ΠΑΟΚ: Οι δυο ευκαιρίες για το Europa League με έναν «τελικό» και έναν… τελικό

EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ έχει δυο ευκαιρίες να«σώσει» την πρώτη σεζόν μετά από πέντε χρόνια που θα τον βρει εκτός δυάδας με το εισιτήριο του Europa League που μπορεί να το πάρει πριν τον τελικό του κυπέλλου. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Η αντίστροφη μέτρηση για το φινάλε της σεζόν ξεκίνησε για τον ΠΑΟΚ μετά την ήττα με τον Παναθηναϊκό. Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε μόνο μαθηματικές ελπίδες για την δεύτερη θέση πριν υποδεχθεί τους «πράσινους» στην Τούμπα και μετά την ήττα βλέπει τα δυο εισιτήρια για τα προκριματικά του Champions League από το -12.

Επόμενος στόχος; Το μοναδικό Ελληνικό εισιτήριο για το Europa League, το οποίο οποίο θα δοθεί είτε στον κάτοχο του κυπέλλου είτε στην ομάδα που θα τερματίσει στην τρίτη θέση αν ο κυπελλούχος τερματίσει στις δυο πρώτες θέσεις. Με την ΑΕΚ να είναι στον τελικό και να τερματίζει μέσα στη δυάδα, ο ΠΑΟΚ έχει δυο ευκαιρίες για να πάρει το εισιτήριο του Europa League.

Η μια θα είναι μέσω της τρίτης θέσης, η οποία είναι πολύ πιθανό να κριθεί στις 14 Μαΐου, στην Τούμπα και στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Οι ασπρόμαυροι, εφόσον νικήσουν, θα έχουν υπέρ τους και την ισοβαθμία, μιας και στα τέσσερα παιχνίδια με τους ερυθρόλευκους, θα μετρούν δυο νίκες, έναντι μιας. Για να ισχύει αυτό το σενάριο, θα πρέπει να διαφορά των δυο ομάδων να μη μεγαλώσει, με τον ΠΑΟΚ να είναι στο -3 από τον Ολυμπιακό.

Η δεύτερη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ θα είναι μέσω του τελικού του κυπέλλου, εκεί που το διακύβευμα είναι πάνω από όλα ένα τρόπαιο. Ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει το 9ο κύπελλο της ιστορίας του, και 5ο τα τελευταία 7 χρόνια. Πράγματα τα οποία δεν τα φανταζόταν ούτε ο πλέον αισιόδοξος φίλαθλος του. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει συνδράμει ώστε ο ΠΑΟΚ να είναι διεκδικητής τίτλων και ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει «υπογράψει» αρκετούς εξ αυτών. Ο ΠΑΟΚ καλείται να μη χάσει την ευκαιρία επιστροφής του στο Europa League, αλλά κυρίως καλείται να βάλει τις βάσεις για επιστροφής σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο «τελικός» με τον Ολυμπιακό προηγείται και το πρώτο ζητούμενο είναι να φτάσει ο ΠΑΟΚ σε αυτό το ματς έχοντας τη μικρότερη δυνατή απόσταση. Τα παιχνίδια Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ με τον Άρη θα είναι αυτά που πιθανώς να καθορίσουν για το αν θα υπάρχουν αλλαγές, εκτός και αν ερυθρόλευκοι και ασπρόμαυροι κάνουν… χουνέρια σε κάποιον εκ των διεκδικητών του τίτλου.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News