ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου ψάχνει μια ακόμα ηχηρή «δήλωση»

EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο πρώτο μεγάλο ματς μετά την θριαμβευτική «τριλογία» απέναντι στον Παναθηναϊκό και ο Λουτσέσκου θέλει μια ακόμα ηχηρή «δήλωση». Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Η αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό έρχεται να σημάνει την είσοδο στο τελευταίο τρίτο του πρωταθλήματος. Τόσο στο τέλος της 10ης αγωνιστικής όσο και στον τέλος της 20ης αγωνιστικής, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός είναι κάτω από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. ΑΕΚ και Παναθηναϊκό αν προτιμάτε, για να το πάμε και βαθμολογικά.

Ο Δικέφαλος του Βορρά τελείωσε τα πρώτα 10 ματς του πρωταθλήματος έχοντας πετύχει 11 γκολ και στα επόμενα 10 πέτυχε 21. Ο Ολυμπιακός αντίστοιχα είχε 16 γκολ στα πρώτα 10 ματς και στα επόμενα 10 πέτυχε 19. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός βελτιώθηκαν από την 11η ως την 20η αγωνιστική αλλά δεν άλλαξαν θέση στη βαθμολογία. Αυτό που άλλαξε ήταν η απόστασή τους από την κορυφή. Αμφότεροι ήταν κάποια στιγμή στο -12 και στο -13 και τώρα είναι στο -5. Καταλαβαίνει κανείς πως απώλεια βαθμών στο ντέρμπι θα είναι ένα σημαντικό βήμα πίσω πάνω που κάλυψαν αρκετό έδαφος.

Ομάδα συνόλου – Ομάδα ατόμων

Θεωρώ πως η αναμέτρηση ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό είναι μια αναμέτρηση ανάμεσα σε μια ομάδα συνόλου όπως είναι ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου και σε μια ομάδα ατόμων που προσπαθεί να δέσει, όπως είναι ο Ολυμπιακός του Μίτσελ. Όσο πιο πολύ καιρό περνάει ένας προπονητής σε μια ομάδα, τόσο περισσότερο η ομάδα του αντικατοπτρίζει. Και αυτή τη στιγμή, ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα Λουτσέσκου και ο Ολυμπιακός είναι ομάδα Μίτσελ.’Όπως ο Ολυμπιακός έχει παίκτες που θα μπορούσαν να ανεβάσουν τον ΠΑΟΚ, έτσι ο ΠΑΟΚ έχει προπονητή που θα μπορούσε να ανεβάσει τον Ολυμπιακό. Αυτό πιστεύω.

Τα δυο ατού του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ είναι καλά εσωτερικά. Και ταυτόχρονα είναι και προσγειωμένος. Και αυτός είναι ο συνδυασμός που χρειάζεται για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Το ματς της Τούμπας είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό του «Καραϊσκάκης». Με μια πρόχειρη ματιά στις αρχικές 11άδας των δυο ομάδων στο μεταξύ τους παιχνίδι, η κάθε ομάδα θα έχει από πέντε αλλαγές. Ουσιαστικά μόνο οι 12 από τους 22 θα είναι οι ίδιοι.

Κάνουν τη χάρη στον Λουτσέσκου

«Δε θα σχολιάσεις αυτά που λέει ο Λουτσέσκου;». «Τι είπε πάλι ο δικός σας ρε; Επίτηδες το κάνει;» Αυτά είναι  δυο από τα μηνύματα που βλέπω συχνά κάθε φορά που ο Ραζβάν Λουτσέσκου κάνει παιχνίδι εκτός γηπέδου. Διότι παιχνίδι κάνει. Και το ευχαριστιέται. Όχι το παιχνίδι. Αλλά τις αντιδράσεις. Ξανά και ξανά. Λένε πως «ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει». Γιατί, λοιπόν, να αλλάξει μια πετυχημένη τακτική; Όλα όσα λέει, αποτελούν μέρος της τακτικής του. Προσωπικά πιστεύω πως δε θα αρέσει καθόλου στον Λουτσέσκου η μέρα που κανείς δε θα ασχοληθεί με τις δηλώσεις του. Αλλά πάντα όλοι του κάνουν τη χάρη και ασχολούνται. Και μέσα του λέει «καλά πήγε αυτό». Η ουσία είναι πάντως πως ο Λουτσέσκου άρχισε τις δηλώσεις μετά την ηχηρή «δήλωση» στο γήπεδο, στα ματς με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News