ΠΑΟΚ: Σιγά μωρέ, παιδεύεστε επειδή το λέει η προκήρυξη;

eurokinissi

Παιδιά, αν είναι να ζοριζόμαστε για ένα τελικό επειδή λέει συγκεκριμένα πράγματα η προκήρυξη, να το κάνουμε τον τελικό στο Football Manager, και τότε φωνάξτε με. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Πρώτα καταργήσαμε το«ο τελικός του κυπέλλου είναι μια γιορτή». Κάποτε, θυμάμαι έλεγαν πως έρχεται και πρόεδρος της δημοκρατίας στον τελικό. Και να σας πω πως ο λόγος που το θυμάμαι αυτό όταν από απίθανο σύνθημα των φίλων του Άρη, το «όνειρο είδα, να δίνει κύπελλο ο Παπούλιας στον Κολτσίδα».

Μετά καταργήσαμε το «το κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων». Αρχικά με εκείνους τους ομίλους με τις τέσσερις ομάδες και τα μονά ματς και μετά με την είσοδο των «μεγάλων» στη φάση των «16». Τώρα, μένει να καταργήσουμε και τα όσα λέει η προκήρυξη. Κάθε χρονιά, όλο και κάτι περίεργο γίνεται με τον τελικό. Και ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα; Πως ο,τι γίνεται, έπαψε να μας φαίνεται περίεργο.  Να δείτε που θα έρθει η μέρα που κάτι που έχει γράψει ως άρθρο το «κουλούρι», θα γίνει πραγματικότητα.

Πάμε τώρα σε αυτό το περιβόητο άρθρο 14 της προκήρυξης του τελικού. Ας τα πάρουμε ένα προς ένα.

«Η ημερομηνία διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα θα αποφασισθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο». Ωραία. Εδώ είμαστε οκ. Η λογική λέει ότι θα ήταν καλό να γίνει Σάββατο, αλλά στο τέλος θα μας πουν ότι κοιτάμε τον γάιδαρο στα δόντια.

«Αν προκριθούν ομάδα της Αθήνας και ομάδα της Θεσσαλονίκης ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου». Το ότι ο τελικός θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό, έτσι όπως αναφέρεται στο άρθρο, φαίνεται πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα για την ΕΠΟ να το χρησιμοποιήσει. Έλα όμως που ο Αχιλλέας Μπέος έβγαινε και έλεγε «δεν το δίνω», και μετά έβγαλε ανακοίνωση . Και στην ανακοίνωση μας έστειλε όλους αδιάβαστους αναφέροντας πως ο τελικός «θα προσιδιάζει μάλλον σε πολεμική σύρραξη». Εκεί, στο «προσιδιάζει» είπε, πάει, αυτόν ήταν, τελειώσαμε, δε θα γίνει φέτος τελικός.  Μισό. Το καλύτερο δεν ήρθε ακόμα. «Απαραίτητη προϋπόθεση τα γήπεδα να πληρούν τις προδιαγραφές για την διεξαγωγή του τελικού αγώνα» λέει το άρθρο 14.  Είμαστε σίγουροι ότι η ΕΠΟ μπορεί να κάνει τον τελικό στο γήπεδο που επέλεξε αλλά αφήνει και ένα παράθυρο μήπως και το γήπεδο δεν είναι οκ.

Η προσωπική μου άποψη είναι πως ο τελικός θα πρέπει να γίνει στο Πανθεσσαλικό. Αν δεν γίνει στο Πανθεσσαλικό, δεν υπάρχει λόγος να υπάρξει άρθρο 14 στην επόμενη προκήρυξη του κυπέλλου. Ας μπει ένα «θα σας ειδοποιήσουμε».

Και κάτι για τον ΠΑΟΚ. Εμείς που μεγαλώσαμε να ακούμε τους μεγάλους να μας λένε για την ομάδα του ΠΑΟΚ της δεκαετίας του 1970 «που πήγε σε επτά τελικούς σε δέκα χρόνια», μας είχε δημιουργηθεί η αίσθηση πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει ξανά. Και χθες, ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε για έβδομη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια σε τελικό κυπέλλου. Αυτό το αναφέρω για κάποιους νεαρούς φίλους του ΠΑΟΚ που λένε «έλα μωρέ, το κυπελλάκι». Ως ένα σημείο το θεωρώ λογικό να το λένε διότι δεν έχουν ζήσει αποκλεισμούς από Καστοριές και Θρασύβουλους. Ο ΠΑΟΚ είναι ξανά στον τελικό. Μέχρι να γίνει, θα τα ξαναπούμε. Βασικά, ας μάθουμε πότε και που…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News