ΠΑΟΚ: Η ομάδα του Λουτσέσκου μιλάει περισσότερο και από εκείνον

EUROKINISSI

Δυο άνετες νίκες με οκτώ διαφορετικούς σκόρερ με τον ΠΑΟΚ να βγάζει αυτοματισμούς και τον Λουτσέσκου να βγάζει αφρούς με αυτά που δεν βλέπει (από) το VAR. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας

Ο μετρ των διπλών αναμετρήσεων ετοιμάζεται να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στον τέταρτο τελικό σε ισάριθμες σεζόν στις οποίες βρίσκεται στον πάγκο του. Με τον Ραζβάν Λουτσέσκου σε διπλά παιχνίδια δεν μπλέκεις. Με τον ΠΑΟΚ, δεν τον έχει αποκλείσει καμία ομάδα στο κύπελλο σε διπλά παιχνίδια. Με την Ξάνθη; Αποκλείστηκε μόνο μια φορά σε διπλά παιχνίδια. Από ποια ομάδα; Από τον ΠΑΟΚ!

Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε ένα πακέτο παιχνιδιών τα οποία θεωρητικά ήταν εύκολα. Είναι από αυτά τα ματς που ο μόνος τρόπος να τα θυμάσαι είναι είτε να σου «στραβώσουν» είτε να βάλεις πολλά γκολ. Και ο ΠΑΟΚ θα τα θυμάται επειδή στις αναμετρήσεις με τον Ιωνικό (εντός) και τη Λαμία (εκτός), δυο εκ των ουραγών της βαθμολογίας, πέτυχε συνολικά έντεκα γκολ με οκτώ διαφορετικούς σκόρερ. Έντεκα γκολ που άλλα είχαν σφραγίδα ποδοσφαιριστών, όπως τα δυο ψηλοκρεμαστά από Ζίβκοβιτς και Αουγκούστο, και άλλα που είχαν τη σφραγίδα της δουλειάς του Λουτσέσκου.

Βγάζει αυτοματισμούς που τους… απογειώνει ο Κωνσταντέλιας

Αν σου αρέσει το ποδόσφαιρο, χαίρεσαι να βλέπεις τον Γιάννη Κωνσταντέλια. Ο Γιόχαν Κρόφι είχε πει πως «Το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό, το να παίζεις απλό ποδόσφαιρο είναι το πιο δύσκολο πράγμα». Βλέποντας τον Κωνσταντέλια να παίζει μπάλα, συνειδητοποιείς πως αυτά που σε εκπλήσσουν στο παιχνίδι του, είναι αυτά που δεν μαθαίνονται. Είναι αυτά που απλά «τα έχεις». Τον βλέπεις να παίζει και αντιλαμβάνεσαι πως όλα αυτά τα φαντεζί είναι για εκείνον η ποδοσφαιρική του καθημερινότητα.

Και όλα αυτά, σε μια ομάδα που δείχνει δουλεμένη, που έχει αυτοματισμούς, που έχει ταυτότητα, έρχονται και δένουν.  Ο Κωνσταντέλιας είναι από τους ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να κρύψουν τις αδυναμίες μιας ομάδα αλλά μπορούν να δώσουν μεγάλη ώθηση σε μια καλοδουλεμένη μηχανή.

Ο Λουτσέσκου δεν σταματά να μιλάει διότι δεν σταματάνε τα λάθη

Και λίγη ώρα μετά το ματς ακούω κάποιον να λέει «ο Λουτσέσκου έκλεψε και πάλι την παράσταση με αυτά που είπε και που έκανε». Ωπα, μισό λεπτό. Οι χειριστές του VAR συνεχίζουν να πετάνε αετό, αλλά Λουτσέσκου κλέβει την παράσταση με αυτά που λέει; Υπάρχουν αυτοί που όταν μιλάει κάποιος, ασχολούνται με το τι λέει, και εκείνοι που ασχολούνται με το ποιος τα λέει. Και στην περίπτωση του Λουτσέσκου, υπάρχουν πολλοί που ασχολούνται μόνο και μόνο επειδή τα λέει ο Λουτσέσκου. Όταν σταματήσουν τα λάθη από το VAR θα σταματήσει και ο Λουτσέσκου. Νομίζετε έχει όρεξη να το κάνει όλο αυτό; Νομίζετε ότι έχει κανένα βίτσιο; Αν το νομίζετε, κάνετε λάθος.

Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου «μιλάει» μέσα στο γήπεδο και «μιλάει» περισσότερο από ότι ο Λουτσέσκου πριν και μετά τα ματς. Απλά, αναλόγως το ποιον σκοπό εξυπηρετεί ο καθένας, τονίζει αυτό που θέλει.

Ο Λουτσέσκου είναι ο πιο πετυχημένης προπονητής στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Και στα χρόνια που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ, είναι η φωνή της ομάδας. Έχει επωμιστεί ακόμα και το κομμάτι της επικοινωνίας. Κακώς, αλλά το κάνει και αυτό. Και το κάνει με τρόπο πετυχημένο. Αν δεν ήταν πετυχημένος ο τρόπος του, θα είχε γίνει αλλαγή σκυτάλης.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News