ΠΑΟΚ: Ήρθε η νίκη, ήρθε η μεταγραφή, έρχεται και πώληση

EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στη Λαμία κάνοντας αυτό που του έλειπε σε πολλά ματς, ενώ νωρίτερα έκλεισε μεταγραφή που κανείς δεν περίμενε. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Η 7η Ιανουαρίου ήταν μια αρκετά περίεργη μέρα για τον ΠΑΟΚ σε ένα μπαράζ γεγονότων. Την ώρα που όλοι είχαν επικεντρώσει την προσοχή τους στην αναμέτρηση με τη Λαμία, η πληροφορία που ήρθε από τη  Βραζιλία για συμφωνία με τον 35χρονο Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό, Τάισον, που έμεινε ελεύθερος από την Ιντερνασιονάλ ήρθε να ταράξει τα…λιμνάζοντα μεταγραφικά νερά.

Τάισον, ο… Βαλμπουενά του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ παίρνει έναν ποδοσφαιριστή που έχει όλα τα στοιχεία που θέλει ο Λουτσέσκου. Έχει ποιότητα, έχει νούμερα σε γκολ και ασίστ, έχει εμπειρία. Και φυσικά, όλοι περιμένετε και το «αλλά». Και ή αλήθεια είναι πως περιμένουμε στην πράξη να δούμε αν υπάρχει «αλλά». Η πρώτη σκέψη είναι πως ο ΠΑΟΚ κάνει μια μεταγραφή στυλ… Βαλμπουενά. Έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να του δώσει στοιχεία που του λείπουν από το ρόστερ του.

Κινήσεις για πώληση

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για την απόκτηση του Τάισον, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως την ίδια στιγμή «τρέχει» και υπόθεση για παραχώρηση ποδοσφαιριστή. Το τοπίο είναι ακόμα θολό, και θα πρέπει να διαπιστωθεί ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής που ίσως περάσει την πόρτα της εξόδου. Τότε θα μπορεί να γίνει και η… σούμα αναφορικά με το ρόστερ με το οποίο ο Δικέφαλος του βορρά θα τελειώσει τη σεζόν.

Επιτέλους, μπήκε το δεύτερο γκολ

Στο ματς με τη Λαμία, ο Λουτσέσκου έκανε εκτεταμένο ροτέισον. Για Λουτσέσκου, τέσσερις αλλαγές στην αρχική 11άδα είναι πολλές. Ο ένας εξ’ αυτών έπαιξε μόλις για 6 λεπτά (Μουργκ). Οι υπόλοιποι φανέρωσαν, άλλος λίγο και άλλος πολύ, το διάστημα απουσίας τους. Ο ΠΑΟΚ, όμως, πήγε στη Λαμία για να νικήσει. Να κάνει επιτέλους μια επαγγελματική νίκη. και την έκανε. Με 0-3 μάλιστα. Ο ΠΑΟΚ είχε και σημεία στο ματς που παραπατούσε αλλά η Λαμία δεν έδειξε ικανή να τα αξιοποιήσει.

Ετοιμάζεται για Λεωφόρο…

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει το ερχόμενο Σάββατο τον ΟΦΗ και θα ξαναδει Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό να παίζουν την επόμενη μέρα, έχοντας στο μυαλό του την επίσκεψη στη Λεωφόρο.  Η 22η Ιανουαρίου θα είναι κομβική για το πρωτάθλημα, όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό αλλά και για Ολυμπιακό και ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έχει τα φόντα να βρεθεί εκεί με την καλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή, γνωρίζοντας πως πρέπει να είναι προσεκτικός καθώς ο ΟΦΗ μπορεί να του κάνει τη ζημιά. Αλλά ας δούμε το Αθηναϊκό ντέρμπι της Κυριακής, και τα λέμε…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News