ΠΑΟΚ: Μια φουρνιά χωρίς τατουάζ και σταριλίκι

EUROKINISSI

Κοτάρσκι, Κουλιεράκης, Ντάντας, Κωνσταντέλιας και τελευταίος ο Τζίμας. Πέντε παίκτες κάτω των 23 ετών που όλοι φοβούνται μη και «καβαλήσουν το καλάμι» εκτός από τον ΠΑΟΚ. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας

Αν κάνετε μια βόλτα στις αναρτήσεις της σελίδας του site στο facebook, ένα από τα πρώτα σχόλια κάθε φορά που ανεβαίνει ένα κείμενο που αφορά – κατά κύριο λόγο –  Γιάννη Κωνσταντέλια και τον Κώστα Κουλιεράκη, είναι δεδομένο ότι θα βρείτε κάποιον να «μαλώνει» τον αρθρογράφο.

«Ναι, μπράβο, γραψ’ τε κι’ άλλα για το παιδί, αποθεώστε τον ενώ δεν έχει κάνει τίποτα, και μετά αν ψωνιστεί θα λέτε ότι «πήραν τα μυαλά του αέρα» εν΄’ω εσείς γεμίζετε τα μυαλά τους με αέρα, που τους λιβανίζετε νύχτα – μέρα».

Και όχι μόνο ένα σχόλιο. Πολλά, με το ίδιο νόημα. Παρόμοια, αλλά πολύ πιο υποτονικά, έγιναν στο ξεκίνημα της χρονιάς, και ερχόταν κάτω από τα κείμενα για τον Ντομινίκ Κοτάρσκι και τον Τιάγκο Ντάντας. Βλέπετε, αυτοί είναι ξένοι, δεν μας πειράζει να αποθεώνονται. Και τώρα, επιστρέφουμε στα ίδια σχόλια αναφορικά με τον Στέφανο Τζίμα.

Ο ΠΑΟΚ ξέρει καλά τι παιδιά έχει

Στο ξεκίνημα της σεζόν, οι Ντομινίκ Κοτάρσκι και Τιάγκο Ντάντας ήρθαν για να πάρουν φανέλα βασικού. Αμφότεροι γεννημένοι το 2000. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο Κώστας Κουλιεράκης και λίγο πριν το τέλος του πρώτου γύρου, «ήρθε» και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας. Αμφότεροι γεννημένοι το 2003.  Και στην ουρά, ο Στέφανος Τζίμας, γεννημένος το 2006. Ο ΠΑΟΚ ξέρει καλά και τα παιδιά που έχει αλλά και τα παιδιά που ήρθαν το περασμένο καλοκαίρι.

Στο κάτω κάτω της γραφής, τους βλέπουμε όλοι. Ούτε υποψία σνομπισμού, ούτε… πήραν ψηλά τον αμανέ. Πολλοί τα βάζουν με τα τατουάζ και τις λεπτομέρειες στα κουρέματα. Ούτε αυτά έχουνε. Κοτάρσκι, Κουλιεράκης και Τζίμας είναι κουρεμένοι λες και την επόμενη μέρα θα παρουσιαστούν.

Κάποια από αυτά τα παιδιά θα μπορούσαν να είχαν «ψηλώσει». Να την είχαν δει λίγο. Όταν ετοιμάζεσαι ως ομάδα να επενδύσεις πάνω σε έναν ποδοσφαιριστή, τα μετράς όλα. Μα όλα. Και αναλόγως προετοιμάζεσαι να διαχειριστείς και τον χαρακτήρα. Για τον ΠΑΟΚ, για τον κάθε ΠΑΟΚ, η διαδικασία ανάδειξης ποδοσφαιριστών περιλαμβάνει και αυτόν τον τομέα.

Και, για να σας προλάβω. Δεν έχω τίποτα ούτε με τα τατουάζ ούτε με τα κουρέματα με τις φράντζες και τις βαθιές χωρίστρες. Μπορείς να «ψωνιστείς» και χωρίς να τα έχεις, όπως μπορεί να τα έχεις και να μην είσαι κανέναν «καβαλημένος». Αναφέρομαι σε αυτά διότι πολλοί τα θεωρούν κομμάτι του… «starter pack» αυτού του είδους της συμπεριφοράς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News