ΠΑΟΚ: Τρίτη φορά βήμα πίσω μετά από βήματα μπροστά

EUROKINISSI

Για τρίτη φορά, ο ΠΑΟΚ κάνει ένα μεγάλο βήμα πίσω την ώρα που ετοιμαζόταν να πάρει φόρα. Τρία ματς στα οποία προηγήθηκε, άφησε τον αντίπαλο στο ματς και το πλήρωσε. Τα λάθη Λουτσέσκου και το… επίκαιρο μπλογκ. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας

Αν κάποιος που έβλεπε το ματς του Ατρόμητου με τον ΠΑΟΚ και έκλεισε την τηλεόραση στο 30′ και την άνοιγε με το σφύριγμα της λήξης θα σκεφτόταν «ρε’ συ, πως τη γλίτωσε ο Ατρόμητος;». Αν κάποιος άνοιγε την τηλεόραση στο 30′ και έβλεπε το ματς μέχρι το 90′, θα έλεγε «καλά, αυτός που ΠΑΟΚ που είδα 60 λεπτά, έπαιξε τόσο καλά όσο μου λέτε στο ξεκίνημα;».

Ο Κωνσταντέλιας τον έχει ανεβάσει επίπεδο

Θα το ξαναγράψω όπως ακριβώς πιο πάνω. Ο Κωνσταντέλιας έχει ανεβάσει επίπεδο τον ΠΑΟΚ. Είναι ο παίκτης που στο πρώτο ημίωρο ορίζει τα πάντα. Ο ΠΑΟΚ ανοίγει το σκορ, χάνει ευκαιρίες για δεύτερο γκολ και από το 30′ και μετά ψάχνω λογική εξήγηση για όλα όσα έκανε ο Δικέφαλος. Θα προσπαθήσω να τα πάρω όλα, ένα προς ένα.

Ο ΠΑΟΚ απορυθμίστηκε άνευ λόγου και αιτίας

Έγινε κάποια διακοπή στο ματς και ο ΠΑΟΚ αποσυντονίστηκε; Όχι. Άλλαξε η εικόνα κάποιου παίκτη του Ατρομήτου που «ξύπνησε», «εμφανίστηκε», «μάγεψε»; Όχι. Ήταν τέτοια η ατμόσφαιρα που «μπήκε» ο 12ος παίκτης και «τάραξε» την ηρεμία; Όχι. Ο ΠΑΟΚ, άνευ λόγου και αιτίας πίνει θάλασσα στην πίεση που άσκησε ο Ατρόμητος ψηλά. Ένας συνδυασμός ατομικών και τακτικών λαθών βάζουν τον Ατρόμητο στο παιχνίδι. Το ημίχρονο τελειώνει και σκέφτεται πως το μυαλό τους θα καθαρίσει. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινά… σα να μην τελείωσε ποτέ το πρώτο. Οι γραμμές του ΠΑΟΚ έχουν 20 μέτρα απόσταση, ο Κουλιεράκης είναι στο χειρότερό του βράδυ, ο Σβαμπ αρχίζει και κουράζεται από την ώρα που άνοιξαν οι γραμμές, ο Αουγκούστο πουλάει αναίτια τη μπάλα, ο Ζίβκοβιτς δεν δίνει ούτε μισή κάλυψη, η ισοφάριση όχι απλά αχνοφαίνεται αλλά μυρίζει από χιλιόμετρα.

Και ο Λουτσέσκου; Που είναι;

Όλα αυτά, τα βλέπει και ο Λουτσέσκου και λάμπει δια της απουσίας του. Ο Ρουμάνος τεχνικός κατηγορείται πολλές φορές ότι κάνει τα ίδια πράγματα σε κάθε ματς. ΠΧ, το αγαπημένο λεπτό πρώτης αλλαγής είναι το 62′.  Στο Περιστέρι δεν έκανε ούτε αυτό. Και προσπαθώ να έρθω στη θέση του για να καταλάβω για ποιο λόγο δεν βοήθησε την ομάδα. Φτάνουμε στο 55′ ο ΠΑΟΚ παραπατάει, ακόμα και έτσι κρατάει το 0-1 , και στο 60′ ο Ολιβέιρα χάνει τετ-α-τετ.  Λίγα λεπτά μετρά ο Κόλμαν κάνει τριπλή αλλαγή και ο Λουτσέσκου περιμένει.

Και ποιο να βάλει;

Από τον πάγκο απουσιάζουν οι Κούρτιτς, Φιλίπε Σοάρες, Καντουρί. Για το βάθος που έχει ο ΠΑΟΚ είναι τεράστιες απώλειες όταν «πέφτουν» όλες μαζί. Την ιστορία όμως, τη γράφουν οι παρόντες. Στον πάγκο,πλην τερματοφύλακα και αμυντικών ήταν οι Μουργκ, Μπίσεσβαρ, Ντάντας, Ρικάρντο. Και οι όποιοι παρόντες μπήκαν μετά το 1-1. Το δικό μου συμπέρασμα είναι ένα. Ο Λουτσέσκου προτίμησε να παίξει με τη φωτιά με τους παίκτες που εμπιστεύεται. Προφανώς δεν θεωρούσε τον Λύρατζη έτοιμο για +30 λεπτά αγώνα, ήθελε να ξεζουμίσει τον Σβαμπ πριν βάλει τον Ντάντας.

Μη λέμε τα ίδια για μεταγραφές

Στο τελευταίο μου μπλογκ ανέφερα πως χωρίς μεταγραφή, η χρονιά δεν βγαίνει. Και να το έκανε ο Ολιβέιρα το 0-2 στο 60′ και ο ΠΑΟΚ, αυτό δε θα άλλαζε. Ο ΠΑΟΚ θα είχε πάει ένα τρίποντο χάρη στην πολύ καλή του αρχική 11άδα. Όταν αυτή άρχισε να μπάζει νερά, με τρεις 11άδους να είναι λόγω τραυματισμού εκτός αποστολής, ο Λουτσέσκου πήγε να «στύψει» τους βασικούς.

Είναι που είναι κοντό το ρόστερ…

Το ρόστερ είναι κοντό. Και ξαναλέω, πως θα ήταν κοντό ακόμα και να ήταν το σκορ 0-3 στο 30′, που θα μπορούσε να είναι. Αλλά ο Λουτσέσκου το έκανε να μοιάζει ακόμα πιο κοντό με τον τρόπο που το διαχειρίστηκε στο Περιστέρι. Είναι δεδομένο πως για τον φετινό ΠΑΟΚ, το να λείπουν ταυτόχρονα Κούρτιτς, Φιλίπε Σοάρες, Καντουρί είναι μεγάλο πρόβλημα.

Τα λάθη Λουτσέσκου να μην κρύψουν την αδυναμία Σαββίδη

Στο τέλος της όλης συζήτησης ,για το ματς του ΠΑΟΚ στο Περιστερί, το θέμα είναι ένα. Δε θα πρέπει τα όποια λάθη έκανε ο Λουτσέσκου να κρύψουν τις χτυπητές ελλείψεις του ρόστερ που οφείλονται στα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα και έχουν να κάνουν με την αδυναμία του Ιβάν Σαββίδη να τροφοδοτήσει τον ΠΑΟΚ με τον τρόπο που μας είχε… καλομάθει τα τελευταία χρόνια. Και δε μιλάω για σπατάλες, αλλά για όσα έπρεπε να έχουν γίνει χθες.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News