ΠΑΟΚ: Η απόφαση για Ντάντας που θα φέρει ντόμινο

EUROKINISSI

Ο δανεισμός του Ντάντας ολοκληρώνεται, ο ΠΑΟΚ τον θέλει με τους δικούς του όρους και η παραμονή του θα κρίνει πολλά. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Ο Τιάγκο Ντάντας αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ λόγω των συνθηκών κάτω από τις οποίες βρέθηκε στον Δικέφαλο του Βορρά το περασμένο καλοκαίρι. Όταν πρωτοακούστηκε το όνομά του, η πρώτη ματιά στο βιογραφικό του έδειχνε για έναν ποδοσφαιριστή που έχει προλάβει να «ζήσει» σε δυο ποδοσφαιρικά άκρα.

Ανήκει στην Μπενφίκα, από την οποία παραχωρήθηκε δανεικός αρχικά στην τότε πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν, και ακολούθως στην Τοντέλα, ομάδα που πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να μείνει στην πρώτη κατηγορία της Πορτογαλίας. Ο ΠΑΟΚ απέχει πολύ τόσο από την Τοντέλα όσο και από τη Μπάγερν, με τον Ντάντας να κάνει στην Ελλάδα την πιο γεμάτη σεζόν της καριέρας του, σε συμμετοχές και γκολ.

Το σίγουρο είναι πως οι ασπρόμαυροι δεν πρόκειται να δώσουν ούτε 7 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσουν τα δικαιώματά του, ούτε τα 4 εκατομμύρια ευρώ για το 50% αυτών. Το ιδανικό για τον ΠΑΟΚ θα ήταν να επιτευχθεί μια συμφωνία δανεισμού του Ντάντας με υποχρεωτική οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι του 2024.  Αλλά, για σκεφτείτε. Πόσες ομάδες έχουν κάνει συμφωνία με τη Μπενφίκα και πέτυχαν το ιδανικό για εκείνες;

Θα κρίνει πολλά η παραμονή του

Ας δούμε την υπόθεση Τιάγκο Ντάντας καθαρά οικονομικά. Στη μεσαία γραμμή, ο ΠΑΟΚ θα έχει τη νέα σεζόν τον Ντόουγκλας Αουγκούστο, που έχει ετήσιες αποδοχές στο ένα εκατομμύριο Ευρώ, και τον Στέφαν Σβαμπ, με ετήσιες αποδοχές κοντά στις 300.000 Ευρώ. Από το ρόστερ φεύγει ο Γιάσμιν Κούρτιτς που λάμβανε 1,2 εκατομμύρια Ευρώ και ο Τιάγκο Ντάντας που είχε λαμβάνειν περίπου 400.000 Ευρώ.

Θεωρητικά, στο μπάτζετ του ΠΑΟΚ ανοίγει ένας χώρος ύψους 1,6  εκατομμυρίων Ευρώ. Το ιδανικό για τον ΠΑΟΚ θα ήταν η παραμονή του Ντάντας με μια λογική αύξηση αποδοχών και η αναζήτηση ενός μέσου που θα πάρει το συμβόλαιο του Κούρτιτς.

Η παραμονή του Ντάντας δεν κρίνει μόνο το θέμα της διαχείρισης των χρημάτων του αλλά και του στάτους της κάλυψης της θέσης του, εφόσον αποχωρήσει οριστικά. Η απόφαση του ΠΑΟΚ, και κατ΄επέκταση του Ιβάν Σαββίδη,  αφορά τη διαχείριση των χρημάτων για αγορά ή δανεισμό, εφόσον δεν αποκτηθεί κάποιος ελεύθερος. Η εξέλιξη στην υπόθεση Ντάντας θα φέρει ντόμινο εξελίξεων και αποτελεί ένα θέμα το οποίο στον ΠΑΟΚ θέλουν να λυθεί πριν τα τέλη Μαΐου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News