ΠΑΟΚ: Άρχισε πάλι ο Λουτσέσκου να λέει για «κλεμμένο πρωτάθλημα και κύπελλο» και τσίμπησαν όλοι;

EUROKINISSI

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έβαλε την κασέτα για τα δυο νταμπλ που έχε κατακτήσει με τον ΠΑΟΚ και το κλεμμένο κύπελλο. Έχετε προσέξει πότε το κάνει ο… μετρ της αναμπουμπούλας; Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Ας συμφωνήσουμε έστω σε κάτι. Ξέρω ότι αν ανοίξουμε το κεφάλαιο που αφορά το πρωτάθλημα του 2018 και το κύπελλο του 2022, άκρη δε θα βγάλουμε. Και επειδή, όταν δυο πλευρές όχι μόνο διαφωνούν αλλά δεν έχουν διάθεση να το κουνήσουν βήμα από τη θέση τους η όποια συζήτηση είναι μάταιη, ας πάμε σε κάτι που συμφωνούμε. Σε τι μπορεί να συμφωνούμε; Στο γεγονός πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου καταφέρνει να πετυχαίνει το στόχο του κάθε, μα κάθε φορά που βάζει την «κασέτα» περί κλεμμένων τίτλων.

Ρίχνει άδεια και… γεμίζουν πάντα

Να δούμε το όλο θέμα από τη δική του πλευρά; Κατά πρώτον, η αναφορά στο παρελθόν δεν γίνεται ποτέ σε άσχετες στιγμές, και δεν γίνεται ποτέ όταν ο ΠΑΟΚ δεν παίρνει θετικά αποτελέσματα. Ο Λουτσέσκου δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ αυτές τις κασέτες, δεν τις έχει βάλει ποτέ να… παίξουν σε στιγμές που ο ΠΑΟΚ κάνει σερί αρνητικών αποτελεσμάτων ή όταν κάνει μια ήττα. Κυρίως αυτές οι δηλώσεις έρχονται σε στιγμές που ο ΠΑΟΚ έχει ανοδική πορεία, και ο σκοπός είναι διπλός. Κατά πρώτον, συνεχίζει να το κάνει όσο η αναπαραγωγή τους γίνεται περισσότερο από τα Μέσα που είναι εκτός Θεσσαλονίκης. Ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα.Και κάθε φορά, κάποιος βρίσκεται και τα γεμίζει. Οι ίδιοι που λένε ότι ο Λουτσέσκου «κούρασε με τις γραφικότητες» ασχολούνται με αυτές, πιάνονται από αυτές. Νομίζω ως όλοι έχουν πλέον καταλάβει πως ο Λουτσέσκου ζει και αναπνέει για τις αναμπουμπούλες, και όταν δεν υπάρχουν, τις δημιουργεί. Μα, αφού, έχει πετύχει πολλές φορές το στόχο του μέσα από τις αναμπουμπούλες…

Η αλυσιδωτή αντίδραση

Και το όλο σκηνικό, έχει και συνέχεια. Ο Λουτσέσκου ρίχνει άδεια, τα… γεμίζει, έρχεται η αντίδραση, το πράγμα φουντώνει και μαζί φουντώνει, ξυπνάει και όλος ο ΠΑΟΚ. Και επαναλαμβάνω. Ο Λουτσέσκου «επικαλείται» το παρελθόν όταν ετοιμάζεται να πάει σε μάχες. Και το κάνει γνωρίζοντας πως αυτό μπορεί να ξυπνήσει, να συσπειρώσει και τον αντίπαλο. Για παράδειγμα, οι τελευταίες αναφορές που είχαν μέσα και τον τελικό του 2022 δεν ήταν πριν από το πρώτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, αλλά πριν από τα δυο διαδοχικά παιχνίδια του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Και, πως γίνεται να τον λένε γραφικό, αλλά να ασχολούνται όλοι μαζί του; Συνήθως, με τους γραφικούς, δεν ασχολείσαι, δεν αναπαράγεις τα όσα λένε ή κάνουν. Ο Λουτσέσκου σέρνει έναν χορό για τον οποίο όλοι λένε «κοίτα να δεις, πάλι τα ίδια κάνει» και οι ίδιοι… χορεύουν.

Όσα είπε για τον ΠΑΟΚ στη Ρουμανία

Και, μέσα σε όλα, ήρθε και μια δήλωση που έκανε ο Λουτσέσκου στη Ρουμανία, σε ερώτηση για το αν  μπορεί να συγκριθεί το πάθος των φίλων της Ραπίντ με αυτό των φίλων του ΠΑΟΚ: «Δεν υπάρχει σύγκριση με όλο το σεβασμό. Για να καταλάβετε τι σημαίνει ΠΑΟΚ θα πρέπει να το ζήσετε. Ο ΠΑΟΚ είναι κάτι ξεχωριστό. Είναι στη Βόρεια Ελλάδα που αποτελεί το αντίπαλο δέος της Αθήνας. Ο ΠΑΟΚ είναι ο εκφραστής της αντίστασης αυτής. Είναι κάτι σαν τη Νάπολι στην Ιταλία. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Το πάθος ξεχειλίζει όχι μόνο σε πατεράδες και γιους, αλλά σε ολόκληρες γενιές οικογενειών! Όταν πάμε στο γήπεδο όλοι είναι παθιασμένοι. Ηλικιωμένοι, ζευγάρια, νέοι, άνθρωποι με δύο παιδιά στην αγκαλιά, περιμένουν το λεωφορείο να μας χαιρετήσουν. Μας ακολουθούν όπου και αν παίζουμε. Με λεωφορεία, αεροπλάνα. Δεν μπορεί λοιπόν να συγκριθεί με τίποτα. Η ενέργεια που απελευθερώνεται είναι απίστευτη. Βέβαια, σε στιγμές δυσκολίας όλο αυτό μπορεί να μετατραπεί σε μια τεράστια πίεση. Κάποιες φορές είναι δύσκολο να το διαχειριστείς».

Ο Λουτσέσκου, όσο βρίσκεται στον ΠΑΟΚ, έχει αυτόκλητα το ρόλο του υπουργού εξωτερικής πολιτικής με όλες τις δηλώσεις που κάνει. Ένας άνθρωπος που βρέθηκε από σπόντα στον ΠΑΟΚ, που μια μέρα σηκώθηκε και έφυγε από τον ΠΑΟΚ. Και αυτό, είναι πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ. Η εξωτερική πολιτική ενός συλλόγου θα πρέπει να διέπεται από συγκεκριμένες σταθερές και να εκφράζεται από όλο τον οργανισμό. Και τα τελευταία χρόνια, ο Λουτσέσκου έχει μείνει να την χαράζει και να την ακολουθεί μόνος του.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News