ΠΑΟΚ: Πως έγινε «τελειωμένος» με εννιά ντέρμπι ακόμα στα τρελά φετινά πλέι οφ;

eurokinissi

Ο ΠΑΟΚ έμεινε πίσω, οι πιθανότητες του για την πρώτη δυάδα μειώθηκαν αλλά μήπως βιάζονται όσοι τον ξεγράφουν με τόσα ντέρμπι ακόμα;

Με την κλήρωση των πλέι οφ, η πρώτη μου σκέψη, που καταγράφηκε σε blog εδώ ήταν το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ, για να μπορεί να λέει πως είναι για τα καλά στη μάχη θα πρέπει να πάρει επτά βαθμούς στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, όσους δηλαδή είχε πάρει στα ίδια παιχνίδια, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Δεν το κατάφερε και πήρε μόλις τρεις, με τη διαφορά του να πηγαίνει στους εννιά από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, και στους έξι από τον Ολυμπιακό. Και όλα αυτά λόγω των δυο ισοπαλιών τον Παναθηναϊκού, με ΑΕΚ και Βόλο, και της ισοπαλίας -κατόρθωμα του Ολυμπιακού με τον Άρη. Και τη λέω κατόρθωμα διότι για δεύτερη φορά μέσα σε μια σεζόν, ο Ολυμπιακός δεν κερδίζει σε ματς που προηγήθηκε με 2-0. Και ο ΠΑΟΚ έχει πετάξει βαθμούς, με Λεβαδειακό και ΟΦΗ, αλλά το έκανε στο 1-0.

Κάποιοι βιάστηκα να του βάλουν ταμπέλα

Αμέσως μετά και την ήττα από τον Ολυμπιακό, καταγράφηκε η διάθεση να μπει στον ΠΑΟΚ η ταμπέλα του ρυθμιστή των πλέι οφ λόγω της απόστασης που έχει από τις δυο πρώτες θέσεις. Το γεγονός πως ο Δικέφαλος του Βορρά έχει μείνει πολύ πίσω από την πρώτη δυάδα είναι κάτι κοινά αποδεκτό. Όπως θα πρέπει να είναι κοινά αποδεκτό και το γεγονός πως στα φετινά πλέι οφ έχουμε δει τόσα πολλά «έργα» τα οποία δεν ξέρεις αν τελείωσαν. Ο ΠΑΟΚ έχει δυο διαδοχικά ματς εντός έδρας, με Βόλο και Παναθηναϊκό.  την ίδια στιγμή, ο Ολυμπιακός παίζει με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Υπάρχουν συνδυασμοί αποτελεσμάτων που, με βάση όλα όσα έχουν συμβεί μπορούν να αποκλειστούν; Μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει μόνο ένα βαθμό; Δύσκολο. Το αποκλείει κανείς; Όχι. Ακριβώς το ίδιο είναι και το σενάριο να πάρει έξι βαθμούς.

Η τρίτη θέση είναι σημαντική

Σε αντίθεση με την περυσινή χρονιά, όταν και ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με δυο νίκες που αποδείχθηκαν αρκετές για να πάρει την δεύτερη θέση η οποία είχε ίδια αξία με την τέταρτη σε επίπεδο Ευρωπαϊκού εισιτηρίου, η τρίτη θέση, εξασφαλίζει στους «ασπρόμαυρους» το μοναδικό εισιτήριο για το Europa League. Μπορεί να υπάρχει και η ευκαιρία μέσω κυπέλλου, αλλά η κατάκτηση ενός τροπαίου είναι από μόνη της κίνητρο. Έτσι όπως έχουν τα πράγματα και η Ευρωπαϊκή πραγματικότητα, όλοι ψάχνουν μια θέση στην τριάδα. Και ο ΠΑΟΚ, ακόμα και τώρα που είναι στο -6, ξέρει πως έχει χάσει έδαφος αλλά δεν είναι και τελειωμένος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News