα ήθελα να μιλήσω δημόσια για μεταγραφές. Σίγουρα ξέρουμε πως θέλουμε έναν ποδοσφαιριστή που να μπορεί να σκοράρει γκολ». Αυτό είχε πει ο προπονητής του ΠΑΟΚ με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Πάνω σε αυτό, μια διευκρίνιση.  Σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες θέσεις στο γήπεδο και τη διάρκεια των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται σε αυτές, στην επίθεση ο ΠΑΟΚ έχει δυο φορ των οποίων τα συμβόλαια λήγουν τον καλοκαίρι (Νέλσον Ολιβέιρα, Μπράντον Τόμας) και ένα νεαρό φορ δανεικό στο Βόλο (Γιώργος Κούτσιας).

Ο Φάμπιο Μαρτίνς παραμένει στο προσκήνιο

Πριν από σχεδόν δυο εβδομάδες, καταγράψαμε στο ρεπορτάζ πως η περίπτωση του Φάμπιο Μαρτίνς ναι με «παίζει» , αλλά στην εσωτερική «ψηφοφορία» αγωνιστικού τμήματος και διοίκησης, το αγωνιστικό τμήμα είναι «ζεστό» και η διοίκηση όχι.  Για να παραμένει το όνομα του 29χρονου Πορτογάλου στη συζήτηση, σημαίνει πως το αγωνιστικό τμήμα (Λουτσέσκου και Μπότο) επιμένουν και θέλου6ν να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα. Είναι ο Μαρτίνς ο παίκτη «που να μπορεί να σκοράρει»;

Ο Ζίβκοβιτς και ο Κωνσταντέλιας

Σε αυτή την ερώτηση, δεν έχουμε απάντηση. Το σίγουρο είναι πως τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν μπορούν να απαντηθούν ούτε οι βασικές απορίες, που δεν αφορούν τον ποδοσφαιριστή αλλά τη θέση του ποδοσφαιριστή που θα αποκτηθεί. Οι αστάθμητοι παράγοντες είναι αρκετοί. Από το Παγκόσμιο κύπελλο και ο αν ο Ζίβκοβιτς «φανεί» και φέρει μεταγραφική «αναστάτωση» μέχρι το τι ευκαιρίες θα προκύψουν στον ορίζονται από διάφορες «καραμπόλες».

Το επόμενο θέμα συζήτησης είχε να κάνει με το κατά πόσο ο Φάμπιο Μαρτίνς «κόβει» τον δρόμο του Γιάννη Κωνσταντέλια. Ο «Ντέλιας» μπήκε φουριόζος και έφερε τα πάνω – κάτω. Ο Βολιώτης είναι ένα ακόμα «δεκάρι» που επί Λουτσέσκου πήγε αριστερά, όπως ο Πέλκας το 2018 και ο Μπίσεσβαρ το 2019. Εντελώς διαφορετικός παίκτης σε στυλ, αλλά η ουσία της συζήτησης δεν αλλάζει.

Ο Λουτσέσκου έχει μια σειρά από αποφάσεις να πάρει, και όσο πιο σύντομα το κάνει, τόσο καλύτερα θα είναι και για εκείνον.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News