ΠΑΟΚ: Όταν οι «καλές» αλλαγές σου είναι… στην κερκίδα

EUROKINISSI

Ο ΟΦΗ μετέτρεψε την αναμέτρηση της Τούμπας σε ματς της μιας φάσης και της έμπνευσης. Ο Μαντάς έκανε επέμβαση καριέρας και οι λύσεις του Λουτσέσκου ήταν στην κερκίδα. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Ξεκινάω λίγο απότομα, αλλά από τα βασικά. Ξεκινάω με μια ατάκα που θα τη λέω ακόμα και αν κουράζω. Και συνήθως ξεκινάω με αυτή για να μη προχωρήσει κάποιος στην ανάγνωση του κειμένου και πει «άρχισε τις δικαιολογίες» και « όλοι τα ίδια λένε». Κατά πρώτον είμαι υπεύθυνος για αυτό που γράφω εγώ και όχι για αυτό που γράφουν όλοι. Και κατά δεύτερον και κυριότερο. Την ατάκα. Την ιστορία, τη γράφουν πάντα οι παρόντες.

Και την αναφέρω διότι θα κάνω αναφορά στους απόντες αλλά όχι σε φάση «αν έπαιζαν αυτοί, ο ΠΑΟΚ θα έκανε το ένα και το άλλο». Ας συμφωνήσουμε σε κάτι. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα ρόστερ με ένα συγκεκριμένο ταβάνι αλλά και με συγκεκριμένες ελλείψεις. Όταν από αυτό το ρόστερ, δεν είναι διαθέσιμοι όχι ένας και δυο, αλλά μια σειρά από κομβικές λύσεις, τα χέρια του προπονητή είναι δεμένα.

Οι απόντες και οι «απόντες»

Σε ένα ματς από το οποίο απουσίαζαν οι Φιλίπε Σοάρες και Κούρτιτς σε πρώτη φάση, οι Λύρατζης και τσαούσης και δεύτερη, οι Μουργκ και Μπίσεσβαρ σε τρίτη και στο τέλος ο…Τάισον, οι τσίμα – τσίμα βασικοί δεν έχουν δικαίωμα για μέτρια βραδιά. Όμως οι Νάραϊ και Ζίβκοβιτς είχα ελάχιστες ολοκληρωμένες ενέργειες, ο Κωνσταντέλιας είχε το πρώτο του μέτριο βράδυ μετά από ένα σερί αγώνων στο οποίο μας είχε καλομάθει, και ο Ολιβέιρα στη μοναδική έμπνευση της βραδιάς πέφτει πάνω σε μια επέμβαση καριέρας του Μανδά, ε δε θέλει και πολύ.

Το deja vu του πρώτου γύρου και η διαφορ.α

Ο πρώτος γύρος ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να είναι αήττητος μεν, αλλά με ένα γλυκόπικρο 3-2-0, με την ισοπαλία με τον ΟΦΗ να πονάει. Ο δεύτερος γύρος ξεκίνησε και αυτός με ένα 3-2-0, με την ισοπαλία με τον ΟΦΗ να πονάει και την έτερη ισοπαλία, αυτή με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, να πονάει περισσότερο από την δεύτερη ισοπαλία του πρώτου γύρου, που ήταν στο «Βικελίδης» με τον Άρη. Σε αυτά τα τα 10 ματς, ο ΠΑΟΚ έχει προηγηθεί στα οκτώ και έχει νικήσει στα έξι. Σε δυο ματς δεν μπήκαν γκολ και σε δυο ισοφαρίστηκε.

Όλοι κάνουν γκέλες, αλλά πάντα μένει η τελευταία

Και ο Παναθηναϊκός έχασε βαθμούς στο δεύτερο γύρο, και η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός. Απλά πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, η τελευταία, η πιο πρόσφατη είναι αυτή που μένει. Και την έκανε ο ΠΑΟΚ. Και αν γίνει κάτι και δεν πάρει τρίποντο κάποιος εκ τριών, τότε το «Χ» με τον ΟΦΗ θα πονάει ακόμα περισσότερο και περισσότερο.

Η φωτογραφία..

Και κάτι σαν υστερόγραφο, για τη φωτογραφία που επέλεξα για το άρθρο. Το ματς είναι στο 86′, ο Ντίκο βλέπει φωτιά και ρίχνει λάδι μπας και… ψαρώσει κανείς και γίνει αναμπουμπούλα. Και δεν υπάρχει ούτε ένας που να μη φάει τον πρόλογο του Ντίκο. Όλοι έπεσαν στη «παγίδα» του. Από κάτι τέτοια πιάνομαι. Το ένα άκρο είναι αυτό που έκανε ο ΠΑΟΚ, που «έφαγε» την αναμπουμπούλα που σκόπιμα προκάλεσε ο Ντίκο, και το άλλο άκρο είναι το γκολ της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό. Δείχνει πόσο συγκεντρωμένος είσαι σε αυτό που θες, πόσο καθαρό μυαλό έχεις.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News