ΠΑΟΚ: Το γκολ που λαχταρούσε όλη η Τούμπα

EUROKINISSI

Ο Στέφανος Τζίμας μπήκε στο ματς με τον Ιωνικό με στόχο να σκοράρει και το πέτυχε όχι επειδή του χαρίστηκαν αλλά επειδή το άξιζε. Και έβαλε γκολ που δεν έχουν βάλει οι φορ του. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας

Για τον ΠΑΟΚ, τ ματς με τον Ιωνικό είναι από αυτά που κερδίζεις λίγα και χάνεις πολλά. Από τα ματς που αν τα κερδίζεις όπως τώρα με 6-0, οι περισσότεροι θα πουν «έλα, εντάξει, με ομάδα που πάει για παραμονή έπαιζε…», και αν αφήσεις βαθμούς θα γίνουν λαϊκά δικαστήρια. Μια ομάδα από την οποία ο ΠΑΟΚ φέτος έβαλε στο σακούλι του έξι βαθμούς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, πέντε περισσότερους από πέρυσι. Ναι, αυτό ακριβώς. Πέρυσι ο ΠΑΟΚ στα ματς με τον Ιωνικός πήρε ένα βαθμό, και φέτος έξι.

Η διαφορά του στόχου από τον αυτοσκοπό

Ο Στέφανος Τζίμας μπήεκ στην αναμέτρηση με στόχο να σκοράρει. Ξεκάθαρα. Το ήθελε, το έψαξε, το βρήκε. Και μπήκε, επαναλαμβάνω, με στόχο να σκοράρει. Όχι με αυτοσκοπό. Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στα δυο, που θα την καταλάβει κανείς όταν δει ξανά το ματς από τη στιγμή που μπήκε ο Τζίμας.

Ο 17χρονος μπήκε με όρεξη, με ορμή, με κέφι, με διάθεση, σε ένα ματς που ήταν στο 5-0 και με τον ΠΑΟΚ με παίκτη παραπάνω. Και ο Ιωνικός δεν έπαιζε με διάθεση «ας φάω κι άλλο». Ήθελε να μαζευτεί διότι με πέντε γκολ ως το 53′, το σκορ δεν είναι δύσκολο να ξεφύγει περισσότερο.

Ο Τζίμας μπήκε στο ματς και δεν έκανε ούτε μισή περιττή ενέργεια. Ούτε μισή ενέργεια τραβηγμένη από τα μαλλιά. Ούτε μισή περιττή ενέργεια. Δεν μπήκε στο ματς για να φανεί, μπήκε στο ματς για να δείξει ότι είναι μέρος του συνόλου. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος του ΠΑΟΚ στο ματς.

Διότι έτσι μπήκε και ο Κωνσταντέλιας. Ο ΠΑΟΚ ανεβάζει παιδιά στους «μεγάλους» που έχουν στόχο να δείξουν πράγματα. Όχι αυτοσκοπό. Στόχο. Διότι ξέρουν καλά πως ένα ματς μπορούν να κάνουν όλοι. Δεύτερο και τρίτο θα κάνουν όσοι δείχνουν ότι σέβονται και παίζουν για το σύνολο του οποίου θέλουν να γίνουν κομμάτι.

Η Τούμπα ξέρει τι (να) περιμένει

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει σιγά – σιγά τα δικά του παιδιά στην Τούμπα. Μια Τούμπα που έχει μάθει τι να περιμένει. Μια Τούμπα που έχει βάλει τον πήχη ψηλά ακόμα και στο κομμάτι του να αντιλαμβάνεται το ποια παιδιά θα μπουν να παίξουν για την πάρτι τους και ποια για το σύνολο. Ο ΠΑΟΚ έχει παρουσιάσει και στο παρελθόν ταλέντα. Όμως το να παρουσιάζεις ταλέντα για να σε βοηθήσουν να ζήσεις και να παρουσιάζεις ταλέντα για να σε βοηθήσουν να πάρεις πρωτάθλημα, έχει μεγάλη διαφορά. Και έχει διαφορά και στην αντιμετώπιση του κόσμου. Η Τούμπα περιμένει να δει παίκτες που θα νιώσουν μέλη της ομάδας. Όπως ο ΠΑΟΚ έπαθε και έμαθε, το ίδιο ισχύει και για την κερκίδα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News