ΠΑΟΚ: Για πρώτη φορά, του βγήκαν όλα

EUROKINISSI

Ο πρώτος προημιτελικός της Τούμπας μοιάζει να φέρνει μια ισορροπία για τα όσα είχαν γίνει στο ματς πρωταθλήματος στο ίδιο γήπεδο. Λες και κάποιος άκουσε τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Είμαι σίγουρος πως τους τελευταίους 2-3 μήνες, να ρωτούσες τον Λουτσέσκου ποιο από τα ματς της φετινής σεζόν θα ήθελε να ξαναγίνει, σε ποιος ματς νιώθει ότι η ομάδα του αδικήθηκε, ότι θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει όλα, είμαι σίγουρος ότι χωρίς περιστροφή θα αναφερόταν στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός του πρώτου γύρου. Αυτό το ματς δεν  μπορεί να το ξεχάσει ο Ρουμάνος τεχνικός. Δεν μπορεί να ξεχάσει το πως έφυγαν από τα χέρια του ΠΑΟΚ οι τρεις βαθμοί. Ακόμα θεωρεί πως αυτό το ματς αλλάζει όλη τη σεζόν και για τον ΠΑΟΚ, και για τον Παναθηναϊκό αλλά συνολικά και για την εξέλιξη του πρωταθλήματος για όλες τις ομάδες που είναι κοντά στην κορυφή.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ θεωρεί πως στο πρώτο ημίχρονο εκείνης της αναμέτρησης εμφανίστηκε ο καλύτερος ΠΑΟΚ όλου του πρώτου γύρου. Και μόνο αυτό είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς το πόσο τον «τρώει» το τελικό αποτέλεσμα εκείνης της αναμέτρησης. Στον πρώτο προημιτελικό ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ δεν πληρώνει τα όσα δεν του βγήκαν στο πρώτο μέρος και στο δεύτερο μέρος, όλα αλλάζουν.

ΟΙ 3+2 αλλαγές που αλλάζουν τα πάντα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινά με τους Μπερνάρντ και Κουρμπέλη να έχουν αντικατασταθεί. Δεν ξέρω τι θα γινόταν ένας έλειπε μόνο ένας από τους δυο. Η ταυτόχρονη απουσίας τους άλλαξε τις ισορροπίες στη μεσαία γραμμή. Ο ΠΑΟΚ ανοίγει το σκορ με τον Μπράντον να μη λαθεύει στο τετ-α-τετ με τον Λοντίγκιν και λίγα λεπτά αργότερα έρχεται η τριπλή παρέμβαση του Λουτσέσκου. Τι έκανε ο Ρουμάνος; Τις αλλαγές που θα έκανε ο καθένας στη θέση του. Και αυτό δεν το λέω για να μειώσω την αξία της κίνησης. Θα μπορούσε να τις κάνει τμηματικά. Εγώ δεν περίμενα να κάνει τριπλή αλλαγή στο 1-0. Στο 0-0 ή σε περίπτωση που ήταν το σκορ στο 0-1, ναι, το περίμενα.  Αυτές οι πέντε αλλαγές έχουν γράψει την ιστορία του πρώτου προημιτελικού. Όσο βγήκαν στον Λουτσέσκου οι τρεις αλλαγές, άλλο τόσο δεν βγήκαν στον Γιοβάνοβιτς οι δυο πρώτες. Γενικά αν το δεις, είναι η πρώτη φορά που κάθε αλλαγή του Γιοβάνοβιτς χειροτέρευε τον Παναθηναϊκό. Θα γίνει και ένα ματς που του Γιοβάνοβιτς δε θα του βγει τίποτα και του Λουτσέσκου όλα…

Καταλάβατε τώρα τη δήλωση για τον Τάισον;

Όταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε πει, μετά το τέλος του αγώνα με τον ΟΦΗ ότι θα ήθελε να έχει τον Τάισον στον πάγκο και πως ο Βραζιλιάνος είναι έτοιμος, το εννοούσε. δεν το είπε για να τον ανεβάσει. Ήξερε τον βαθμό ετοιμότητάς του. Ο Ρουμάνος είχε στα χέρια του εργομετρικά αλλά και αγωνιστικά στοιχεία από τα φιλικά της Ιντερνασιονάλ μέσα στον Ιανουάριο. Και δεν είναι μόνο το γκολ που πετυχαίνει. Ο Τάισον μπήκε στο γήπεδο, σκόραρε ένα λεπτό μετά την είσοδό του και στη συνέχεια λειτουργεί λες και είναι καιρό στην ομάδα. Δίνει οδηγίες στους συμπαίκτες του το πού να σταθούν για να πιέσουν, τους μιλάει, μπαίνει στην ομάδα και συμμετέχει ενεργά. Και αυτό είναι και έργο Λουτσέσκου, που ετοίμασε το έδαφος για τον Τάισον.

Το ματς πρωταθλήματος είναι τεράστιας σημασίας

Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να σκέφτεται τη ρεβάνς. Από το βράδυ της Κυριακής και μετά, μπορεί να τη σκεφτεί. Το ματς πρωταθλήματος είναι τεράστιας σημασίας. Για τον ΠΑΟΚ, για τον Παναθηναϊκό, για την ΑΕΚ, για τον Ολυμπιακό. Για όλη τη σεζόν. Είναι εφάμιλλο του ματς του πρώτου γύρου. Το ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός του πρώτου γύρου έγινε με τον Παναθηναϊκό πρώτο και τον ΠΑΟΚ στο -4 , μετά την ισοπαλία – μαχαιριά με τον ΟΦΗ. Και με εκείνο το ματς αλλάξανε όλα. Αντίστοιχης σημασίας είναι και το ματς της Κυριακής. Ξαναλέω. Όχι μόνο για τις δυο ομάδες, αλλά και για τις υπόλοιπες της κορυφής.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News