ΠΑΟΚ: Ο Τζίμας που χαλάει τις ισορροπίες του Λουτσέσκου και η αποδόμηση του VAR

EUROKINISSI

Σε ματς που θα κρινόταν στο μισό – μηδέν, ο ΠΑΟΚ είχε δυο μεγάλες ευκαιρίες, ένα δοκάρι και ξάνα ένας έλεγχος στο VAR που δεν έγινε. Ο Λουτσέσκου συνεχίζει και μιλάει, για όλα. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Ο ΠΑΟΚ, για μια ακόμα φορά έκανε το βήμα πίσω μετά από τα βήματα μπροστά. Όμως είναι η δεύτερη φορά που το πίσω βήμα γίνεται με μη έλεγχο φάσης από το VAR. Τη μια φορά μιλάμε για την τελευταία φάση του αγώνα, και τώρα για φάση για πέναλτι που καταγράφεται σε ματς που τελειώνει χωρίς σκορ.

Μπορούμε, όλοι μας, να μιλάμε για αρκετή ώρα για τη διαιτησία. Προσωπικά, δε την μπορώ αυτή την κουβέντα και ας κατηγορηθώ. Θα μείνω μόνο σε αυτό. Αφού καταφέραμε να φτάσουμε στην αποδόμηση του VAR, δεν μας μένει κάτι άλλο. Θα γυρίσω όμως στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, όσο και αν αυτό επηρεάζεται από διαιτητικές αποφάσεις.

Η εξάρτηση από τον Ολιβέιρα

Ο Νέλσον Ολιβέιρα δεν είναι γκολτζής. Αν ένας επιθετικός έχει να κάνει δέκα δουλειές μέσα σε ένα ματς, η μια είναι το γκολ και οι εννιά αφορούν το τακτικό κομμάτι. Ο Πορτογάλος δεν είναι τόσο αξιόπιστος στο γκολ αλλά τις υπόλοιπες εννιά δουλειές τις κάνει. Και αυτό το πρόβλημα αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ για Γιάννινα.

Έλειψε ο Ολιβείρα, και το κακό για τον ΠΑΟΚ ήταν μεγαλύτερο από όσο πολλοί σκεφτόταν. Και αυτό διότι μαζί με τον Ολιβέιρα, έλειπαν οι εννιά δουλειές που κάνει, με τον Μπράντον να μην κάνει τις μισές. Ο ΠΑΟΚ έδειξε να είναι εξαρτημένος από τον Ολιβέιρα, και αυτό δεν θα άλλαζε αν δινόταν το πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο ή αν έμπαινε το δοκάρι του Μπίσεσβαρ.

Ο Τζίμας πιέζει τον Λουτσέσκου

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Λουτσέσκου αποκάλυψε πως ο Μπράντον αγωνίστηκε έχοντας απουσιάσει από την προπόνηση του Σαββάτου λόγω ασθένειας. Και η πρώτη σκέψη που μπορεί να κάνει κάποιος είναι το «γιατί δεν έβαλε τον Τζίμα στο ματς εξ’ αρχής». Ο Λουτσέσκου προτίμησε τον άρρωστο Μπράντον από τον Τζίμα, για βασική επιλογή, προφανώς διότι ο Μπράντον ξέρει την τακτική της ομάδας. Το καταλαβαίνω.

Ο Τζίμας μπαίνει και αμέσως δείχνει πράγματα. Μπαίνει φουριόζος αλλά όχι χαμένος στη φούρια του. Και η πρώτη σκέψη που μου ήρθε, που φυσικά και την κάνω εκ του αποτελέσματος και με την άνεση που δεν είμαι ο προπονητής και δεν κρίνομαι εγώ, είναι το «προτιμώ να έρθει 0-0 και να έχει παίξει 20 λεπτά ο Τζίμας, παρά να μπει στο 80’». Ναι, το ξέρω, εύκολη σκέψη, ειδικά μιλώντας εκ τους αποτελέσματος. Ο Λουτσέσκου έχει να διαχειριστεί και αυτό. Το «βάλε τον Τζίμα και ας μην κερδίσουμε» που εύκολα το λέω και εγώ και άλλοι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News