ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου παρουσίασε στο γήπεδο 11 πιστούς στρατιώτες του πλάνου του

EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ πήρε ένα ακόμα ντέρμπι, και θα πάει στα πλέι οφ έχοντας νικήσει από μια φορά Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Άρη. Κι εκεί; Όσο αντέξει. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Ο ΠΑΟΚ προερχόταν από μια πολύ δύσκολη εβδομάδα. Η ισοπαλία στην Τρίπολη ήταν ένα πολύ σκληρό μάθημα, που έφερε πολλές εσωτερικές αναταράξεις. Και σα να μην έφταναν όλα, ήρθε και η αποκάλυψη για το πεντακάθαρο οφ σάιντ, μια απόφαση που συνιστά αλλοίωση αποτελέσματος στον μεγαλύτερο βαθμό της, καθώς μιλάμε για την τελευταία φάση του αγώνα, για φάση που έγινε στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων. Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε την ΑΕΚ μην έχοντας το παραμικρό περιθώριο για αρνητικό αποτέλεσμα. Και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τον ΠΑΟΚ νικητή με καθαρό σκορ. Ακόμα και όσοι έβλεπαν τον ΠΑΟΚ νικητή στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ, μιλούσαν για Goal/Goal. «Ένα, θα φάει…»

Οι τελικές της ΑΕΚ και η ουσία τους

Μιας και βρισκόμαστε στην εποχή που τα xGoals έχουν μπει στη ζωή μας σε βαθμό που καταγράφονται τόσο από τις στοιχηματικές εταιρίες όσο και από τις περισσότερες εφαρμογές που έχουν αποτελέσματα αγώνων, ας κάνουμε ένα μικρό κόπο να «στύψουμε» αυτό το 16-4 που έχει η ΑΕΚ σε ποσότητα τελικών έναντι τον ΠΑΟΚ. Ναι, η Ένωση έχει τετραπλάσιες τελικές από τους «ασπρόμαυρους». Το xGoals της ΑΕΚ είναι στ0 0,8. Με 16 τελικές και δεν έφταναν για να «μετρήσουν» για ένα γκολ. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του είχε τέσσερις τελικές που «άξιζαν» για μισό γκολ.

Μια ομάδα ταγμένη στο πλάνο του προπονητή

Αυτό που έδωσε στον ΠΑΟΚ τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ ήταν το γεγονός πως στο γήπεδο παρουσιαστήκαν έντεκα στρατιώτες του πλάνου του Λουτσέσκου. Έντεκα ποδοσφαιριστές που ήταν ταγμένοι στο πλάνο του προπονητή. Ενός προπονητής που έδειξε να είναι διαβασμένος και δεν άφησε την ΑΕΚ να κάνει τίποτα το απρόβλεπτο. Ναι, ο Άμραμπατ έπαιρνε συνεχώς τη μπάλα και έψαχνε τρόπο να δημιουργήσει ρήγματα, αλλά τις περισσότερες φορές είχε μπροστά του τον εξτρέμ του ΠΑΟΚ, και πίσω από αυτόν περίμενε ο ακραίος μπακ. Ο Λιβάι Γκαρσία  είναι ένας δαίμονας που δεν κόβεται. Και τέτοιους παίκτες τους αντιμετωπίζεις με έναν τρόπο. Περιορίζεις την τροφοδοσία τους.

Ένας αήττητος γύρος με τρεις νίκες σε τέσσερα ντέρμπι

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε ένα γύρο αήττητος.  Και σε αυτό τον γύρο επικράτησε του Παναθηναϊκού, του Άρη, της ΑΕΚ και ήρθε ισόπαλος με τον Ολυμπιακό.  Και όλα αυτά στον προθάλαμο των πλέι οφ. Όλα αυτά δεν αναιρούν ούτε κρύβουν τα μειονεκτήματα του ΠΑΟΚ έναντι του αντιπάλου του. Ξέρετε τι δείχνουν; Τον μεγάλο αγώνα που κάνει ο Ραζβάν Λουτσέσκου για να μπορέσει να κρύψει τα μειονεκτήματα του ΠΑΟΚ. Έχει μάθει να ζει με αυτά, να τα αντιμετωπίζει. Η διαφορά ΠΑΟΚ και ΑΕΚ φέτος φάνηκε στις αλλαγές. Στο 60′ με το σκορ στο 1-0, οι ΑΕΚτσήδες έλεγαν «τι περιμένεις ρε Αλμέιδα να ρίξεις μέσα Γκατσίνοβιτς και Ελίασον; Και μετά ρίξε Φαν Βέερτ». Οι ΠΑΟΚτσήδες, ξέρετε τι έλεγαν; «Κράτα Ραζβάζν, βάλε κάποια στιγμή Σβαμπ, μετά ρίξε και τον Τάισον και τέλος».

Θα το πάει μέχρι εκεί που δεν πάει

Με την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος να φτάνει στο τέλος της, και τα ντέρμπι για τον ΠΑΟΚ να έχουν τελειώσει, είμαι πλέον πεπεισμένος πως ο Λουτσέσκου θα πάει τον ΠΑΟΚ μέχρι εκεί που δεν πάει. Πείτε τον γραφικό, πείτε ότι χωρίζει την Ελλάδα στα δυο, πείτε τον προκλητικό. Στις δικές μου συζητήσεις, όλο και αυξάνονται αυτοί που ξεκινούν την αναφορά τους στον προπονητή του ΠΑΟΚ με το «εγώ, Τσακ, δεν τον πάω μια, να ξέρεις, αλλά…».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News