ΠΑΟΚ: Η καψούρα του Σαββίδη για τον Κωνσταντέλια θα του βγει σε καλό

EUROKINISSI

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έχει εξελιχθεί σε μεγάλη «καψούρα» του Ιβάν Σαββίδη, με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ να έχει εκπονήσει πλάνο που ίσως να είναι δύσκολο να υλοποιηθεί. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας ετοιμάζεται να μπει και στην «ζωή» του Γκουστάβο Πογιέτ, κάτι που θα ανοίξει ένα ακόμα μεγαλύτερο παράθυρο προβολής του 20χρονου μεσοεπιθετικού του ΠΑΟΚ. Ο Βολιώτης μεσοεπιθετικός έκανε την εμφάνισή του στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, στην τελευταία ήττα του «Δικεφάλου του Βορρά» και έκτοτε είναι μέλος μιας ομάδας που μετρά 22 αναμετρήσεις χωρίς ήττα σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει πάθει πλάκα με τον 20χρονο, με τον οποίο έχει «χτίσει», σε αυτό το πεντάμηνο, μια ιδιαίτερη σχέση. Ο πρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ έχει πάρει μια σημαντική απόφαση, την οποία μένει να φανεί αν θα είναι μπορέσει να την υλοποιήσει. Και είναι από αυτές τις αποφάσεις που ναι μεν είναι στο χέρι του, αλλά…

Η ατάκα του Ιβάν στον «Ντέλια»

Μπορεί ο Κωνσταντέλιας να είναι από «νεότερους» ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, όχι σε ηλικία αλλά σε ενεργό χρόνο στην πρώτη ομάδα (και εννοούμε συμμετοχές) αλλά αν μετρηθούν τα τετ-α-τετ που έχει μετρήσει με τον Ιβάν Σαββίδη – μέσω skype – θα βρεθεί πολύ ψηλά στη λίστα, αν και στο ρόστερ υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μετρούν πολλά περισσότερα χρόνια.

«Θέλω πρώτα να γράψεις με χρυσά γράμματα το όνομά του εδώ και μετά να φύγεις…» Αυτή είναι μια ατάκα την οποία ο Ιβάν Σαββίδης έχει προλάβει να την πει πολλές φορές στην Γιάννη Κωνσταντέλια. Ο Βολιώτης έχει εξελιχθεί σε «πουλέν» του μεγαλομετόχου, και κανείς δεν μπορεί να αδικήσει τον Σαββίδη με τα όσα έχει προλάβει να δείξει ο «Ντέλιας» στο διάστημα που είναι ενεργός με την πρώτη ομάδα.

Η υλοποίηση της απόφασης

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει αποφασίσει να μην παραχωρήσει τον Γιάννη Κωνσταντέλια το καλοκαίρι του 2023. Θεωρητικά, ο ΠΑΟΚ έχει «δέσει» τον 20χρονο με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2027, με τις ετήσιες απολαβές του να αγγίζουν τις 570.000 Ευρώ και να αυξάνονται σταδιακά, ενώ υπάρχουν και μπόνους που αφορούν τίτλους και συμμετοχές στην εθνική. Την ίδια στιγμή, δεν υπάρχει ρήτρα. Ο ΠΑΟΚ έχει «δεμένο» τον Κωνσταντέλια, αλλά… Ποιο είναι το «αλλά»; Οι ασπρόμαυροι λένε πως δεν έχουν διάθεση να συζητήσουν πρόταση μικρότερη των 20 εκατομμυρίων Ευρώ. Πρακτικά όμως, πόσο εύκολο είναι να «αντισταθούν» σε μια πρόταση που θα είναι πάνω από τα 15 εκατομμύρια;

Διότι αν έρθει τέτοια πρόταση, θα έρθει αφού πρώτα η ομάδα που θα την καταθέσει, θα έχει και τον παίκτη με το μέρος της. Κανείς δεν πάει να δώσει τέτοιο ποσό πριν μιλήσει με τον ποδοσφαιριστή για τον οποίο τα δίνει.

Έτσι όπως έχουν τα πράγματα, αν ο Ιβάν Σαββίδης δεν μπορέσει να υλοποιήσει την απόφασή του για τον Γιάννη Κωνσταντέλια, για θα είναι για το οικονομικό καλό του ΠΑΟΚ. Όσο για το αγωνιστικό καλό; Αυτό είναι μια άλλη υπόθεση, συζήτηση, ιστορία, που θα αφορά το τάιμινγκ/

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News