ΠΑΟΚ: Τώρα «λούζεται» τις γκέλες του Οκτωβρίου…

EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ έχασε ένα ντέρμπι σε μια κακή του βραδιά και από τους τέσσερις είναι ο μεγάλος χαμένος διότι τις γκέλες που κάνουν στα playoffs Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, εκείνος τις έκανε τον Οκτώβριο. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Τα αποτελέσματα της δεύτερης αγωνιστικής των πλέι οφ έχουν μεγάλο χαμένο τον ΠΑΟΚ. Και λογικό αφού ήταν η μοναδική ομάδα της εξάδας που έχασε. Και έχασε διότι για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι των πλέι οφ έδειξε να είναι ψυχολογικά ανέτοιμος. Πριν από δυο εβδομάδες, στο «Βικελίδης» βρήκε τον τρόπο, μέσα από το παιχνίδι, να πάρει ψυχολογία και να το γυρίσει. Αυτή τη φορά, έχοντας απέναντι του έναν καλύτερο αντίπαλο, δεν μπόρεσε ούτε να βρει τη στιγμή του, αλλά και ούτε να έχει την τύχη με το μέρος του, στη φάση του Ολιβέιρα.

Οι δυο κινήσεις του Λουτσέσκου

Υπάρχει δυο κινήσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου που, βάσει αποτελέσματος,. μοιάζουν κομβικές. Η πρώτη έχει να κάνει με την παρουσία του Στέφαν Σβαμπ στο αρχικό σχήμα. Η λογική λέει πως ο Αυστριακός προτιμήθηκε με βάση την εικόνα του στο «Βικελίδης», εκεί που ο Ντάντας έκανε ένα από τα χειρότερά του παιχνίδια, όντας εξαφανισμένος. Και έρχεται ο Σβαμπ του πρώτου ημιχρόνου με την ΑΕΚ, που… κατάφερε να είναι χειρότερος και από τον Ντάντας στο «Βικελίδης». Θα μου πεις «μπορούσε ο Λουτσέσκου να το προβλέψει αυτό;». Σαφώς και όχι. Όμως η όποια ένστασή μου αφορά το μέχρι τώρα σκεπτικό του Λουτσέσκου που ξεκίνησε σχεδόν σε όλα τα ντέρμπι με τον Ντάντας. Η δεύτερη κίνηση έχει να κάνει με την αντικατάσταση του Κωνσταντέλια. Για αυτήν όμως έχω ένα πρώτο σκεπτικό…

Η απάντηση στο ερώτημα

Το μεσημέρι της Κυριακής, λίγες ώρες πριν το ματς, στο blog μου ενόψει του ντέρμπι Δικεφάλων στην Τούμπα, έγραψα: «Υπάρχει και ο παράγοντας του φόβου της ήττας. Στο υποθετικό σενάριο πως το ματς φτάνει στο 75′ και είναι ισόπαλο, ποια από τις δυο ομάδες θα παίξει με τον φόβο της ήττας να ήταν μεγαλύτερος από το κίνητρο της νίκης; Ο ΠΑΟΚ που είναι στο -5 από τον Παναθηναϊκό ή η ΑΕΚ που έχει «φρέσκα» τα εντός έδρας στραβοπατήματα που την φρέναραν; Ας μην ξεχνάμε πως η ΑΕΚ δείχνει να έχει περισσότερες λύσεις στον πάγκο της σε σχέση με τον ΠΑΟΚ».  Το ματς όντως έφτασε να είναι ισόπαλο στο 75′  (αφού ο Κουλμπάκοφ έκανε τη μαγεία στο 7′) με τον Λουτσέσκου να έχει νωρίτερα βγάλει τον Κωνσταντέλια για να βάλει τον Καντουρί και τον Αλμέιδα να βγάζει τον Άμραμπατ για να βάλει τον Ελίασον. Και εδώ μιλάει και το βάθος πάγκου αλλά και διάθεση της ΑΕΚ να το πάει ως το τέλος.

Στις γκέλες των άλλων λείπουν οι βαθμοί του Οκτωβρίου

Όταν ο ΠΑΟΚ έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το «Βικελίδης», πολλοί στο ασπρόμαυρο στρατόπεδο σκέφτηκαν το που θα ήταν ο ΠΑΟΚ αν δεν είχε κάνει τις γκέλες στις αρχές του πρωταθλήματος, με ΟΦΗ και Λεβαδειακό. Εγώ σκέφτομαι τους χαμένους βαθμούς από τις γκέλες όχι όταν κάνει νίκες ο ΠΑΟΚ και με τους χαμένους βαθμούς, αλλά όταν οι άλλες ομάδες γκελάρουν. Διότι ο ΠΑΟΚ έχει κάνει ήδη τις γκέλες του και δεν έχει δικαίωμα ούτε για μισή στα πλέι οφ. Όσο και να χτυπάει το κεφάλι του ο Παναθηναϊκός, είναι ακόμα πρώτος. Όσο και να χτυπάει το κεφάλι του Ολυμπιακός, είναι ακόμα στο -3. Ο ΠΑΟΚ όμως είναι στο -6. Οι άλλοι έσκασαν το πρώτο τους «κανονάκι» ενώ ο ΠΑΟΚ τα έχει σκάσει όλα από τον Οκτώβριο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News