ΠΑΟΚ: Η πρώτη φορά που ο Λουτσέσκου δεν έγινε ασπίδα στους παίκτες του

EUROKINISSI

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θύμισε… Πεπ Γκουαρντιόλα στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα. Ο Ισπανός τεχνικός το είχε πει διαφορετικά και ο Λουτσέσκου είπε κάτι παρόμοιο. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Λοιπόν, μπαίνω κατευθείαν στο «ψητό» διότι βλέπω το «ρε Τσακαλέα, πόσα θες να μας τρελάνεις που μου βάζεις τον Λουτσέσκου και τον Γκουαρντιόλα στην ίδια πρόταση, άσε μας να χαρείς». Μια από τις ατάκες του Πεπ Γκυαρντιόλα είναι το «εγώ είμαι υπεύθυνος στο να μάθω στους ποδοσφαιριστές μου το πώς να φέρνουν τη μπάλα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και στη μεγάλη περιοχή και εκείνοι είναι υπεύθυνοι στο να τελειώνουν τις φάσεις». Αυτή η ατάκα μου ήρθε στο μυαλό όταν ο Λουτσέσκου αναφέρθηκε στο εγωισμό των ποδοσφαιριστών του και μίλησε για «έλλειψη ωριμότητας».

Ο Λουτσέσκου «κλείδωσε» τους παίκτες – κλειδιά του Ολυμπιακού

Και η αλήθεια είναι πως σχεδόν όλα όσα έκανε ο Λουτσέσκου σε τακτικό επίπεδο, του βγήκαν. Προτίμησε τον Ντάντας αντί του Σβαμπ και αυτό του βγήκε. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε πρόβλημα στο κέντρο. Έχω σε μεγάλη εκτίμηση το ποδοσφαιρικό μυαλό και τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τη μπάλα ο Ινμπέομ και ο Κορεάτης δεν άφηνε στην Τούμπα. Ο Χάμες είναι παίκτης που δεν θέλει και πολύ για να σου την «κάνει». Μια φορά βρήκε λόγο χώρο, και το «μπουμπούνισε» στο δοκάρι. Αλλά και αυτός δεν βρήκε πολλούς χώρους δράσης. Εκείνος που εγκλωβίστηκε ήταν ο Ροντινέι. Κάθε, μα κάθε φορά που έπαιρνε μπάλα και σήκωνε κεφάλι έβλεπε μπροστά του τον Ζίβκοβιτς. Αν μέσα σε όλα αυτά βάλετε την κακή εικόνα του Μπίελ, μια ακόμα χαμηλή πτήση του Μασούρα και έναν Μπακαμπού στα χαμένα, τότε καταλαβαίνετε για ποιο λόγο ο Ολυμπιακός έμεινε στο μηδέν.

Αυτό είναι το «αλλά» που θύμωσε τον Λουτσέσκου

Ο Λουτσέσκου δεν είχε μόνο ένα πλάνο εξουδετέρωσης των ατού του Ολυμπιακού. Είχε και πλάνο για να απειλήσει. Και από φάσεις σε ροή αγώνα και από στατικές φάσεις. Ο ΠΑΟΚ είχε πολλές τελικές για ντέρμπι. Είχε όμως καλές τελικές; Όταν λέω καλές, εννοώ σε ποιότητα εκτέλεσης από τους ποδοσφαιριστές που τις έκαναν. Όχι, δεν είχε. Αυτό του έλειψε. Έτσι όπως ήταν το ματς, μια ποιοτική τελική θα του έφτανε. Όχι δυο. Μια. Και αυτό θύμωσε το Λουτσέσκου και τον έκανε να τα βάλει δημοσίως με τους παίκτες του. Γι αυτό και ο Λουτσέσκου δεν έγινε, αυτή τη φορά, ασπίδα στους παίκτες. Διότι έτσι όπως το διάβασε εκείνος το ματς, νιώθει ότι έδωσε στους παίκτες του «λυσάρι» για το πώς να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό και εκείνοι έφυγαν από το ματς με άδεια χέρια.

Από τον ΠΑΟΚ δεν περισσεύει κανείς

Το έχω ξαναγράψει αυτό. Με το βάθος πάγκου που έχουν ΑΕΚ και Ολυμπιακός, από τον ΠΑΟΚ δεν περισσεύει κανείς. Έτσι όπως είναι τώρα η κατάσταση, λίγο από ΠΑΟΚ να «νιώθεις», ξέρεις την 11άδα και τις 5 αλλαγές. Μα, αυτοί είναι. Όσο λείπουν ο Κούρτιτς, ο Καντουρί ο Τάισον και τρία ακραία μπακ, ο Λουτσέσκου θα έχει… πλύνε  – βάλε τον Μπίσεσβαρ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News